Как да купите предпазна преграда за деца?

Когато детето Ви започне да опознава света, чрез пълзене и по-късно ходене, подходящата предпазна преграда за деца ще Ви бъде от голяма полза. Можете да я използвате, за да защитите детето си от падане, изгаряне или токов удар. Нека прегледаме основните видове решетки и техните приложения.

Когато детето Ви започне да опознава света, чрез пълзене и по-късно ходене, подходящата предпазна преграда за деца ще Ви бъде от голяма полза. Можете да я използвате, за да защитите детето си от падане, изгаряне или токов удар. Нека прегледаме основните видове решетки и техните приложения.

Време за четене 5 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Типове

Предпазна преграда, която може да се използва за стълби Тя трябва да бъде монтирана по такъв начин, че детето да не може да я прескочи, да се покатери върху нея или да я отвори. Предпазната решетка за стълби може лесно да се постави навсякъде и също така запазва безопасността на детето.

● Повечето решетки трябва да се закрепят към стената с винтове. Отнема малко повече време за монтаж и оставя следа върху стената, но затова пък са много издръжливи и издържат на по-големи натоварвания. ● Има версия, която може да се монтира без инструменти, трябва да се фиксира в две точки (например рамката на вратата), тук напрежението задържа конструкцията. Недостатъкът е, че е по-малко устойчива, затова се препоръчва да се монтира в долната част на стълбите или между две стаи. ● Ъглите не трябва да са остри и се уверете, че всички винтове са завинтени правилно, за да намалите вероятността от нараняване. ● Отварянето и затварянето на решетката трябва да е лесно за възрастен, но почти невъзможно за дете. ● Можете да изберете продукт от дърво или метал, покритието трябва да е от материал, който не е вреден за здравето.

Внимавайте с опасните продукти! Например, ако разстоянието между решетките е твърде голямо, детето може да се заклещи и да се нарани сериозно. Всички предпазни решетки трябва да отговарят на стандарта EN 1930:2011. Този номер е посочен върху опаковката на продукта.

За врати и прозорци Когато искате да предпазите детето от влизане в някоя стая, решетката на вратата е правилният избор. Ако желаете, можете да закупите удължителен елемент за него. Също така е много важно да обезопасите прозорците и балконските врати.

● Ширината на решетките за вратите може да се регулира, с двустранно отваряне. ● Можете да изберете разширяема версия, която да инсталирате без пробиване. ● Защита срещу отваряне. ● Популярни са версиите от дърво и метал. ● Ако живеете на висок етаж, непременно закупете предпазни ключалки за прозорците и балконските врати, за да предпазите детето си от изпадане. Монтажът им е лесен и ще бъде почти невъзможно за малко дете да отвори прозореца.

балконските врати, за да предпазите детето си от изпадане. Монтажът им е лесен и ще бъде почти невъзможно за малко дете да отвори прозореца.

За легла Следете за правилния размер. Решетката за легло може да защити част от леглото, но има версии, които го заграждат по цялата му дължина.

● Преди покупка се уверете, че сте избрали правилния размер за леглото. ● Повечето решетки могат да се използват до максимум 35 кг, със средна височина 30-40 см. ● Могат да се фиксират само под матрака. ● Предлагат се и някои от тези продукти, които имат възможност да се разширяват, регулират на височина или сгъват. ● Можете да изберете и решетка от текстил, дърво или метал.

Всеки продукт трябва да бъде придружен от точно описание, което показва правилния начин на сглобяване.

За камини

Огънят от печката или камината създава приятна домашна атмосфера. За съжаление, той може да причини сериозни изгаряния на любопитно дете. Купете предпазна решетка за печките, за да сте спокойни.

● Решетката може да влиза в употреба дори когато печката не се използва. Също така предпазва от падания и последващи инциденти. ● Трябва да е здрава, безопасна и добре фиксирана. ● Спазвайте безопасно разстояние между печката и решетката, идеалното разстояние е 50-80 см (в зависимост от вида на оборудването, което ще бъде оградено). ● Металните са изработени от стомана, а дървените от висококачествена твърда дървесина.

Допълнителни предпазни средства

● Ъгловите протектори помагат да избегнете детето да бъде сериозно наранено от острите ъгли на масата или шкафа. ● Предпазителят за контакт предпазва Вашето дете от токов удар. Изработен е от пластмаса и се доставя с ключ за лесно сваляне. Пазете ключа далеч от децата! ● Заключването на фурната и котлона предпазва ръцете на децата в случай, че искат да видят какво се готви там. ● Ключалките за чекмеджета и врати помагат да се предотврати отварянето на шкаф или чекмедже от дете, когато възрастните не го гледат.

Сигурност

В случая на всички продукти за деца, основното съображение е безопасността на детето. Това важи и за предпазните решетки, тъй като тяхната основна задача е да ги предпазват от различни инциденти.

● При решетките за стълби или врати се уверете, че няма място за краката на детето, защото лесно може да се качи по тях и да ги прескочи. ● Всички стърчащи части трябва да бъдат заоблени, за да се предотврати закачане и нараняване на детето. ● Закрепващата конструкция трябва да е здрава и издръжлива, не трябва да се разхлабва, дори ако детето счупи решетката. ● Във всеки случай проверете дали решетката е добре затворена и закрепена. ● Решетката не трябва да привлича вниманието на детето и да го привлича към игра. ● Повърхностното покритие трябва да е безопасно и да не съдържа токсични вещества. ● Кухнята е най-опасното място за децата в жилището. Така че не подценявайте важността на закрепването. Чекмеджета, шкаф за перилен препарат, съдомиялна машина или врата на фурната са точки на опасност. Ако е възможно, използвайте задната част на котлона. ● Скрийте кабелите, така че детето да не може да ги достигне, за да избегнете то да дърпа върху себе си малките електрически оборудвания като например чайник или друго.

Аксесоари, свързани продукти

● За малките паузи, когато ходите до тоалетната или просто излизате от стаята, можете да поставите детето си в кошара, за да сте спокойни. Можете да избирате между дървен и сгъваем вариант.
● Хладилникът е много интересно нещо за децата, защото когато го отворят, лампата светва. Закрепете вратата му с ключалка. ● Когато детето Ви започне да ходи, ще Ви бъде полезен бебешки колан. ● Бебефоните са голяма помощ за родителите. С помощта на бебефон можете да следите перфектно мъничето, даже и на видео. ● Можете да използвате кошара за пътуване като временна опция, дори по време на ваканция или когато сте на гости.