Как да купите играчка за котки?

Играчките осигуряват постоянно забавление и развитие на Вашето любимка, за да не прекарва скучните си моменти в драскане на мебелите. Така или иначе, не само плюшена рибка или мишка могат да бъдат хит, интерактивните играчки също осигуряват няколко часа забавление за Вашата котка.

Играчките осигуряват постоянно забавление и развитие на Вашето любимка, за да не прекарва скучните си моменти в драскане на мебелите. Така или иначе, не само плюшена рибка или мишка могат да бъдат хит, интерактивните играчки също осигуряват няколко часа забавление за Вашата котка.

Време за четене 4 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Как да изберете правилната играчка за Вашата котка? Разбира се, най-добре е да познавате любимеца си и да сте наясно какво му харесва и какво го кара да спре да играе след пет минути. Всяка играчка ще забавлява котката Ви поне за кратко, но щом намерите подходящата, няма да може да се откъсне от нея. Те никога няма да откажат игра, която могат да ловуват или преследват из апартамента.

Освен това трябва да помислите дали искате да участвате в играта. Повечето играчки са предназначени за котката да си играе сама, но например използването на стръв и пръчка с пера изисква Вашето съдействие.

Мишка

 • Задоволява ловния инстинкт на котката

 • Държи я заета с часове

 • Може да се използва за примамване

  Препоръчваме Ви да закупите мишка, която няма изкуствени очи, за да не се притеснявате, че котката случайно ще ги погълне.

  Топки

  • Продават се версии, направени в различни размери, цветове и материали

  • Колкото повече шум може да издава, толкова повече мотивира Вашия домашен любимец да играе

  • Котката не може да я глътне

  • Може да се използва и с котешка трева

   Поле за топка

   • Развива интелекта и инстинктите

   • Държи котката заета за дълго време

   • Стимулира няколко сетива едновременно - обоняние, зрение и слух

   • Може да се използва и като награда с лакомства

    Други игри

    Ако не искате да изберете изпитаната класика, а предпочитате да изненадате котето си с нещо ново, не се колебайте да потърсите други играчки. Една проста лазерна показалка също може да бъде страхотно оръжие срещу скуката.

    • Интерактивни, награждаващи игри

    • Въдица

    • Топки

    • Котешка мента

    • Лазер

    • Играчки с батерия

    • Примамки

    • Котешки тунел

    Ако нито една от игрите не Ви харесва, разбира се, може да се мине и без тях. Всичко е въпрос на известна креативност, скрийте пръста си под одеялото и го раздвижете, например, това ще заиграе Вашия домашен любимец повече, колкото топката.

    Общи характеристики на игрите

    Игра с хапки за награда - интерактивни игри с лакомства Играчки, пълни с билки - някои играчки са пълни с котешка мента или котешка трева, което успокоява котката и я прави много по-гальовна Игра за звукова стимулация - свирене или тананикане мотивират Вашия домашен любимец да играе Интелигентни устройства - Някои по-развити игри (главно топки) имат множество режими на игра и дори можете да ги заредите на компютъра си

    Свързани продукти

    Често задавани въпроси

    Котешката трева е билка, която има много силен седативен ефект върху котките. След това котето може да стане гальовно, игриво и напълно спокойно. Тя е безопасна за употреба и ефектът й изчезва след няколко минути. Средно това растение е ефективно за половината от популацията на котките, но има и такива, които възприемат корена на котешката трева повече. Предлага се в много различни опаковки и форми в зоомагазините. В изсушен вид можете да я добавите към играчки или почти всичко, за което се сетите – драскалка, легло, възглавница. Може да се намери и в някои играчки.

    Повечето от игрите са доста евтини и не струват повече от няколко десетки лв. Най-евтините можете да закупите даже под 5 лв. Най-често можете да намерите класическа топка, въдица и плюшени животни между 7 лв и 10 лв. Ако искате да поглезите котката си и да купите малко по-усъвършенстван артикул, това можете да намерите в ценовата категория 20 лв и нагоре.

    Просто казано, не. Цветовите предпочитания на котките са потвърден мит. Котките разпознават например синия или жълтия цвят, но много повече се интересуват от звука, миризмата и разбира се вида на плячката (мишка, риба).

    Всяка котка е индивид, така че е трудно да се дадат общи съвети. В повечето случаи отговорът е прост - котката се отегчава от играчките си и иска да опита нещо ново. С възрастта може да се появи и обща ленивост и пасивност, така че и това може да е причина. Ако апатията и пълната пасивност към игрите са дошли внезапно и неочаквано, не отхвърляйте възможността за възможен здравословен проблем. Това рядко е причината, но винаги е добре да се има предвид за бърза реакция.