Как да си купите дартс стрелички?

Дартс играта осигурява не само активен отдих, но и укрепва китката и цялата ръка. Това е страхотно занимание за семейни и приятелски вечери, но и отлична отмора за работното място, с която можете да се състезавате и дори да спортувате. Домашната дъска за дартс също е полезна и често използвана игра за деца и възрастни в повечето домакинства. Изберете подходящите стрелички за дартс, за хвърляте точно и да играете с наслада.

Дартс играта осигурява не само активен отдих, но и укрепва китката и цялата ръка. Това е страхотно занимание за семейни и приятелски вечери, но и отлична отмора за работното място, с която можете да се състезавате и дори да спортувате. Домашната дъска за дартс също е полезна и често използвана игра за деца и възрастни в повечето домакинства. Изберете подходящите стрелички за дартс, за хвърляте точно и да играете с наслада.

Време за четене 8 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?

 • Колко струват стреличките за дартс и какви особености има всеки модел?

 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, материала и центъра на тежестта?

 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете? Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете каква стреличка за дартс искате да купите, първо измислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов модел. Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти. За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-важните изисквания, на които Вашата стреличка за дартс непременно трябва да отговаря.
Можете да започнете, като посетите страницата с категория Стреличка за дартс и изберете от цените и марките от филтрите вляво.

Най-важните аспекти

В началната ценова категория можете да изберете стреличка за дартс под 70 лв. Популярни производители в този ценови диапазон са Brother и Harrows. Сред тях можете да намерите и тип, който е идеален за тренировка или игра на ниво хоби.

Между 7 - 180 лв можете да намерите модели с максимално добър захват и лекота при използване, като Red Dragon, Bull Darts и Winmau, предлагащи най-голям избор.

Ще намерите стрелички в премиум ценовия клас над 180 лв. Обикновено имат страхотен захват и стабилност в ръката. Ако търсите такива, вижте продуктите на Red Dragon и Unicorn.

Заостреният край на стреличките се наричат дартс връхчета, които според изработката могат да бъдат стоманени или пластмасови. Използвайте стрелички с мекия пластмасов връх за електронни табла. Конструкцията е с резба може лесно да бъде заменена, ако върхът се счупи или се деформира при игра. Забележка: Марката Tuflex предлага подсилени пластмасови връхчета, които издържат по-дълго от обикновено, понеже не са толкова крехки. Съответно и цените им са по-високи.

Използвате ли класическо дървено табло за дартс? Това ще изисква твърди стоманени стрелички, използващи стоманен връх. Върховете се забиват здраво в дъската. Когато се износят след време, просто трябва да се шлайфат отново и ще изглеждат като нови. Тези типове най-често се предлагат в три възможни дължини: микро (18 мм), миди (25 мм) и макси (36 мм).

Върхът на стреличката продължава в тялото, т.е. частта, където трябва да се хваща стреличката. Изберете гладка или грапава повърхност според Вашия вкус. Гладкото тяло прави хващането по-удобно, но и по-податливо на изплъзване.

Материалът на тялото Ви показва колко близо една до друга могат да се хвърлят стреличките. Двата най-често срещани вида са мед и волфрам. Медно тяло - Стреличките са оптически по-дебели и обикновено се износват по-бързо. Ако сте нов в дартса, първо започнете с този тип. Те също така ще бъдат по-евтини от гледна точка на първоначалната инвестиция.
Волфрамово тяло - По-тънките на пръв поглед стрелички летят грациозно във въздуха и се побират по-лесно в една точка благодарение на по-компактния си дизайн. Процентът на волфрам (например 80%, 90%) също показва качество, по-малката част обикновено се допълва с никел.

Центърът на тежестта на цялата стреличка се определя от формата на шафта. Особено внимание трябва да се обърне на избраната техника на хвърляне и захващане, които могат да са различни за всеки. Палецът обикновено трябва да бъде поставен малко зад центъра на тежестта, но има и други стилове. Различаваме три основни форми:

 • Барел: центърът на тежестта на стреличката е по средата

 • Торпедо: центърът на тежестта е отпред

 • Прав: тежестта се разпределя равномерно по цялата дължина на тялото

Забележка: Един от най-добрите състезатели по дартс в света, Боб Андерсън, държи стреличката напълно далеч от центъра на тежестта, точно зад върха. Стилът му е бърз и динамичен.

