Ютии Hausberg

(2 продукта)

Малцина искат да отделят повече време от необходимото за гладене. Ако рядко Ви се налага... Покажи повече

Параметри

Мощност
Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо ютията произвежда пара. Повече пара означава, че можете да гладите дрехите си по-бързо и с по-малко усилия. 1400 вата мощност се счита за минимум, но е идеален, ако купувате модел с поне 2000 вата или повече.

Мощност на парата
Мощността на пара се изразява в грамове пара, отделяна на минута. Това е най-важният параметър на всяка парна ютия и уред за пара. Количеството пара пряко влияе върху способността за гладене на уреда. Хоризонталното гладене с пара 40-50 g/min изправя по-голямата част от гънките, докато вертикалното гладене изисква около 100 g/min пара. За гладене на упорити гънки е полезно да увеличите мощността до 220-600 g.

Налягане на парата
Стойност, която играе роля при ютии с пара с високо налягане. При по-високо налягане парата прониква по-лесно в тъканта. Наистина високо налягане се счита за 6 бара или повече.

Материал на долната плоча на ютията
Качеството на ютията не се определя преди всичко от материала на уреда, който при ретро моделите обикновено е пластмаса или метал, а от материала на повърхността за гладене. Той трябва да бъде издръжлив, незалепващ материал, който се плъзга лесно по тъканта и предава добре топлината.
Некачествената повърхност за гладене може да повреди кърпата за гладене и да намали общия живот на ютията.

Ютии с алуминиева плоча
Ютии с керамична плоча
Ютии с плоча от неръждаема стомана
Ютии с тефлонова плоча
Ютии с титаниева плоча

Тегло
Колкото по-тежка е ютията, която купувате, толкова по-добре можете да изгладите дрехите, без да оказвате натиск върху нея. Ако изберете парна ютия, имайте предвид, че теглото обикновено не включва водата в резервоара.

Капацитет на резервоара
Големият капацитет на резервоара е важен, особено за модели с висока мощност на пара. Колкото повече вода може да побере, толкова по-дълго можете да гладите наведнъж. Пътните ютии са с най-малък капацитет от 40-60 мл. Резервоарите на ръчните уреди за вертикално гладене са около 300 мл, а най-големият обем около 1600 мл се среща в парогенераторите.

Автоматично изключване
Ютията се изключва автоматично, когато не я използвате известно време.

Система против котлен камък
За ютиите със система за отстраняване на котлен камък не е необходимо да използвате дестилирана вода. Водата от чешмата е достатъчна, тези системи Ви спестяват допълнителните грижи за почистване. Можете също така да спестите от набавянето на дестилирана вода в дългосрочен план.

Разпознаване на материала
Тази система автоматично регулира температурата и налягането на парите според материала, с който влиза в контакт.

Anti-drip система
Особено за видове уреди за пара, при които има риск от кондензация и капене на вода.

Самопочистващи
Това е основна функция, която ефективно промива резервоара. Загрява водата в него до максималната температура, която след това можете просто да изливате. Премахването на котлен камък обаче е специална функция различна от тази.

Вертикална струя
Ютиите с тази функция могат да гладят дрехите и вертикално. Това изисква по-висока мощност на пара от най-малко 100 g пара в минута.

Йонизатор
Това е много усъвършенствана функция, която позволява на ютията да произвежда по-фина пара, която прониква по-дълбоко в структурата на тъканта.
Полезна функция за перфектно гладене на труднодостъпни части е накрайникът за пара, който, подобно на останалата повърхност за гладене, е снабден с отвори, през които излиза парата.

Еко режим
Когато превключите в еко режим, ютията използва до 20% по-малко енергия. Идеален за тези, които гладят много, но искат да спестят пари.

Туристически юии за път
Можете да закупите мини ютии, които да вземете със себе си по всяко време.

от 33,90 лв
7 оферти
от 99,90 лв
5 оферти

Pъководство за пазаруване на Ютии

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.