Как да купите дартс табло?

Дартсът е не само подходящ за запълване на няколко на пръв поглед дълги минути, но и чудесен начин да прекарате време с приятели. Кой тип табло Ви предпочитате най-вече? По-долните напътствия ще улеснят решението Ви.

Дартсът е не само подходящ за запълване на няколко на пръв поглед дълги минути, но и чудесен начин да прекарате време с приятели. Кой тип табло Ви предпочитате най-вече? По-долните напътствия ще улеснят решението Ви.

Време за четене 4 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове табла за дартс

Дъска за дартс от сизал

Дъската от сизал се използва главно от професионалисти, но е също така напълно подходяща за обща употреба. Направена е от растение, наречено сизал агаве. Влакната на растението оформят основата на дъската, както и игралната повърхност. Една качествена дъска от сизал може да съдържа до шестнадесет милиона растителни влакна.

 • Примки за по-лесно закачане

 • Не е необходимо електрическо захранване

 • Може да се използва навсякъде

 • Всяко хвърляне трябва да се брои

 • Липса на функции

Професионалните играчи е препоръчително да купуват дъски за дартс от ново поколение, които са оборудвани с остри телове, без фиксиращи примки. При този тип дъска шансът стреличките да отскочат е минимален.

Електрическа дъска за дартс

Електрическите дъски за дартс имат едно голямо предимство, което е, че резултатите на играчите се изчисляват автоматично. В същото време дъската проверява и класирането на играчите. При някои типове е възможно също така да изберете функцията за противников играч. В този случай дъската определя къде да се хвърлят стрелите според избраната трудност.

 • Функция-брояч на точки

 • Екран (позволява на играчите да проследяват резултатите и състоянието на играта).

 • Необходимо е електрическо захранване

 • По-шумна

Електрическата дъска за дартс може да бъде: ● С щепсел ● Захранвана от батерии

Хартиена дъска за дартс

Хартиената дъска за дартс е подходяща не само за по-големи деца, но е и лесна за пренасяне. Може да бъде подходяща и за тренировка на професионалисти.

 • Леко тегло

 • Компактна

 • Дълъг експлоатационен живот

 • Не е подходяща за употреба на открито

Магнитна дъска за дартс

Магнитните дартс дъски са особено подходящи за малки деца, тъй като стрелата не е оборудвана с остър връх, а само с магнит във върха.

 • Безопасна

 • Дълъг експлоатационен живот

  Можете също така да намерите дъски за дартс от дърво или оризова слама за домашна употреба. Използвайте ги със стрели със стоманен връх.

  Параметри

  Характеристики Една от най-важните характеристики на електрическата дъска за дартс са амортисьорите. Възглавницата на гърба на дъската за дартс предотвратява разпространяването шума от ударите на стреличките по стената.

  Какви други характеристики на електрическите дъски за дартс може да са важни за Вас?

  Различни режими на игра Автоматично броене на точки Регулируем фонов звук Задаване на трудността на играта LED дисплей

  Размер Размерът на дъската за дартс също е важен. Най-често срещаният размер е 18-инчовата дъска, като един инч е равен на 25,4 мм. Активната част на дъската за дартс е с диаметър 13 и ¼ инча и е разделена на общо 20 секции. Дъската има двойно центрирана стойност от 50 и 25 точки. Има също ленти по периметъра и центъра на таблото за двойни и тройни попадения.

  Материал

  Сизал Дъската за дартс от сизал е изработена от сизалено агаве. Растението е кръстено на пристанище в Мексико. Влакната на растението се пресоват във форма на дъска, която след това се боядисва и се снабдява с решетка, разделяща отделните полета. Този тип дъска за дартс се използва с метални или пластмасови стрели. Дъските от сизал, използвани с пластмасови стрели, имат по-кратък живот.

  Пластмаса Електрическите дъски за дартс са изработени от пластмаса, която е разделена на сегменти с отделни отвори. Трябва да хвърлите стреличките в тези малки дупки. Структурата на дъската обикновено е подсилена с метална рамка.

  Хартия Хартиената дъска за дартс е изработена от така наречената намотана хартия, което прави дъската много издръжлива.

  Правила на играта

  Стрелите винаги се хвърлят към целта от разстояние 237 см. Местоположение на целта също е важно. Трябва да бъде окачена права и по такъв начин, че да не пада по време на хвърляния. Центърът на дъската трябва да бъде разположен на 172,7 см от пода. Трябва да се спазват и следните правила на играта:

  • Играчите се редуват в кръгове от три хвърляния.

  • Можете да изберете да играете 301 или 501.

  • Целта на играта е да се постигне възможно най-голямото намаляване на точките с всяко хвърляне (точките се изваждат от общо 301 или 501 точки).

  • Повтаряйте рундовете, докато един от играчите достигне 0 точки.

  • Играта приключва, когато играчът хвърли точно толкова точки, за да достигне 0. Ако получи повече точки от необходимото, трябва да опита отново в следващия кръг.

  Вече знаете какъв вид дъска за дартс искате да закупите, но все още не знаете свойствата на стрелите? Прочетете нашето ръководство за избора на стрели за дартс.

  Какво е DOUBLE OUT? Трябва да хвърлите стрелата в съответното поле, за да достигнете стойността 0. Така, например, ако Ви остават 32 точки, трябва да ударите двойния квадрат от 16. Какво е DOUBLE IN? Двойният външен пръстен или центъра на дъската за дартс трябва да бъдат уцелени. Какво е MASTER IN/OUT? Играта трябва да започне или завърши с двойно или тройно попадение. Какво е SINGLE IN/OUT? Можете да започнете или приключите играта, като ударите произволно място на дартс дъската.

  Поле 20 често е износено на дъски за дартс от сизал. Можете да удължите живота му, като завъртите дъската и на негово място ще се постави друго поле.

  Често задавани въпроси

  Не. Повърхността, върху която поставяте дъската за дартс, трябва да е твърда и гладка. Дартс дъската не трябва да се мърда по време на игра и центърът й трябва да е на височина 173 см.

  За дъски за дартс от сизал използвайте дартс стрели със стоманени или пластмасови накрайници.

  Разбира се, можете да я купите и за апартамент, но също така имайте предвид, че електрическата дартс дъска е шумна. Затова е препоръчително да поставите постелка под дъската, която да заглушава шума.