Други важни параметри

Колко добре може да се прицелва една стреличка до голяма степен се определя от нейното тегло. По-тежките типове обикновено са по-управляеми, но това не винаги е така. За всеки човек е подходящ различен тип. Опитайте първо да използвате по-тежка стреличка, след което с течение на времето можете постепенно да преминете към по-лека. Видът на стреличката има най-голям ефект върху теглото. Пластмасовите, меки върхове тежат около 12-18 грама, а по-тежките стоманени върхове 18-28 грама.

Тип стреличка

Материал

Тегло

Тип дъска

Поддръжка

Със стоманен връх

Стомана

18–28 g

Дървена дъска

Повторно заостряне

Пластмасов връх

Пластмаса

12–18 g

Електрическа машина за дартс

Подмяна

Шафтът на стреличката се намира между тялото и края на стреличката, перото. Това се отразява и на летателните характеристики на цялата стреличка. Тук основната разлика се определя от материала на изработка:

Пластмаса - поликарбонатните пластмасови варианти са по-евтините и най-често срещани видове, но краищата им могат лесно да се счупят
Алуминий - по-надеждните алуминиеви шафтове са по-скъпи, но честата игра може да ги деформира
Комбиниран материал - долна част от поликарбонат и горна част от алуминий съчетават гореописаниете качества
Титан - най-висококачествен е титановият шафт, който гарантира стабилност и дълъг живот

Шафтът най-често е дълъг 48-50 мм, наричан среден. Можете също да избирате стрелички с по-къс шафт от 35-38 мм (къси) или съвсем скъсени варианти 28 мм. Стреличката с форма на торпедо е по-дебела и по-къса от обикновено, така че тялото на стреличката може да се хване с не повече от три пръста. Този стил се използва например от световния шампион по дартс Джон Лоу. Зависи преди всичко от стила и техниката, кой какъв шафт ще използва.

За да може стреличката да достигне успешно целта си, края, значимостта перцето също трябва да се отбележи. То се изработва предимно от полиестер, леко пластмасово фолио и найлон. Формата му варира в зависимост от дизайна и теглото на стреличката. По-тежките стрели обикновено използват по-широки и по-големи пера, докато по-леките използват по-малки.

Новости, за които непременно трябва да знаете

Какъв вид дартс трябва да използват децата?

За най-малките деца ще са достатъчни дарт табла използващи за закачане велкро. По този начин можете да сте сигурни, че дори по-щуравите деца няма да се наранят по време на игра. По-големите деца ще оценят по-обемистите стрели за начинаещи. За тях изберете по-тежък вид от мед.

Как трябва да се хвърли стреличката?

Вземете стреличката в дланта на Вашата доминантна ръка и намерете центъра на тежестта. След това я задръжте с колкото можете повече пръсти и поставете палеца си леко зад центъра на тежестта. Не стискайте стреличката, опитайте се да намерите лекота в захвата. В противен случай рамото или китката ще Ви болят след известно време. При хвърляне прехвърлете тежестта върху доминиращия си крак и се насочете към целта със замах.

Как трябва да се брои?

Зависи от вида на играта. Например, ще намерите безкрайни опции за броене и отбелязване на точки на електрически машини за дартс. В турнирите обикновено се натъкваме на X01 (301, 501, 701 и т.н.) игри. Всеки играч започва с 501 точки и първият, който достигне нула, печели. Получените след хвърляне стойности винаги се изваждат от първоначалните 501 точки.

Бъдете внимателни

Ако купувате продукта за себе си, помислете с каква цел ще играете, каква дъска имате и колко често играете на нея. След това помислете дали искате стреличка с пластмасов или стоманен връх.

Подобно на шафтовете, перата също се износват с течение на времето при честа игра. Затова Ви препоръчваме да закупите цял комплект дартс с резервни части.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме дартс стреличките, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко. След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови :)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас стреличка за дартс, така че остава само да изберете магазина, от който искате да закупите продукта.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие

 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтината

 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта

 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне

 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя стреличка е най-подходящата за Вас. Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно. Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!