Как да купите система за пречистване на вода?

Водата пречистена с воден филтър има съвсем различен вкус. Филтрирането на вода обаче не е само въпрос на вкус. В зависимост от вида на филтъра, той може не само да подобри вкуса на питейната вода, но и да реши проблеми като дехлориране, отстраняване на желязо, премахване на нитрати или дори филтриране на замърсената с бактерии езерна вода, за да бъде тя годна за пиене. Не на последно място, филтрираната вода също удължава живота на уредите.

Водата пречистена с воден филтър има съвсем различен вкус. Филтрирането на вода обаче не е само въпрос на вкус. В зависимост от вида на филтъра, той може не само да подобри вкуса на питейната вода, но и да реши проблеми като дехлориране, отстраняване на желязо, премахване на нитрати или дори филтриране на замърсената с бактерии езерна вода, за да бъде тя годна за пиене. Не на последно място, филтрираната вода също удължава живота на уредите.

Време за четене 4 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Филтър за вода

Съдържа вещества, които омекотяват водата, намаляват варовика, премахват тежките метали и подобряват вкуса и мириса на водата. Те могат също така да филтрират хлор, пестициди, хербициди и остатъци от лекарства. Характеризира се с изгодна цена. Филтърната вложка трябва да се сменя редовно.

Благодарение на филтрираната вода, вкусът на кафето или чая също ще бъде по-добър, тъй като вкусът и ароматът са напълно развити и има по-малко образуване на котлен камък в чайника или кафеварката.

> Воден филтър за смяна

Филтри за вода за уреди и техника

Този тип филтър може да се използва в много уреди и устройства, като хладилници, кафе машини, съдомиялни машини, филтри под мивка, системи за филтриране на вода и др.

 • Прави водата по-вкусна

 • Елиминира неприятните вкусове и миризми

 • Намалява твърдостта и мътността на водата

 • Филтрира тежките метали

 • Цената е по-висока

Филтри за вода за пътуване

Благодарение на тях за можете дори да пиете вода от поток по време на пътуването си. Филтърът филтрира водата и премахва 99,9% от бактериите, включително салмонела, E. coli и др.

 • Висока ефективност

 • Премахват вредните бактерии от водата Леки

 • Преобразуват замърсената вода в питейна

 • Дълъг живот

Друго оборудване за пречистване на вода

Омекотители за вода

Те не влияят на качеството на водата и не премахват минералите от нея, така че са подходящи и за питейна вода. Устройството се монтира на главния водопровод в къща или сграда, където няма опасност от замръзване.

 • Намаляват твърдостта на водата

 • Премахват котления камък

 • Водата става годна и за пиене

 • Трябва да се извършва редовна поддръжка

Какви видове омекотители за вода се предлагат? Има класически, каталитични и неелектролизни омекотители за вода, малки полифосфатни филтри за специални домакински уреди като перални, съдомиялни и др.

Поддръжка на омекотителя за вода Таблетирана сол трябва да се добавя редовно към омекотителя за вода и веднъж годишно е нужно оборудването да се дезинфекцира и запечатва отново, контролният блок е добре да се проверява и филтърните вложки на първичния филтър трябва да се сменят. Също така е важно да имате механичен или въглероден първичен филтър, за да предпазите омекотителя от пясък, ръжда, остатъци от тръби и др. Механичните повреди не се покриват от гаранцията.

Йонизатори, които повишават pH стойността на водата

Йонизаторите за вода са вградени в кухненския шкаф под мивката. Благодарение на водния йонизатор, водата може да бъде алкална или кисела. Докато алкалната вода е подходяща за пиене и детоксикация на тялото, йонизираната кисела вода е полезна за кожата и тялото и има силно дезинфекциращо действие. Към машината може да се добави и хималайска каменна сол, която да създаде изключително алкално или киселинно ниво на водата. Животът на филтъра e определено количество вода (напр. 9000 л) или 1 година.

 • Смесители с дисплей

 • Благоприятен ефект върху здравето

 • Възможност за добавяне на хималайска каменна сол

 • Изисква се редовна поддръжка

Речник на полезни термини

Дезинфекция на водата Отстраняване на микробиологично замърсяване на водата, причинено от бактерии, вируси или други микроорганизми във водата. За дезинфекция на водата могат да се използват различни химикали (най-често хлор), но те са вредни за здравето. Вторият вариант е дезинфекция с UV лампа за дезинфекция на вода, която унищожава бактерии и вируси с ефективност 99,99% по екологичен начин.

Обратна осмоза Обратната осмоза е вид филтрация на питейна вода, която се състои от няколко етапа на филтриране, които гарантират отстраняването на всички нежелани вещества от водата. Основата е молекулярна мембрана с много ниска пропускливост (0.0001μm), която по-нататък позволява само на самите водни молекули да преминават през нея. Мембраната трябва да бъде защитена чрез подходяща предварителна филтрация, осигурена от механични и въглеродни филтри. Предимство е вариативността и допълнителните филтриращи степени – например възможност за добавяне на UV лампа, минерализатор, модул за алкализиране на водата.

Твърдост на водата Твърдостта на водата се изразява като количество калций и магнезий в нея и обикновено се дава в немски градуси (°dH) или mmol/l. Твърдата вода причинява отлагания от котлен камък, което може да причини много проблеми – има вероятност сериозно да повреди и намали живота на оборудването, освен това действа като топлоизолатор, в резултат на което дори малък слой котлен камък увеличава разходите за енергия и намалява ефективността на устройства.

Анализ на водата Анализът на водата се използва за определяне на количеството на определени вещества във водата. Въз основа на индивидуалните нужди е възможно измерване на индивидуални параметри, извършване на цялостни, информативни анализи на водата и акредитирани анализи на вода, които отговарят на Регламент № 252/2004. на изискванията за лицензионен анализ или минимален анализ за питейна вода съгласно държавна наредба.

Често задавани въпроси

Омекотителите за вода са подходящи за омекотяване на водата и предотвратяване или трайно премахване на варовик.

Филтърът с активен въглен не само отстранява хлор, но и органични съединения, хербициди, пестициди и други вредни вещества.

Можете да премахнете желязото и мангана с препарат за отстраняване на котлен камък или омекотител за вода със специална смес.

UV лампа за дезинфекция на вода може да помогне.

Механичните замърсявания могат значително да повредят или намалят експлоатационния живот на уреди, отоплителни уреди и водопроводи, така че те трябва да бъдат отстранени с филтри за утаяване на вода.

Водните филтри, съдържащи съединението anexo, се използват за свързване на опасни нитрати и нитрити във водата.