Как да купите презервативи?

Намерете подходящия презерватив за Вас и Вашия партньор, за да избегнете нежелана бременност и болести, предавани по полов път, докато се наслаждавате на времето прекарано заедно. Можете да направите изживяването още по-приятно с допълнителен чар, като същевременно се чувствате в безопасност.

Намерете подходящия презерватив за Вас и Вашия партньор, за да избегнете нежелана бременност и болести, предавани по полов път, докато се наслаждавате на времето прекарано заедно. Можете да направите изживяването още по-приятно с допълнителен чар, като същевременно се чувствате в безопасност.

Време за четене 3 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове презервативи

Класически презерватив

Класическите презервативи са най-разпространените и широко достъпни видове презервативи на пазара.

  • Лубрикирани

  • Средната минимална дължина е 17 см, ширината е 54 мм

  • Варианти с различни вкусове

Изключително тънък презерватив

Изключително тънките презервативи подобряват изживяването при полов акт, тъй като не се усещат толкова.

  • Перфектно прилепване

  • Усещане на лекота

Стимулиращи презервативи

Използват се за подобряване на преживяването и вълнението и на двамата партньори.

  • Имат вдлъбнатини и ребра

  • Стегнато прилягане

  • Лубрикирани

Екстра сигурни презервативи

Екстра безопасните презервативи Ви гарантират повишена защита срещу нежелана бременност и болести, предавани по полов път. Те обикновено са два пъти по-дебели от обикновените презервативи.

Параметри

Размер Средният диаметър на нормален презерватив е 5,6 см. Важно е обаче да изберете правилното прилягане – нито много стегнато, нито твърде свободно. Диаметърът на по-малките продукти обикновено е 4,7 см, екстра големият размер може да бъде до 6,9 см.

Материал Подобно на презервативите от латексова гума, повечето производители също произвеждат презервативи, изработени от синтетичен латекс, които са гъвкави, издръжливи материали. На пазара можете да намерите и презервативи без латекс, подходящи за хора, които са алергични към латекс. Те са направени от други, също толкова висококачествени материали, обикновено прозрачен полиетилен. Произвеждането им обаче е по-трудно и отнема много време, поради което такива презервативи са по-скъпи. Полиизопреновите презервативи имат подобни свойства на латекса. Можете също така да намерите презервативи, изработени от овча кожа или светещи с фосфоресциращи пигменти.

Използване В зависимост от интензивността на половия акт можете да използвате различни презервативи.

За нежен полов акт - използвайте екстра лубрикирани и изключително тънки презервативи. При интензивен полов акт - използвайте екстра безопасен презерватив, който е по-устойчив на прекомерно и по-бързо триене. Този вид презерватив е подходящ и за начинаещи.

Ако искате да опитате нещо ново, вземете презерватив с бензокаинов лубрикант от вътрешната страна. Това е вещество, което причинява краткотрайно изтръпване и също така предотвратява преждевременната еякулация. Презервативите с издатини, ивици и вдлъбнатини също са популярни. Те активно стимулират женските полови органи.

Вкус и опаковка Разбира се, можете да намерите и презервативи без аромат, но имате възможност да изберете например презервативи с аромат на ягода, банан, шоколад, екзотичен плод, ванилия или мента.

Не забравяйте да си купите презервативи предварително. Винаги е добре да имате повече под ръка, но също така имайте предвид, че те също имат срок на годност. Не използвайте след това. Можете да изберете и според бройката в опаковката.

Всички презервативи, продавани в Европейския съюз, отговарят на строги стандарти за безопасност. Информация за сертификата обикновено се намира на гърба на кутията или в листовката.

Безопасност при употреба

Внимателно отворете опаковката на презерватива. Никога не използвайте зъби или остри предмети, за да не го скъсате. Слагайте презерватива само когато пенисът е еректирал. Хванете презерватива за върха, за да не остане въздух в него. След това бавно го разтегнете надолу по дължината на пениса, за да изгладите въздушните мехурчета. Можете да намажете презерватива отделно с подходящия лубрикант за допълнителен комфорт. След като привършите, обърнете внимание на безопасното му отстраняване.

Често задавани въпроси

Надеждността на всеки тип презерватив обикновено се оценява на 97%, като някои проучвания съобщават за процент на повреда от само 1%. Ако искате да увеличите безопасността по време на полов акт, вземете допълнително защитен презерватив.

Не използвайте остри предмети за разопаковане и винаги проверявайте дали самата опаковка не е повредена. След поставяне проверете дали материалът е непокътнат.