Как да си купите подложка за мишка?

Търсите като допълнение за бюрото си ергономична подложка за мишка, която да облекчи напрегнатата Ви китка? Когато избирате идеалната подложка за мишка, имайте предвид не само дизайна, но и размера и материала. Освен това, ако редовно работите часове пред компютъра, помислете за модели със специално пригодена възглавничка от гел.

Търсите като допълнение за бюрото си ергономична подложка за мишка, която да облекчи напрегнатата Ви китка? Когато избирате идеалната подложка за мишка, имайте предвид не само дизайна, но и размера и материала. Освен това, ако редовно работите часове пред компютъра, помислете за модели със специално пригодена възглавничка от гел.

Време за четене 9 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?

  • Колко струва една подложка за мишка и какви параметри има всеки модел?

  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, вида, материала и други характеристики на подложката за мишка?

  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете каква подложка за мишка искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов продукт. Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти. За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата подложка за мишка непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Подложка за мишка и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Така че, преди да купите нов продукт, си струва да помислите кои са най-важните аспекти за вас:

С каква цел бихте си купили подложка за мишка?

Преди да изберете, помислете за какво ще използвате най-често подложката. Ако имате нужда от класическа офис подложка без други аксесоари, може да е подходящ стандартен размер до 400 мм. Такива подложки обикновено са изработени от текстил и гума. Подходящи са за малки домашни офиси и компютри, където не прекарвате няколко часа или цял ден наведнъж.

Най-важните аспекти

Под 11 лв можете да намерите подложки за мишка залагащи главно на дизайн, така че ако искате да оживите офиса или работната си станция, изберете привличащ погледа модел. Този ценови диапазон включва и по-големи 900 мм продукти, които също имат протектори за китките и подплатени части. Можете да намерите специални изработки между 11 и 19 лв, които са изработени с 3D технология, не се хлъзгат, притежават детектор за движение и също имат опора за китката.

Между 20 и 50 лв и повече, подложките за мишка вече отговарят на наистина специални нужди. В този ценови клас срещаме подложките специално за геймъри със особен текстил, чийто ръбове при повечето продукти са зашити, за да не пускат ресни, с това взискателният външен вид е гарантиран за дълго време. При някои модели страничната част на подложката за мишка свети, така че може да бъде дизайнерска украса към Вашия работен плот, а някои подложки за мишка имат взаимозаменяеми повърхности, така че можете да редувате твърди и меки повърхности.

Подложки за мишка за игри

Подложките за мишка за гейминг са отделна категория, които трябва да бъдат снабдени с неплъзгащ слой, за да се осигури плавното движение на курсора. Мишката ще бъде по-стабилна, което може да допринесе за по-добра и равномерна работа при игра. Тези вложки обикновено са изработени от висококачествени материали (например силикон, дуралуминий), които прилепват към повърхността на масата и позволяват идеално плъзгане. Подложките за мишка за игра обикновено са по-големи по размер от традиционните офис подложки. Ето защо често виждате подложки за мишка, върху които се събират както мишката, така и клавиатурата и служат на потребителя по-добре, когато работи на множество монитори. Такъв дизайн не ограничава движението на мишката, така че можете удобно да се впуснете в часове игра.

Ергономични подложки за мишка

Ако работите 8 часа пред компютър, важно е стойката Ви да е подходяща. Въпреки това, работата с мишка натоварва китката в дългосрочен план, което може да доведе до внезапна болка в предмишницата, възпаление и дори синдром на карпалния тунел, който може да причини изтръпване и неприятна бола. Търсите ли мишка и други аксесоари за компютър, освен подложка за мишка? Ще намерите пълната гама в категорията Клавиатура и мишка комплект. В допълнение към редовното разтягане, за облекчаването на претоварените китки се грижи възглавничкат с гел, която също компенсира и разликите във височината. Можете да намерите и ергономични подложки, оборудвани с вентилационни канали за намаляване на изпотяването.

Подложка за мишка и клавиатура

Не е необходимо да използвате тези големи подложки само за компютърни игри. Всъщност те имат голяма полза за здравето – подложките покриват по-голямата част от масата и така изолират студа. Това също може да помогне за предотвратяване на възпалителни заболявания и заболявания на нервната система. Потребителите обикновено намират тези подложки за много удобни не само за китката, но и за лакътя. Освен това подложката може да се използва също и за лаптоп.

Други важни параметри

Размерите на подложката за мишка трябва да се съобразят с размера на ръката Ви, както и на самата мишка. Класическите офис подложки за мишка обикновено са дълги 400 мм без ергономични допълнения, но можете да намерите и по-малки, като 250 мм. Големите подложки за мишка, поставени под клавиатурата, могат да бъдат с дължина до 1000 мм и ширина до 500 мм. Имат възможността да покрият по-голямата част от масата. Дебелината им варира между 0,5 мм и 4 мм в зависимост от материала.

