Как да купите възглавница за кърмене, позиционираща възглавница?

Превръщайки възглавницата за кърмене в гнездо за бебето, то ще се чувства удобно и безопасно. Не напразно бебешкото гнездо се нарича 'изкуствена матка'. Възглавниците за кърмене и бременност също са много полезни инструменти за всички майки. Докато възглавниците за бременни са особено ценени по време на бременност, когато можете да си починете и да се отпуснете върху тях, позициониращата възглавница за кърмачки ще бъде от безценна помощ в интимните моменти на кърмене. И двата вида възглавници са многофункционални.

Превръщайки възглавницата за кърмене в гнездо за бебето, то ще се чувства удобно и безопасно. Не напразно бебешкото гнездо се нарича 'изкуствена матка'. Възглавниците за кърмене и бременност също са много полезни инструменти за всички майки. Докато възглавниците за бременни са особено ценени по време на бременност, когато можете да си починете и да се отпуснете върху тях, позициониращата възглавница за кърмачки ще бъде от безценна помощ в интимните моменти на кърмене. И двата вида възглавници са многофункционални.

Време за четене 4 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Видове възглавници за бременни

Възглавница за кърмене

Възглавницата за кърмене е предназначена да подпомага кърменето. Тя поставя майката в идеална позиция за кърмене, което облекчава коремните и гръбните мускули. Специалната форма на възглавницата за кърмене позволява близка връзка между майката и бебето, което е най-важно в този период.

Можете също така да я оформите в гнездо, в което бебето да се чувства комфортно и безопасно, а също така бихте могли да я използвате като предпазен матрак за креватчето или като опора в седнало положение. В сравнение с възглавниците за бременни, възглавниците за кърмене са с по-малки размери. Понякога възглавниците за кърмене имат връзки в краищата, които Ви позволяват да завържете двата края, за да направите бебешко гнездо.

  • Идеална позиция за кърмене

  • Облекчаване на болки в мускулите на гърба и корема

  • По-комфортна връзка между майката и бебето

  • Може да се използва като матрак, като гнездо или като опора при сядане

Позиционираща възглавница

Възглавница за бременни ще Ви помогне да се справите по-лесно с този красив, но много предизвикателен период. Облекчава болките в гърба и ставите, а също така служи като помощно средство за отпускане и поддържане на растящия корем.

Подходяща е за всички бременни от втория триместър нагоре, особено за жени с рискова бременност, които се нуждаят от честа почивка. В сравнение с възглавниците за кърмене, възглавниците за бременни са по-големи.

  • Облекчава болки в гърба и ставите

  • Страхотна помощ за релаксация

  • По-големи размери

  • Може да се превърне във възглавница за кърмене

  • Може да се използва като калъф за матрак

  • Обикновено е по-скъпа

Параметри

Размер Възглавниците за кърмене обикновено са по-малки и по-тесни, докато възглавниците за бременни са по-големи и по-широки.

Възглавница за кърмене Възглавниците за кърмене са с размери от приблизително 120 до 155 см. В сравнение с възглавниците за бременни, те са по-тесни и формата им позволява да увиете възглавницата около тялото си. Бебето също ще се чувства комфортно и безопасно във възглавницата за кърмене.

Позициониращи възглавници Където дължината на възглавниците за кърмене не достига, там е нужна позиционираща възглавница. Тя трябва да е поне с размера на тялото Ви, така че този тип са от 150 см до около 220 см и са дори по-широки от възглавниците за кърмене. Най-често се изработват във формата на буквата J, като могат да се използват и като възглавница за кърмене. Удобна е, подходяща за малко почивка и сън по всяко време.

Пълнеж Какъвто и пълнеж да изберете, винаги е по-добре, когато можете да добавяте или изваждате от него според нуждите. Такива възглавници имат цип, който улеснява достъпа до пълнежа.

Кухо влакно Възглавниците за бременни и кърмачки с пълнеж от кухи влакна са сред най-популярните възглавници. Топчестите кухи влакна осигуряват стабилност на формата и дишане дори след пране. Този пълнеж е идеален за възглавници за кърмене, тъй като се почиства лесно, антиалергенен и не създава подходяща среда за прахови акари. Следователно, много лесно се пере в пералня и се адаптира към Вас и Вашето дете.

EPS пълнеж? Възглавниците за бременни и кърмачки с пълнеж EPS съдържат експандиран пенополистирол (оттук и съкращението EPS). Това е пяна, която се състои от приблизително 2% полистирен и 98% въздух. В резултат на това възглавниците с пълнеж от EPS имат отлични топлоизолационни свойства и не съдържат микроорганизми. Друго предимство на EPS мънистата е, че възглавницата е лека и обикновено може да се пере в пералня. Мънистата шумят и масажират рефлекторни точки по тялото на бебето, което не винаги е желателно. Те се деформират с течение на времето поради тежестта на тялото – правилото тук е, че колкото по-големи са топчетата, толкова по-лесно се деформират.

Мемори пяна Мемори пяната приема формата Ви, така че може да осигури много удобна позиция. След като станете, тя се връща в първоначалния си вид.

Късове от пяна Късовете пяна има отлични изолационни и топлоизолационни свойства и са едни от най-евтините пълнители. Могат да се перат до 40 °C. Размерът на всяко парче дунапрен е между 1 и 3 см.

Лимец пшеница, люспи от елда За разлика от гореспоменатите пълнежи, смеските от лимец и елда са с естествен произход, но се използват по-рядко във възглавниците за кърмачки и бременни, тъй като могат да бъдат тежки. В зависимост от размера им те могат да тежат до 5 кг. Голямото им предимство обаче е, че не губят обема си и се адаптират много добре към формите на тялото.

Външният материал обикновено е памук или полиестер или смес от тях.

Често задавани въпроси

Препоръчва се през втория триместър на бременността, когато коремът Ви започва да расте. Възглавницата служи и като възглавница за почивка, подходяща за спане настрани, за поддържане на растящото коремче.

Възглавницата за кърмене се нарича още изкуствена матка. В кувеозите се използва по-малка версия. Повечето бебета се страхуват от празното пространство и възглавницата за кърмене, преобразувана в удобно гнездо, успокоява идеално в този случай. Бебето ще се чувства сигурно в кошарата, тъй като възглавницата за кърмене се използва и от майката. Освен това ще усеща нейния мирис и ще се чувства сигурно, защото ще усеща неизменно близостта й.

Повечето възглавници могат да се перат, но все пак може да попаднете на варианти, които могат да се почистват само чрез химическо чистене. Най-често обаче възглавниците се предлагат в два дизайна, като тези със свалящи се калъфи се почистват по-лесно.