Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
aera 795 е с ярък 7" дисплей с висока резолюция, видим под пряка слънчева светлина. Картата се вижда ясно при всякакви условия, устройството работи в режими "портрет" и "пейзаж". Дизайнът на корпуса е оптимизиран така, че да изберете как да монтирате. На панела ще намерите само четири бутона - те Ви водят до най-често ползваните функции. Всички останали функции достигате бързо чрез интуитивни екранни иконки с текст. Нашият уникален "тъчскрийн" интерфейс Ви позволява бързо преместване по картата и смяна на мащаба със "щипване" по картата с пръсти.

Вижте във виртуално 3-D
Революционната 3D Vision технология показва виртуална 3-D перспектива на терена около самолета, получена от GPS и онборд базата данни за терена - функция, по-рано достъпна само за нашата панелно монтажна самолетна бордова електроника. Просто плъзгате пръст по сензорния екран, за да въртите изгледа и да огледате теренните и водни особености - препятствия, писти, летищни указателни знаци в относителна близост до самолета Ви.

Използвайки модерната ни функция за "гледане напред" и избягване на теренни препятствия, aera 795 прогнозира предварително къде могат да съществуват кули и препятствия и оцветява картата на тези места в кехлибарено или червено. 3D Vision и всички други летателни данни се представят непрекъснато, благодарение на вградения в устройството GPS, който предоставя актуализация на местоположението 5 пъти в секунда (5 Hz).

Работете без записки на хартия
aera 795 изпълнява ролята и на клас I, и на клас II електронен бордови дисплей, значително намалявайки нуждата от хартиени карти в кокпита. Предварително са инсталирани както геореферирани VFR секционни карти, така и IFR маршрутни карти. Вашият самолет се изобразява директно върху съответната карта. Когато сте в режим IFR карта, aera 795 може да покаже т. нар. Victor airways (въздушни пътища с ниска летателна височина), джет маршрути, минимални височини и дължини на отсек, като всичко много прилича на традиционните ни навигационни карти. Предварително заредените ни геореферирани Garmin FliteCharts Ви предлагат карти за захождане и диаграми на летища в САЩ, а пилотите, които предпочитат Jeppesen карти и диаграми, могат да ползват допълнителния Garmin ChartView сервиз, който утилизира Jeppesen библиотеката да се изобразява върху глобални геореферирани карти.

aera 795 има приложение за подробно разглеждане на документи, така че да можете бързо и лесно да изтеглите тегла и баланси, наръчници при полет, растерни карти и разнообразни електронно форматирани материали, които сте свалили на устройството. Функцията бележник с лесно отделими страници Ви позволява бързо да записвате бележки по време на полет, а опцията Checklist viewer Ви позволява да създавате персонализирани и интерактивни електронни контролни списъци.

Повишете ситуационната си осведоменост
Вградената в aera 795 теренна и препятствена база данни не само показва хоризонталите в режим 3D Vision, но позволява и поглед отгоре на целия Ви маршрут. За да Ви помогне да навигирате над непознати летища SafeTaxi предоставя подробни диаграми и позиции на много Щатски, Канадски и Европейски летища, а данните за частни летища и хелипортове разширяват значително Вашите опции за най-близки при извънредно кацане. Сервизи за гориво, кетъринг, митници и др. (FBO), наземен транспорт, настаняване и друга обслужваща информация за повечето Щатски летища са достъпни от предварително инсталираната AOPA Airport Directory Data; международните пилоти може да изберат и AC-U-KWIK директорията на летищата в световен мащаб.

Разширете функциите на портативния GPS
С два серийни порта, aera 795 позволява непрекъсната връзка с друг хардуер. С допълнителния интерфейс GTX 330 Mode S може да приемате информация за трафика (TIS) където се предава такава, директно на устройството, докато едновременно изпраща честоти към SL30/40 радио или позиционни отчети към други устройства.

С добавянето на City Navigator карти, пилотите на хеликоптери добавят и улици и адреси като дестинации или точки от маршрут. Устройството има SD слот за допълнителна карта памет за актуализации и увеличаване броя на картите. Ползвайте flyGarmin, нашия онлайн мениджър, за актуализиране, управление и покупка на най-новите авиационни данни за вашето Garmin устройство.

Physical & Performance
Physical dimensions 5.1"W x 8.0"H x 1.5"D (13.0 x 20.3 x 3.8 cm)
Display size, WxH 3.6"W x 6.0"H (9.1 x 15.2 cm); 7.0" diag (17.78 cm)
Display resolution, WxH 480 x 800 pixels
Display type dual-oriented, bright, color WVGA TFT with adjustable backlighting and selectable screen orientation
Weight 26.4 ounces (748 g) with battery pack; 18.3 ounces (519 g) without battery pack; 12.7 ounces (361 g) RAM mount
Battery rechargeable, replaceable Lithium-ion
Battery life up to 3 hours with full backlight and GXM 40 connected (8 hours with 50% backlighting and XM connected)
SBAS/WAAS receiver high-sensitivity with WAAS position accuracy
Voltage range 11-40
IFR or VFR VFR
Traffic Information Services (TIS) alerts compatible

Maps & Memory
Basemap
Ability to add maps
Built-in memory internal solid state
Accepts data cards yes (SD cards)
Waypoints/favorites/locations 3,000
Routes 50

Databases
Navigation database (includes Jeppesen data)
Navigation database coverage areas Americas
Types of Jeppesen data full and ARTCC, FSS frequencies and final approach waypoints
Preloaded Terrain database
Preloaded Obstacle database Yes (U. S. and Europe only)
Preloaded SafeTaxi airport diagrams Yes (U. S. only)
Preloaded AOPA Airport Directory Yes (U. S. only)
Preloaded Garmin FliteCharts Yes (U. S. only)
Preloaded low & high altitude enroute airways
Preloaded private airports Yes (U. S. only)
Navigation Features
productSpecFeatureHandsFreeCall
Aviation Portable Features
Moving map
Patented panel page
HSI (GPS-based)
IFR map mode
Audible terrain alerts
Terrain resolution standard
Smart Airspace Feature (generates and displays altitude-sensitive alerts)
Automatic logbook
Separate serial and USB interfaces
Additional
GPS receiver has a nominal operating velocity range of 0 800 kts (411 m/s) Продукт известен още и като Aera795
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^