Как да купите игра за PlayStation4?

Игрите за PlayStation4 предлагат разнообразие от жанровe и варианти. За да направим избора по-лесен, събрахме няколко съвета, които могат да Ви помогнат при вземане на решение. Ако търсите PS4 игри за деца, обърнете специално внимание на препоръчителната възраст.

Игрите за PlayStation4 предлагат разнообразие от жанровe и варианти. За да направим избора по-лесен, събрахме няколко съвета, които могат да Ви помогнат при вземане на решение. Ако търсите PS4 игри за деца, обърнете специално внимание на препоръчителната възраст.

Време за четене 5 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове игри

PS4 игри за двама души

Игрите с мултиплейър режим на PS4 Ви позволяват да играете заедно с приятелите си. Една от опциите е онлайн игра през мрежата или офлайн, съвместна игра или даже игра чрез разделен екран, при която и двамата играчи споделят един екран.

 • Споделена игра с приятели

 • Упражнява комуникацията и координацията

PS4 игри за деца

С PEGI рейтинг 3 и 7, не трябва да се притеснявате за съдържанието, тъй като тези игри са без псувни и насилие. PS4 игрите за деца често са базирани на добре познати приказни герои и са както забавни, така и образователни.

 • Образователна цел

 • Безопасно забавление за най-малките, без забранено съдържание

Състезателни игри на PS4

Тествайте се с най-бързите мотоциклети, състезавайте се на див терен или в града. Състезателните игри на PS4 Ви поставят зад волана на болид от Формула 1 или зад седалката на картинг в различни аркадни мисии. Ако класически геймпад не е достатъчен за управление на състезателни игри, вземете волан с педали, за да подобрите изживяването в реалния свят.

 • Изживяване както при реално шофиране

 • По-сложните игри перфектно симулират управлението на истинска кола

VR игри на PS4

PS4 VR игрите Ви хвърлят в центъра на действието чрез очилата за навигация във виртуалната среда. По отношение на жанра можете да избирате между управление на изтребители, истории на ужасите протичащи в зловещи сгради, а също и разрешаване на главоблъсканици.

 • Реалистично изживяване на сюжета

 • Широка гама от жанрове

Танцови и активни игри на PS4

Упражнявайте различни движения на дансинга у дома! Игрите Ви позволяват да записвате движенията на ръцете си с контролера Playstation Move.

 • Можете да тренирате и у дома

 • Идеално забавление за семейна вечер или събиране с приятели

 • Насладете се на играта дори сами

Стратегически игри на PS4

Планирайте стратегия и изградете град или спрете разпространението на епидемия или вампирско нашествие. Упражнявайте Вашите знания и дизайнерски умения. Можете да изграждате градове, цивилизации или да управлявате транспортната мрежа.

> Стратегически игри на PS4

Спортни игри на PS4

Сложете кънките или обувките си, вземете бейзболната бухалка и излезте на полето за Вашия отбор.

Спортните игри PS4 също се грижат за отделни спортисти, така че можете да се състезавате из скейт парка, да се качите на ринга или да се изправите срещу звездите на Уимбълдън.

 • Отборни спортове и индивидуални спортове

 • Идеален за изучаване на правилата на спорта

> Спортни игри на PS4

Хорър и пост-апокалиптични игри на PS4

Падате си по хорър истории или просто искате да вдигнете адреналина си? Игрите с ужаси и зомбита Ви превеждат през нагнетена атмосфера на ужас и пейзажи от чудовища и капани. Този жанр обикновено се оценява с PEGI 16 и 18 и не е подходящ за деца.

 • Феновете на ужасите могат да го изпитат в безопасността на собствения си дом

 • Ще тества Вашата издръжливост на екстремни сцени

 • Не са подходящи за деца

Екшън и военни игри на PS4

Екшънът и военните игри на PS4 представляват класически шутъри, но водените от сюжет игри също тестват собствените си морални кодекси.

