Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Още подобни стоки от най-популярните

Още стоки марка Olympus: Olympus Диктофони

Описание
Медиа за записванеВградена памет/Карта памет
Вградена памет 4 GB

Карта памет

Слот за разширителна картаДа
SDДа
SDHCДа
MicroSDНе
MMCНе
Memory StickНе
Memory Stick MicroНе
Compact FlashНе
xDНе

Изводи

Извод за слушалкиДа
Вход за микрофонДа
PC свързванеДа

Формат на записа

MP3Да
WMAНе
WAVДа
DSSНе
CELPНе
Формат от производителяНе

Функции

Гласово включване на записа Не
Забавена и забързана скоростДа
MP3 четенеДа
WMA четенеНе

Размери

Ширина70 мм
Височина159 мм
Дебелина33.5 мм
Тегло280 г

Още параметри

Вграден говорителДа
ЗахранванеВграден акумулатор

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Производител: Olympus
Модел: LS 100


Описание:

Процес на едновременен запис

LS-100 е еталон при едновременния запис от различни звукоизточници за получаване на цялостен, завършен резултат. Той дава възможност на всички професионалисти - от текстописци до радио журналисти - за пълен контрол над записите и крайния продукт. От самостоятелни или едновременни записи до заглушаване" на всички освен един при възпроизвеждане, замяна или редактиране на единичен запис, едновременният запис ви дава възможност да се върнете и да коригирате или презаписвате докато постигнете желаните резултати.

LS-100 поддържа и функция за L/R наслагване за пренасяне на звуковия сигнал в ново, многоканално звуково поле за отличен цялостен контрол на баланса. Имате на разположение до 8 файла за проект и капацитет от общо 999 проекта, което означава невероятна гъвкавост за реализиране на сложни аудиозаписни проекти.

Наслагване на записи

"Наслагване" още една вградена функция, която по принцип се предлага единствено в оборудвано звукозаписно студио. Ако например сте записали основната част от ритмичната секция на дадено парче, може да искате да добавите съответните вокали и инструментал. С възможностите си за едновременен запис LS-100 ви позволява с лекота и удобство да насложите записа към предишните, вече записани фрагменти, като едновременно с това следите предишния запис (или записи) на дисплея.

Нови, висококачествени насочени микрофони

Както всички професионалисти знаят, правилното позициониране на микрофоните е от решаващо значение за записването на плътен и реалистичен звук. LS-100 е с два висококачествени микрофона, насочени на 90 градуса, за получаване на естествена и богата звукова атмосфера. Тази 90 градуса конструкция, разположена по подобие на човешките уши, също означава, че стерео звукът се създава от разликите в звуковото налягане (стереофонична наситеност) и времето за забавяне (времева стереофония) - за получаване на добре балансирани акустични резултати. Дизайнът включва и оптимизирано пространство за микрофоните за предотврятяване отразяването на сигнала.

Нискочестотен филтър и супер чувствителни микрофони

LS-100 е с регулируема чувствителност на микрофона с възможност за избор между високо, средно и ниско ниво, което изключително улеснява улавянето на целия акустичен спектър от ясни и звучни тонове на голямо разстояние до фини нюанси в непосредствена близост. В допълнение на това, разполагате и с вграден нискочестотен филтър с възможност за превключване между две нива (100Hz / 300 Hz). Филтърът е изключително полезен за елиминиране на нежелания фонов шум с определени честоти като напр. от климатици, мултимедийни проектори и пр.

Висококачествен вграден усилвател

LS-100 включва последните новости в проектирането на електрическите схеми, с използване на компоненти от висок клас, отделни аудио и системни платки, както и специализирани чипове за различните входящи/изходящи канали, което допринася за елиминиране на шумовите смущения.

Предварителен, автоматичен и дистанционен запис

Изненадите понякога могат да бъдат много приятни, но едва ли и в условията на професионален звукозапис. Всъщност, няма нищо по-неприятно от това да пропуснеш важното начало на решаващ запис. Функцията за предварителен запис, с която разполага LS-100 ви помага да не оставяте нищо на случайността: с буфера за предварителен запис се улавят няколко секунди от звука още преди да сте натиснали бутона за запис, наред с функцията за синхронизация на глас, с която автоматично започва и се спира записът на допълнителни файлове, в синхрон със зададената сила на звука за активиране. С други думи, LS-100 автоматично започва записа при всеки засечен звук, по-силен от зададената от потребителя синхронизация на глас (ниво на разпознаване), и автоматично спира записа всеки път, когато нивото на звука падне под настройката на силата на звука. Нещо повече, можете да работите дистанционно с едно добавяне на допълнителния дистанционен предавател и приемник RS30W, с които имате свободата да се движите, докато записвате, освен елиминирането на шума, свързан с прякото боравене с устройството.

Метроном и тунер

Метрономът на LS-100 може да се прилага в два режима: или само за поддържане на ритъма при отделните записи или заедно със синхронния запис. Има възможност за различни настройки, които включват отброяване, темпо, ритмичен модел, звук и сила.

Тунер функцията е с четири режима: режъмът на калибрация ви позволява да настроите честотата на референтния тон A до 1Hz увеличение в диапазона от 435Hz до 445Hz. Хроматичният режим коригира несъответствията между тона на инструмента, който сте въвели и референтния тон, за осигуряване на подхоящ отговор във всички тоналности. И наакрая, режимите Китара и Бас ви позволяват да настроите съответния инструмент чрез изсвирване само на една нота, извличайки референтна стойност докато стрелката на измервателя сочи средата.

Измерване на честоти, бутон за смяна и контрол на възпроизвеждане

В звукозаписните и радио студиата разстоянието между микрофона и звукоизточника се измерва автоматично от фазовата разлика. Това е малка разлика между двете звукови вълни, която може да се получи в резултат на неточно позициониране на звукоизточника пред микрофона и съотв. разминаване между левия и десния канал, тъй като звука отива вляво или вдясно от микрофона. Функцията за измерване на Лисажу ви помага да направите оптимален звукозапис, тъй като визуализирането на фигурите на Лисажу на дисплея на LS-100 улесняват определянето на оптималното позициониране на динамичния или кондензорен микрофон.

Продукт известен още и като LS100

Галерия

Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^