Как да си купите акумулатор за автомобил?

Денят, в който заради изтощен акумулатор не успеете да потеглите с колата, не е най-добрия момент за закупуване на нов, и това идва като изненада за мнозина.

Може да се наложи да смените акумулатора на автомобила неколкократно през цялата кариера на Вашето возило, защото той ще остарее и ще се износи поради температурните влияния и постоянното зареждане и разреждане. Разреденият акумулатор може да бъде истински проблем, особено ако не можете да намерите кабел за стартиране и трябва да изчакате пътна помощ.

Едно от най-големите предимства на оловните акумулатори е способността им да доставят силен ток, което ги прави идеални за стартиране на автомобили. Въпреки че автомобилните акумулатори от тази технология бавно отстъпват място на по-модерни решения, те все още са популярна алтернатива, особено за собствениците на по-стари автомобили. Можете също да намерите оловно-киселинни акумулатори в колички за голф, електрокари, непрекъсваеми захранвания (UPS) и аварийни системи.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва един автомобилен акумулатор и какви са параметрите на всеки модел?
  • Какво да вземете предвид при определяне на цената, вида и броя на циклите на зареждане?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви защитни функции за безопасност може да има акумулаторът?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете акумулатора, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип акумулатор искате да купите, първо измислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашият нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият акумулатор непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Автомобилен акумулатор и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Преди да изберете акумулатор, трябва да проверите редица параметри, за да намерите най-подходящия продукт за Вашия автомобил. Важни данни са капацитетът на акумулатора, пусковият ток - максималното количество ток, който може да се извлече при стартиране, разположението на накрайниците (ляво или дясно) и размерът на акумулатора, който се определя от производителя в милиметри.


Най-важните аспекти

Цена
Тип
Брой цикли на зареждане
Поддръжка

Други важни параметри

Вид на електролита
Тип акумулатори

Новости, за които непременно трябва да знаете

Можете да изберете старт-стоп акумулатор, това е технологията, която изключва двигателя на автомобила, когато спрете, и го стартира отново веднага преди да потеглите.

Целта е спазване на строгите стандарти и намаляване на емисиите, така че когато превозното средство е неподвижно, да не замърсява околната среда.

Бъдете внимателни

Как да се грижим за акумулатора?

Основната част от поддръжката се състои в допълване с дестилирана вода, изпарена от електролита (разтвор от сярна киселина и вода). Проверката на нивото се препоръчва около един път на всеки 3 месеца при честа, редовна употреба. В други случаи поне веднъж годишно. На пластмасовата кутия за акумулатор има 2 линии, и ако нивото падне под долната линия, долейте дестилираната вода до нивото на горната линия.
Никога не извършвайте този вид поддръжка при работещ двигател, докато акумулаторът се зарежда. Винаги проверявайте състоянието на свързващите проводници, и никога не се навеждайте над акумулатора.

Рециклиране

Автомобилните акумулатори са опасен отпадък. Търговците обикновено приемат стария Ваш акумулатор за екологично рециклиране, когато закупите нов. Друг вариант е да го занесете в специализиран пункт за отпадъци или да го продадете на фирма, рециклираща метали.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме моделите акумулатори, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалният за Вас акумулатор, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой акумулатор е най-подходящ за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!