Трамплин, батут

(2 продукта)
 Филтри

Батутите са чудесен начин да влезете в по-добра форма и да играете на открито. Скачайки можете... Покажи повече

Параметри

Размер
Параметърът, който най-често се посочва от производителите, е диаметърът на повърхността за скачане. Средно това варира от 90 до 500 cm. Преди покупка определено трябва да предвидите около 1-1,5 м свободно пространство около устройството за гарантирана безопасност.

Височината на повърхността за скачане също е важна информация. Това може да бъде 40 см или дори 100 см, така че трябва да обърнете внимание на това, преди да направите покупка. Ако изберете твърде висок модел, може да е необходимо допълнително стъпало.

Като алтернатива можете да изберете наземен батут, който е идеален дори за закрити помещения с ниски тавани.

Диаметър на батута (cm) Характеристики Колко могат да го използват
96-110 Мини дизайн, вътрешен, за по-малки деца 1
100-200 За деца над 3 години, за употреба на закрито, у дома/фитнес зала 1
200-300 Подходящ за малки градини, по-голяма товароносимост 1
300-400 За по-големи градини с диаметър минимум 5м 1-2
400 и повече За големи площи с диаметър най-малко 6 m, те са оборудвани със защитна мрежа Възрастни с деца


Таблицата с размери показва за какви цели е подходящ всеки размер и за колко хора служи. Когато купувате батут с предпазна мрежа, също си струва да вземете предвид това.

Производителите обикновено посочват общата височина на батута. Ако от тези данни извадите височината на повърхността за скачане, можете да разберете приблизителния размер на предпазната мрежа.

Тегло
Теглото зависи от размера, а също така се влияе от материалите, използвани в производството и допълнителните аксесоари. Ако знаете преди покупката, че ще го сгъвате и почиствате няколко пъти, струва си да изберете по-лек модел. Могат да се намерят лесни за транспортиране модели до 8 кг. Теглото на вградения батут може да достигне до 70 кг.

Товароносимост
Максималната товароносимост на батута е важен параметър по отношение на безопасността. Затова никога не я превишавайте, тъй като пружините могат да се счупят, причинявайки нараняване и съкращавайки живота на продукта.
Товароподемността на детските батути може да варира от 80 до 180 кг. Ако и Вие искате да скачате на батут с детето си, струва си да изберете диаметър над 400 см, с товароносимост над 100 кг.

Материал
Качеството на дизайна до голяма степен зависи от материала. В тази връзка прегледайте главно рамката, конструкцията и повърхността за скачане. Рамката трябва да бъде изработена от здрав и издръжлив материал, за предпочитане стомана. Алуминият е много по-лек материал, но може да се счупи по-рано.
Особено при външната версия трябва да се внимава за грижата за повърхностите. Обикновено има две възможности за избор. Можете да поцинковате повърхността, което придава на металите красив външен вид и предпазва от корозия. По-екологичното решение е черната прахова боя, която предпазва от ръжда.

Добре е да обърнете внимание и на повърхността за скачане. Този материал трябва да бъде здрав и стегнат, а също и устойчив на вода и UV радиация. Обикновено се изработва от полипропиленов материал - често се обозначава със съкращението PP в описанието. Това решение е достатъчно издръжливо и преди всичко гладко, така че няма износване или увреждане на кожата по време на употреба.

от 156,86 лв
2 оферти
309,90 лв
igra4ka.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Трамплин, батут

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.