Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

 

NIKON Фотоапарат Nikon D500, тяло, 3 години гаранция (VBA480AE)

3 917,00 лв
+ 5,99 лв за доставка
Информация в магазина
към магазина »
edigital.bg

Още подобни стоки от най-популярните

Още стоки марка Nikon: Nikon Цифрови фотоапарати

Описание
Тип на апарата  DSLR

Сензор

Формат на сензора  APS-C
Сензор тип CMOS
Мегапиксели 21.51 MPx

Оптика

Байонет за обектив Nikon F
Китов обектив Без китов обектив

Експозиция

Максимално време на затвора  30 сек
Минимално време на затвора  1/8000 сек
Компенсация на експонирането  Да
Частичен (spot) светломер   Да
Матричен светломер  Да
Светломер с централно мерене  Да
Цифрово ESP измерване  Не
Чувствителност (ISO)  100 - 51200

Фокус

Метод на фокусиране Автофокус/ръчен фокус
Индикатор за автофокуса  Да

Светкавица

Вградена светкавица Не
Гнездо за светкавица  Да
Намаляване ефекта "червени очи" Да

Снимачни опции

Снимков формат  JPEG/RAW
Максимална резолюция на снимка 5568 x 3712 пиксела
Серийна снимка Да
Серийни снимки (с максимална резолюция) 9 кадъра/сек
Настройка на бялото  Да

Видео

Видеозапис Да
Максимална резолюция при видеозапис 3840 x 2160 пиксела
FPS (с максимална резолюция)  30 кадъра/сек
Видео формат MOV, H.264/MPEG-4

Функции

Самоснимачка  Да
Директно принтиране (PictBridge)  Да
Хистограма в реално време Не
Хистограма (при гледане на снимки)  Да

Екран

Размер на екрана 3.2 инча
LCD резолюция 2359000 pixel
Подвижен екран  Да

Медиен носител

Съвместими карти памет
Secure Digital
SDHC
SDXC
XQD

Изводи

USB Да
AV изход Не
HDMI изход Да

Размери

Ширина 147 мм
Височина 115 мм
Дълбочина 81 мм
Тегло 860 г

Още параметри

Графичен процесор EXPEED 5
Wi-Fi Да
3D фотоапарат Не
Захранване  Li-ion акумулатор
Водоустойчив фотоапарат Не
Визьор  Да
Материал на изработката Метал
Резба за статив Да
Дистанционно Опционално

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Производител: Nikon
Модел: D500 Body


Описание:

Като по-малкия брат на флагмана с формат FX на Nikon D5, D500 предлага феноменални възможности и прецизност. 153-точковата система за АФ от следващо поколение на Nikon осигурява изключително широко покритие. Новите сензори за изображения и измерване осигуряват феноменално точно разпознаване на обекта и детайлност. Можете да снимате със скорост до 10 кадъра/сек, а високопроизводителният буфер позволява да се заснемат до 200 NEF (RAW) изображения по време на една серия от снимки с висока скорост. В комбинация това означава, че можете да снимате с максимално качество на изображението в продължение на цели 20 секунди. А на кинематографите, които стигат до крайности, D-Movie позволява да записват във фотоапарата 4K/UHD филми с висока разделителна способност с дължина до 29 минути и 59 секунди.

Характеристики на АФ като на флагман: изключителна прецизност

Оборудван със същата система за АФ като флагмана D5 с формат FX на Nikon, D500 ви позволява да се фокусирате с абсолютна прецизност дори на близки разстояния в тъмнината. С невероятните 153 точки за фокусиране и 99 сензора от кръстосан тип тази феноменална система за АФ предлага безпрецедентно покритие, обхващащо почти пълната ширина на кадъра във визьора. Долната граница на чувствителността при АФ от -4 EV при централната точка и -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F) за всички останали точки позволява да се постигнат великолепни резултати при слаба осветеност. Малки обекти, движещи се с висока скорост, могат да се проследяват с ново ниво на прецизност, а обектите в края на кадъра се откриват лесно. Системата може да бъде конфигурирана с настройки за 153-точково, 72-точково и 25-точково покритие в режим непрекъснат АФ. Всичките 153 точки за фокусиране са съвместими с обективи AF NIKKOR с диафрагма f/5,6 или по-бърза, а 15-те централни точки за фокусиране работят с ефективна диафрагма f/8.