Най-разпространената подплата е текстилна, с гума, силикон, пластмаса и имитация на кожа. Ергономичните подложки обикновено са запълнени с гел, мемори пяна или специален техногел, полиуретанов материал, който при натиск се деформира пространствено, вертикално и хоризонтално. По-нискокачествените гелове обаче се деформират само вертикално.

Материите от текстил отвеждат добре потта и са приятни на допир. Тези подложки обикновено също се състоят от неплъзгащ гумен слой. Тяхната функционалност зависи и от текстурата, тоест дали е гладка (Speed) или по-груба (Control). Както подсказват английските имена, гладката подложка е по-подходяща за бързи движения от грубата, която от своя страна осигурява по-висока прецизност.

По отношение на гъвкавостта, силиконовата повърхност е най-добрата и по-лесна за навиване. Стилните подложки от изкуствена кожа не са толкова гъвкави, те имат по-скоро декоративна функция. На пластмасови подложки, мишката е по-чувствителна и точна. Издръжливият дуралуминий също се счита за висококачествен материал с гладка повърхност, която позволява прецизно насочване.

Не на последно място, погледнете цялостния дизайн и цветовата схема. Подложките за игра могат да бъдат направени и с популярни мотиви на игри, геометрични фигури или богато украсено фоново осветление. Ергономичните подложки с гел обикновено се предлагат в по-универсални, по-тъмни цветове. Ако обаче стилът е от първостепенно значение, потърсете модели, които имитират великолепно текстури като естествен мрамор или кожа, или предлагат други пастелни тонове. Подложките с наситени цветове, с форми на котешка глава или с други орнаменти също са популярни.

Новости, за които непременно трябва да знаете

Твърда подложка за мишка

Мека подложка за мишка

Изработени са от мек и по-твърд материал, пр. пластмаса и алуминий

Изработена е от плат с гъбеста основа

Има високо триене и затова износва по-лесно долната част на мишката

Не износва толкова долната част на мишката

Няма мека част, която да предпазва ръката

Има подплатена част, с това е по-удобна

Лесно се почиства и изсъхва бързо

Отнема повече време за почистване и докато изсъхне впоследствие

Не може да се сгъва, което затруднява транспортирането

Лесно се сгъва, което улеснява транспортирането и опаковането

Лесна е за използване както с оптични, така и с лазерни мишки

Работи добре с оптична мишка, но с лазерна мишка можем да срещнем леки неточности по време на употреба

Подходяща за геймърски мишки, където скоростта е основния критерий

Ако точността е основното съображение, а не скоростта, то тази подложка за мишка ще бъде подходящ избор за Вас

Почистване на подложката за мишка

Силиконовите и гумените подложки, които са по-лесни за почистване, могат да бъдат полезни в прашни и влажни зони. Просто ги изплакнете с вода и оставете да изсъхнат. Пластмасовите повърхности могат да се мият със сапун и вода. Избършете алуминиевия материал с влажна или хартиена кърпа. Специфичната поддръжка зависи също и от текстурата. Почиствайте гладките повърхности веднъж месечно с влажна кърпа, използвайте пяна за по-силно замърсяване. Грубите текстури изискват повече грижи с влажна четка, която може да проникне по-дълбоко в протектора. Ако повърхността е силно замърсена, измийте я със сапунена вода, която нежно масажирайте с пръсти. Обаче винаги следвайте инструкциите и препоръките на производителя. Подложките за мишка в началото се използваха за защита на мишките с топче от замърсяване и за поддържане на правилното им функциониране. В днешната епоха на лазерни и оптични мишки, производителите бяха принудени да преминат към други функции и структури. Например, някои модели предлагат технология за безжично зареждане точно на подложката. Не са изключение и осветените подложки за мишка, на които цветовете могат да се регулират с натискане на бутон.

Бъдете внимателни

Помислете каква мишка имате вкъщи и изберете съответната на нея подложка. Таблицата по-горе Ви показва как типовете мишки работят на различни повърхности, така че ако примерно примерно търсите подложката за мишка именно за гейминг, можете да вземете правилното решение.

Удобството и размерът също са важни съображения, тъй като по-голямото бюро може да побере по-голяма подложка.

Помислете колко важна е възможността за почистване и какъв дизайн трябва да бъде Вашата подложка за мишка. Ако прекарвате много време пред машината, играете или работите много, заслужава си да изберете такава, която е дълготрайна и изглежда добре. Можете дори да изберете осветена подложка за мишка, ако искате да бъдете заобиколени от нещо шарено и дизайнерско вечер, докато играете или работите.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме подложките за мишка, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас подложка за мишка, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие

  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтината

  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта

  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне

  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя подложка за мишка е най-подходяща за Вас. Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно. Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!