Как да си купите протектор за матрак?

Протекторът за матрак Ви помага да спите по-добре, а също така предпазва матрака от замърсяване, като по този начин удължава живота му. Избирайте не само по материала, но и според размера. Протекторите за матраци могат да Ви спестят много неприятности и да решат много проблеми, например когато се грижите за хронично болен член на семейството.

Протекторът за матрак Ви помага да спите по-добре, а също така предпазва матрака от замърсяване, като по този начин удължава живота му. Избирайте не само по материала, но и според размера. Протекторите за матраци могат да Ви спестят много неприятности и да решат много проблеми, например когато се грижите за хронично болен член на семейството.

Време за четене 3 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

Материята на протекторите за матраци

Памучен протектор за матрак

Памучният протектор за матрак е не само удобен, но и дълготраен.

 • Плътен слой

 • Предпазва от замърсяване

 • Приятен на допир, мек

 • Ниска устойчивост на брашнеста мана (вид гъбички).

Полиуретанов протектор за матрак

Полиуретановият протектор за матрак предпазва матрака от протичане на течности и е устойчив на повреди.

 • Висока степен на попиване

 • Абсорбира миризми

 • Мек на допир

Понякога съдържа вредни вещества, които причиняват здравословни проблеми

Полиестерен протектор за матрак

Полиестерният протектор за матрак е с дълготрайна, водоустойчива и приятно топла повърхност.

 • Удобен

 • Висококачествен материал

 • Гъвкав

 • Чувствителен към високи температури

 • Плътен слой

Бамбуков протектор за матрак

Бамбуковият протектор за матрак е невероятно удобен и има антибактериални и антистатични свойства.

 • Подходящ за страдащи от алергии

 • Приятно охлаждащо усещане

 • Не боде

 • По-висока цена

 • Губи здравината си при намокряне

Други популярни и достъпни материали за протектори за матраци включват хавлиена тъкан, полиуретанова или високоеластична пяна, органичен памук, фланел или омекотен PVC.

Водоустойчивите материали са безопасни по отношение на съхранението на повече течности, но от друга страна са склонни да бъдат по-шумни на моменти при движение.

Свойства

Размер
Размерът на протектора за матрак разбира се е много важен фактор при покупката. Той трябва да съответства на размера на матрака. Не искате протектор за целия матрак? Тогава можете да изберете страничен протектор за матрака, който предпазва само страните му.

Важни характеристики Най-важното нещо, което можете да очаквате от един протектор за матрак е той да е дишащ и водоустойчив, само така ще защитите матрака си например от разлята течност. Освен това трябва лесно да абсорбира потта, което е особено важно в летните жеги.

Топлоизолация - запазва приятно топлината дори и при по-студения въздух. Антиалергични съставки - това защитно покритие е подходящо за всички страдащи от алергии. Лесни за почистване – не е нужно да се грижите да перете протекторите за матраци в пералня; въпреки това не ги поставяйте в сушилнята, освен ако не е посочено от производителя. Може да се мие - просто отмийте мръсотията с влажна кърпа Някои материали, от които са изработени протекторите за матрак, могат да скърцат при преместване. Това са предимно водоустойчиви материали, но производителите включват тази информация в описанието на продукта.

Кой ще го използва?
Преди да изберете продукта, трябва да прецените за каква цел ще го използвате и за кого е предназначен. Малки деца - можете да избирате от протектори за матраци и протектори за кошара; протекторите са антиалергични, водоустойчиви и изработени от много приятни материали. Възрастни с инконтингенция - предпазните средства трябва да са водоустойчиви и да абсорбират миризми. Възрастни, които са приковани към леглото – предпазните средства трябва да са лесни за почистване и пране, да абсорбират миризми и също е важно да са водоустойчиви. Хора с алергии - изберете протектор за матрак от хипоалергенна материя. Преди да закупите протектор за матрак, трябва да изберете и подходящ матрак.

Поддържане

Повечето протектори за матраци са лесни за поддръжка, но редовното пране е от съществено значение. Въпреки това, преди да поставите протектора за матрак в пералнята, прочетете внимателно етикета. Той упътва при каква температура продуктът може да се пере, глади или суши в сушилня. Повечето защитни покрития могат да издържат на температури над 60 градуса.

Протекторите за матрак трябва да се изперат веднага след замърсяване, в противен случай мръсотията става трудна за отстраняване по-късно. Винаги ги оставяйте да изсъхнат добре, никога не поставяйте протектора върху матрака, докато е още мокър.

Често задавани въпроси

PVC протекторът може да побере наистина голямо количество течност. PU полиуретанът е дишаща материя, и също така предотвратява изтичането на абсорбираната течност.

В ъглите са пришити гумени ленти, които лесно можете да плъзнете през ъглите на матрака. Някои протектори за матраци имат ципове, така че можете просто да поставите матрака в протектора и да го закопчаете.

За съжаление не, той служи само за защита на матрака от механични повреди и замърсяване. Освен това осигурява по-комфортен сън.