Стигнете по-далеч: скорост, определяща изображенията

Свръхвисоката производителност на D500 помага да се улавят с лекота решаващи моменти. Можете да снимате при до 10 кадъра/сек с проследяване на AЕ/AФ или с вдигнато огледало. Проследяването на АФ и видимостта на визьора са значително подобрени при снимане на спортни състезания или сцени, при които обектите обикновено сменят внезапно посоката си на движение. Благодарение на новия модул ASIC за АФ през цялото време се заделя максимална изчислителна мощност за АФ. По-бързите механизми за последователно снимане на затвора и огледалото значително намаляват затъмнението на визьора по време на серии от снимки с висока скорост. Високопроизводителният буфер на фотоапарата позволява да се заснемат до 200 NEF (RAW) или големи JPEG изображения по време на една серия от снимки. Двата слота за карти (един за карти XQD и един за карти SD UHS II) се справят лесно с невероятните скорости на снимане на фотоапарата и гарантират, че буферът ще бъде незабавно изчистен за следващата серия. USB 3.0 портът позволява високоскоростен трансфер на големи обеми от данни, а вградената функция SnapBridge на фотоапарата дава възможност за безжично прехвърляне на изображения. За хората, които търсят още по-бързо решение за прехвърляне, D500 е съвместим също и с опционалния безжичен предавател WT-7A, който позволява предаване на файлове към FTP сървър или компютър със скорост до 866,7 Мбит/с.

Заснемане на перфектната снимка: мощни сензори за измерване и изображения

Независимо дали заснемате гепард в движение, или повратен момент по време на международното състезание за екстремни спортове X Games, D500 ще направи снимката, която очаквате. И не просто каква да е снимка. 20,9-мегапикселовият CMOS сензор за изображения с формат DX и 180 000-пикселовият RGB сензор за измерване осигуряват феноменално точно разпознаване на обекта и детайлност на изображението с великолепно преливане на тоновете. D500 също така е оборудван с 8,0-сантиметров (3,2 инча) накланящ се сензорен LCD дисплей с 2 359 000 точки и бърза реакция, който ви дава свободата да снимате от висок или нисък ъгъл. Можете лесно да превъртате и да избирате най-добрите изображения, както и да въвеждате на момента информация за оценка, местоположение, мрежа, IPTC и авторски права. Снимайте в режим Live view и можете чрез докосване да задавате точката за фокусиране, да освобождавате затвора и да получавате данни за потребителска настройка на точков баланс на бялото въз основа на избраната област в кадъра. За още по-добър контрол Picture Control 2.0 улеснява дефинирането на параметри, независимо дали снимате неподвижни изображения, или видео. Лесна последваща обработка с предварителната настройка „Равни“ за максимален динамичен диапазон; фино коригиране на детайлите с помощта на „Яснота“.

Без страх от тъмното: идеални снимки на обекти, които другите дори не могат да видят

Трудните условия на осветяване не плашат D500. Благодарение на изключително широкия си диапазон на ISO този фотоапарат разкрива море от нови възможности за снимане на тъмно и се справя изключително добре със силно осветените елементи. Новият процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 на Nikon гарантира безпрецедентно високо качество на изображението в целия стандартен диапазон на ISO от 100 до 51 200. Финият шум е драстично намален и дори изрязаните изображения, заснети при високи стойности на ISO чувствителността, запазват качеството си. Можете също така да разширите диапазона на ISO надолу до еквивалент на ISO 50 при настройката Lo 1 или нагоре до невероятната стойност от 1 640 000 еквивалент на ISO при настройката Hi 5. В съчетание със системата за АФ на фотоапарата, която работи отлично на близки разстояния в тъмнината (-4 EV при централната точка), настройката Hi 5 ви позволява да снимате в ситуации, в каквито преди това вероятно не сте и опитвали. Тези изключително високи стойности на ISO, които позволяват да се заснемат цветни изображения без светкавица, са подходящи също и за използване от специалисти в сферата на видеонаблюдението и охраната.

