Amica абсорбатори

(0 продукта)
 Филтри

Абсорбаторът е практичен помощник за премахване на неприятните миризми и тежкия въздух... Покажи повече

Параметри

Мощност
Един от най-важните параметри е мощността на извличане, която се дава в m3 / h.

Как да изчислим необходимата мощност на абсорбатора?
Ако не сте сигурни каква мощност изисква помещението, в което инсталирате абсорбатора, тази проста формула ще Ви помогне: Дължина × ширина × височина = обем в m³

Ако изчислите обема на помещението, в което ще готвите, ще разберете колко въздух има в него. Капацитетът на новия абсорбатор трябва да бъде най-малко десет пъти, но за предпочитане шестнадесет пъти спрямо обема. Заменете изчисления обем със следната формула: Обем в m³ × 16 = мощност в m³ / час
В най-добрия случай имате нужда от точно такава мощност в помещенията. Ако обаче кухнята се отваря към хола, може да възникне изтичане на топлина по време на смяна на въздуха. В този случай изберете абсорбатор, който може да извлича до 600 m³ / h.
Производителността има пряк ефект върху консумацията на енергия. С нарастване на мощностт расте и консумацията на енергия. Затова трябва да се внимава да не нарастне прекалено много разходът на ток за работа.

Обемът на стаята Идеална мощност на засмукване
40 м³ 400 м³/ч
60 м³ 600 м³/ч
80 м³ 800 м³/ч
100 м³ 1000 м³/ч


Ниво на шума
Този параметър е особено важен, ако кухнята е свързана с хола. Нивото на шума се увеличава с мощността на абсорбатора. Моделите с циркулация обикновено са по-шумни, но по-високият шум може да бъде свързан с лоша инсталация. По-тихите абсорбатори включват модели с ниво на шум под 62 dB. Най-тихите могат да се похвалят с до 40 dB, но някои са дори по-тихи. По-шумните модели могат да излъчват над 69 dB.

Обем
Теглото на абсорбатора също трябва да се вземе предвид, особено за окачения тип, където трябва да се знае и товароносимостта на шкафа или тавана, на който ще се монтира абсорбатора.

Енергийна ефективност
При определяне на енергийната ефективност се взема предвид и капацитетът и консумацията на абсорбатора, тоест колко енергия е необходима на абсорбатора за постигане на определена мощност. Най-икономичните уреди са обозначени с A, а най-икономичните са с G.

Няма такъв продукт.

Pъководство за пазаруване на Аспиратор, абсорбатор

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.