Как да купите лонгборд?

Планирате да купите лонгборд или електрически скейтборд за пътуване до работа или училище? Запознайте се с най-важните параметри, които ще помогнат на избраната дъска да бъде Ваш верен спътник за дълго време.

Планирате да купите лонгборд или електрически скейтборд за пътуване до работа или училище? Запознайте се с най-важните параметри, които ще помогнат на избраната дъска да бъде Ваш верен спътник за дълго време.

Време за четене 4 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове електрически скейтборди

Лонгборд

Електрическият лонгборд е чудесен спътник, където и да отидете, било то градски трафик, офроуд или други зони, предназначени за лонгборд или скейтборд.

  • Стартов режим с намалена скорост

  • Може да се управлява от безжично устройство

  • Ниско тегло за лесно пренасяне

Електрически скейтборд

Електрическите скейтбордове са по-къси и обикновено имат по-малки колела. Работят на същия принцип като лонгборда и предлагат добри характеристики на шофиране.

  • Лесен за управление

  • Изключително издръжлив

  • Има безжичен контролер

По време на каране моторът осигурява движението на дъската. Шофирането на дъски изисква добро чувство за баланс и също така натоварва дълбоките мускули.

> Електрически скейтбордове

Параметри

Максимална товароносимост Електрическите дъски имат различна товароносимост, която в повечето случаи е пригодена за транспортиране на възрастен и дете. Винаги избирайте товароносимост с десет килограма по-голяма от теглото на човека, който използва продукта.

Максимална скорост Повечето потребители смятат максимална скорост от 25 км/ч за идеална за нормално шофиране. Въпреки това електрическите скейтбордове се предлагат и с по-ниска максимална скорост като 15 км/ч или 20 км/ч. Можете също така да получите е-скейтборд или е- лонгборд с максимална скорост до 40 км/ч. Имате възможност и да контролирате скоростта чрез приложението, инсталирано на мобилния телефон. Пазарувате за вашето дете? Имайте предвид, че дъската трябва да е достатъчно широка, лесна за управление и с ниска максимална скорост.

Обхват Обхватът също варира между отделните електрически дъски. Най-мощните могат да изминат до 30 км, а други имат обхват от 25 км, 20 км или 15 км например.

Дизайн Цветът също играе важна роля. Добра идея е да изберете външен вид, който хваща окото от пръв поглед и придава екстремен, спортен стил на притежателя си. Основните цветове на електронните скейтбордове включват черен и сив, но разбира се можете да декорирате всеки електронен скейтборд или електронен лонгборд според собственото въображение.

Размер и форма на колелата Колелата обикновено са направени от полиуретанова гума. Колкото по-големи са колелата, толкова по-добре се справят с неравности по време на каране.

Препоръчваме да вземете дъска с колела с диаметър по-голям от 80 мм. Различаваме следните видове:

Твърди колела (85 A или повече) - подходящи за по-бързо движение по гладки повърхности. Меки колела (75-80 A) - предназначени за по-бавно движение по неравни повърхности Офроуд колела - широки и по-големи колела с по-дълбок грайфер; предназначени за използване извън пътя. Повечето е- лонгбордове имат по-меки колела. Вградени са в корпус от алуминий. Не подценявайте и качеството на лагерите. Те определят управляемостта. По-ниският клас е с лагери ABEC 5, по-високите класове са с лагери ABEC 7.

Колела

Колелата също се отличават по това, как са монтирани на лонгборда:

Централен - колелата са монтирани точно в средата, така че са много стабилни; те позволяват напредък без приплъзване. Страничен комплект - центърът на колелата е успореден на линията на вътрешния ръб на дъската; колелата са стабилни и имат добро сцепление. Офсет - комбинация от предишните видове.

Окачване Използва се за закрепване на осите, благодарение на тях скейтбордът завива добре. Особено важно е за тези, които изпълняват различни трикове.

Вертикални - твърдостта им може да се регулира. Наклонени - те са фиксирани под ъгъл от 45 градуса; имат висока стабилност и степен на въртене.

Формата на дъската

Pintail Благодарение на окачването му, той е маневрен и формата му наподобява дъска за сърф. Подходящ за дълги, прави пътища или леки наклони. Позволява удобно, приятно каране.

Hybrid Фрийрайд дъските могат да се използват по много начини. Можете да ги карате както в града, така и извън пътя, поддържат стабилно краката.

Cruiser Класическа форма на скейтборд, но по-дълъг и по-широк. Става и за трикове, но може да се използва и на мек терен.

Double-drop Дъска, подходяща за стил спускане. Окачването е разположено в двата края на дъската, която е стабилна и при високи скорости.

Drop-thru На дъската над колелата има изрез. Дъска, която може да се използва за много различни стилове, за свободен стил или фрийрайд, но също така и за покриване на по-дълги разстояния.

Функции и зареждане

Функции Лонгбордите се доставят с дистанционно управление, което можете да използвате, за да зададете скоростта и текущия режим, получавате това дори при по-евтините модели. Много продукти имат допълнителни функции:

Мобилно приложение - можете да контролирате е-скейтборда чрез собственото му приложение и да следите средната скорост, обхват и, разбира се, нивото на акумулатора.

Заключване на двигателя - някои модели позволяват сигурно заключване на двигателя и осигуряват защита срещу кражба. Безжично зареждане - обикновено се предлага само в моделите от по-висок ценови клас.

Зареждане Електрическите дъски се зареждат с кабел. Кабелът е компактен, така че можете да го носите навсякъде. Електрически скейтборд или лонгборд с капацитет 4-9 Ah може да се зареди до сто процента средно за два до три часа. За да издържи батерията по-дълго, ви препоръчваме да я оставяте да се разреди напълно веднъж месечно и след това да я зареждате напълно.

Често задавани въпроси

Не забравяйте да изберете pintail дъска. Това е права дъска, която е много лесна за управление.

Каската определено Ви предпазва от ефектите на евентуално падане. За децата използването й трябва да е основно.

Изберете круизър или тип double-drop, които се справят по-добре с неравности.