Как да купите струг?

Стругът не е предназначен само за обработка на един вид материал. Можете също да работите с дърво, алуминий, различни сплави и въглеродни влакна. С негова помощ също са възможни пробиване, накатване и валцоване. Това е наистина универсално устройство, което предлага широка гама от приложения.

Стругът не е предназначен само за обработка на един вид материал. Можете също да работите с дърво, алуминий, различни сплави и въглеродни влакна. С негова помощ също са възможни пробиване, накатване и валцоване. Това е наистина универсално устройство, което предлага широка гама от приложения.

Време за четене 2 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове стругове

Работещ с метал

 • Подходящ за обработка на месинг, стомана, мед и въглеродни влакна

 • Ходов винт за автоматично въртене

 • Непрекъснато регулируема скорост

 • Конус и вътрешно струговане

 • Тих мотор

 • Многофункционален държач за инструменти с бързо освобождаване

 • По-лоша стабилност при по-леките стругове

Работещ с дърво

 • За дървообработване

 • Тиха работа

 • За хоби и професионална употреба

 • Регулируема, въртяща се стоманена опора

 • Въртяща се опашка

 • Подходящ само за обработка на дърво

Параметри

Мощност ● Зависи от размера на струга ● По-малките машини имат мощност от 300-500 W ● Машините с по-ниска мощност са подходящи за хоби работа ● Машините с мощност 600 W са отлични за проекти „Направи си сам“ ● Машини над 600 W са подходящи за промишлена употреба

Функции ● Цифрово измерване измерва дължина с помощта на централно координатно измервателно устройство ● Фрезовата снадка Ви позволява лесно да преобразувате струга във фреза ● Благодарение на устройството за копиране можете да правите идентични копия на базата на плосък шаблон

Части ● Леглото е основната част на струга, върху която се подреждат останалите части ● Захващачът на патронника позволява детайлът да се фиксира и върти ● По време на въртене релсовият механизъм движи ножа успоредно на оста на детайла ● Държачът се състои от няколко елемента, а именно надлъжни, напречни и плъзгачи за ножове ● Стеблото се използва за задържане на дълги детайли, за фиксиране на свредла, ножове и други инструменти

Свързани продукти

Трудова безопасност
Не забравяйте за собствената си безопасност, докато използвате струга. Изберете подходящо защитно облекло, което няма елементи, които могат да бъдат захванати от машината. Препоръчва се също използването на предпазни средства за главата и защитни очила.

Други машинни инструменти
Металорежеща машина
Шмиргел
Електрически телфер
Циркуляр за дърватрион
Потапящ циркуляр

Полезни съвети

Качеството на струга се определя от материала, използван за производството му. По време на употреба машината не трябва да вибрира или да се деформира по никакъв начин. Качеството се определя и от стабилната конструкция, която в идеалния случай е солидна и здрава. По този начин здравината на струга може да бъде определена според теглото му. Стругове с тегло над 2700 кг са подходящи за промишлена употреба. Машини под 128 кг са подходящи за хоби употреба.

По-малките стругове са подходящи за хоби употреба, така че благодарение на техния размер могат да се поберат и в по-малки работилници. Обратното на това са конструкциите, подходящи за промишлена употреба, чиито размери и производителност изискват много повече пространство. Във всеки случай изберете размер въз основа на вида на приложението. По-малките машини са подходящи за изработване на заготовки с дължина 10 см и диаметър 35 см. За домашна употреба може да се използва за обработка на предмети с дължина между 45-50 см и диаметър 25-30 см. Идеални са за обработка на дърво и метал. За промишлена употреба може да се използва за предмети с дължина 100 cm и диаметър 35 cm или повече.