Кинематографично 4K/UHD качество

Като първия D-SLR с формат DX на Nikon, който записва 4K/UHD филми с висока разделителна способност във фотоапарата, D500 предлага напълно ново ниво от възможности при заснемане на филми. 4K/UHD филми (3840 x 2160 пиксела) с дължина до 29 минути и 59 секунди могат да се записват при 30p/25p/24p с вградено пикселно изрязване точка по точка, което осигурява максимално качество на изображението. Full HD (1080p) видео може да се записва при кадрови честоти до 50p/60p в няколко формата на сензора за изрязване, включително вградено пикселно изрязване на Full HD. Електронното намаляване на вибрациите на Nikon драстично минимизира ефектите от заклащането на фотоапарата при снимане на Full HD филми от ръка. При заснемане на филми в режим M чувствителността за всички разделителни способности на видеоизображението и режими на изрязване може да се задава от ISO 100 чак до Hi 5. Автоматичната настройка на ISO позволява ISO 200 до Hi 5, а чрез нея можете да зададете максималните стойности на ISO, с които искате да работите. Фотоапаратът предлага чист HDMI изход: дори 4K/UHD филми могат да се записват в картата с памет или да се извеждат некомпресирани към HDMI с 8-бита 4:2:2 YCbCr. HDMI изход се предлага за всички стойности на разделителната способност за филми по време на снимане от дистанция. Другите функции включват вградено снимане през зададен интервал от време и снимане на филм през интервал с качество 4K/UHD.

Гъвкавост на DX: толкова издръжлив, колкото ви трябва

Като по-малкия брат на D5, на D500 може да се разчита, че ще се справи отлично, когато фотографските ви идеи ви отведат до екстремни условия на снимане. Здравата метална рамка е изградена от солидна магнезиева сплав и карбонови влакна, оформяйки леко и издръжливо тяло. Всички места на съединяване, бутони и дискове са запечатани срещу прах и влага. Енергоспестяващият дизайн е предназначен да ви осигури максимален брой снимки между смяната на батериите. Опционалният батериен пакет с избор на различен тип батерии MB-D17 поддържа три различни източника на батерийно захранване и позволява по-лесно боравене с фотоапарата при вертикално снимане. А високопроизводителният затвор е тестван за 200 000 цикъла.

Осветяване на сенките

D500 е напълно съвместим с получилата признание система за креативно осветяване/iTTL на Nikon и новата система за радиоконтролирано усъвършенствано безжично управление на осветяването на Nikon. Това означава, че можете с лекота да го използвате със светкавици Speedlight, като например професионалната SB-910, компактната SB-700 или SB-5000, която използва технология за радиоуправление. В съчетание с опционалния приемопредавател WR-R10 D500 може да управлява и безжично да задейства до шест комбинации от светкавици SB-5000 от друго помещение, покрай ъгли или на открито под ярка слънчева светлина.

Поддържайте постоянна връзка между фотоапарата и смарт устройствата си с помощта на SnapBridge

D500 е първият D-SLR фотоапарат на Nikon, който е съвместим със SnapBridge. Това интелигентно приложение на Nikon използва технологията Bluetooth с нисък разход на енергия (BLE), за да поддържа постоянна и щадяща батерията връзка между фотоапарата и смартфона или таблета ви. Докато снимате, можете автоматично да синхронизирате кадрите със смартустройството си, без да изразходвате батерията на фотоапарата си. Изображенията, синхронизирани при снимане, се преоразмеряват незабавно, за да ги разглеждате лесно и да ги качвате бързо в социалните медии. Можете също да управлявате ключови функции на фотоапарата чрез смартустройството си и лесно да геотагирате изображенията. Освен това всеки път, когато отидете на ново място, SnapBridge автоматично актуализира местния час и този по UTC на фотоапарата ви с помощта на информацията от GPS на вашето смартустройство. Кадрите ви ще бъдат с правилната подредба по дата, независимо колко часови зони пресечете. А благодарение на вградената в D500 функция за комуникация в близкото поле (NFC) е лесно да свържете фотоапарата със смартустройството си, за да активирате SnapBridge за първи път.

Продукт известен още и като D 500 Body, D500Body

Галерия

Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.