 • Упражняват рефлексите и ориентацията

 • Богат избор от сюжетни игри, шутъри и комбинация от двете

 • При повечето сюжетни игри Вашите решения в играта могат да повлияят на края

> Екшън игри на PS4

LEGO игри на PS4

Като игра за PS4, популярните градивни блокове LEGO оживяват известните филмови истории по хумористичен и забавен начин на легендарните кадри, както никога преди не сте ги виждали.

 • Подходящи за всички възрасти

 • Богат избор от известни филмови истории

 • За един или двама играчи

Симулатори на PS4

Симулаторите ни позволяват да изживеем реалистично един измислен свят. Следвайки принципа на реалния живот, те симулират различни дейности. Някои от тези игри на Playstation 4 се използват и за образователни цели. Можете да се опитате да управлявате спортен клуб, да работите във ферма или да играете популярните конни игри.

 • Образователна и възпитателна цел

 • Позволява Ви да пробвате например отглеждане на пчели или коне

 • Реалистично симулират околната среда, със съответните последствия в играта

> Симулатори на PS4

Специални издания

Традиционно, когато една игра спечели Игра на годината, се пуска специално GOTY издание, което включва цялото допълнително съдържание. Понякога такова издание се пуска и за игра, която не носи споменатото заглавие, обикновено с надпис Complete Edition или Director's Cut.

Последният от нас: Част II Особено заглавия от големи студия често Ви позволяват да закупите съдържание за изтегляне (DLC). В някои заглавия това са незначителни добавки, които улесняват напредъка в играта, в други са просто дизайнерски елементи, закупуването на които не влияе на темпа на играта. Отделни студия пък лансират обемни DLC модули, които разширяват оригиналната история или предоставят нови бойни полета.

Параметри

Препоръчителна възраст Повечето игри имат препоръчителна минимална възраст - за версиите в кутия това е посочено на опаковката, а за онлайн игрите, работещи на PS4, в описанието на продукта. Разширеният стандарт PEGI (Паневропейска информация за играта) също изброява проблемните фактори за играта в допълнение към възрастта.

PEGI класификацията се състои от пет категории:

Възрастта на играча

Съдържание

PEGI 3

Няма псувни и насилие. Хумористичен контекст без екстремни сцени.

PEGI 7

Без псувни, насилие само в хумористична форма (напр. Том и Джери). Някои сцени могат да изплашат детето.

PEGI 12

Насилие само срещу ясно измислени герои, никога срещу хора или животни. Позволява фина голота и ругатни без сексуален оттенък.

PEGI 16

Той изобразява насилие в реалния живот и сексуална активност. Позволява вулгарна реч, употреба на тютюн и наркотици и престъпност.

PEGI 18

Игри за възрастни – Графично насилие, сексуално съдържание.

Игралната система Playstation позволява на родителите да управляват и ограничават игралните акаунти на своите деца. Това позволява на отговорното лице да зададе максимално време за игра или да блокира достъпа до потребителските функции на Playstation (напр. стрийминг или съобщения). Тази функция също блокира части от игри, които се считат за неподходящи за деца.

Езикът по подразбиране за повечето игри е английски. Поради размера на вътрешния пазар, игри с превод са рядкост, така че разработчиците избират по-евтини начини за локализация, чрез използване субтитри и преведени текстове.

За някои PS4 игри английският изобщо не е наличен.

Често задавани въпроси

Това не е традиционен начин, но можете да форматирате Вашия твърд диск като устройство за съхранение на PS4 (изберете Форматиране като разширено устройство за съхранение в настройките). Можете обаче да сте сигурни, че ще се предлагат и външни дискове, специално създадени за Playstation 4.

Броят на играчите за дадена игра обикновено се посочва от производителя в описанието на продукта. Освен ако не е посочено друго, се предполага, че играта ще бъде само за един играч.

Игрите с мултиплейър режим са предимно състезателни игри (напр. Wipeout Omega Collection, Rocket League, Micro Machines), танцови и спортни игри и всички LEGO игри.