Как да си купите дигитално пиано?

Искате да си купите пиано, но не искате да безпокоите съседите си? Трябват Ви специални функции като запис или метроном? Каквото и да е основанието за закупуване на дигитално пиано, било то инструмент за Вашето дете, за да се научи да свири, или просто искате да развиете хобито си, струва си да проучите вариантите, тъй като добрият инструмент може да бъде Ваш спътник за много години в бъдеще.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струва едно дигитално пиано и какви параметри има всеки модел?
 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, клавиатурата и възможностите за свързване?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви превантивни функции може да има едно дигитално пиано с оглед на безопасността?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип дигитално пиано искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най - необходимите функции, които Вашето пиано непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория дигитално пиано и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Кой ще свири на това пиано?

Първият въпрос, на който вероятно няма да е трудно да се отговори, е: кой ще свири на пианото? В допълнение към опита на музиканта, помислете за целите на (бъдещия) пианист. Спорен е въпросът дали един начинаещ може да се учи на по-нискокачествено дигитално пиано. Разбира се, за началните упражнения вероятно няма да имате нужда от твърде много ефекти, но един комплексно проектиран инструмент ще Ви заплени. Не пестете само защото все още не можете да свирите на пиано.

Ако сте начинаещ, но планирате да подобрите уменията си в дългосрочен план, не се колебайте да инвестирате повече пари при избора на пиано. Не след дълго ще напреднете и вероятно ще усетите нуждата от повече клавиши от очакваното. По-скъпото пиано може да събуди интераса и на децата, благодарение на разнородните си функции. Ако обаче не сте убедени относно бъдещата кариера, вероятно няма да Ви ползват особено много допълнителните възможности.

Ще носиш ли инструмента си?

Ако планирате да взимате пианото със себе си на различни събития, концерти или други зали, вероятно след известно време ще срещнете проблем с модел, което е твърде обемист. Ето защо, когато купувате, помислете колко е теглото, какви са рамерите и от какъв материал е направено.

Съответно гамата от модели се разделя на две части: преносими цифрови пиана и така наречения изправен тип стационарно оформление, наподобяващо акустичното пиано. Преносимите пиана са по-малки на ширина и също се различават по височина и дълбочина. Обикновено тежат около 10 кг, така че са лесни преносими при нужда.

Защо да купите пиано?

Не на последно място е целта на употреба. Търсите заместител на акустично пиано, свирите в оркестър или искате да запишете свои собствени песни? Ако звукът е най-важен за Вас, нямате нужда от допълнителни функции, фокусирайте се върху полифонията и качеството на клавишите. Когато става въпрос за урок по пиано на Вашето дете, използвайте най-близката реплика на акустичното устройство, за да не усеща детето Ви голяма разлика, докато се упражнява у дома. За разлика от тях, музикантите свирещи в оркестър са по-склонни да използват редица специални звукови ефекти, възможност за запис и т.н.


Най-важните аспекти

Цена
Клавиатура
Звуков процесор

Други важни параметри

Полифония
Възможности за свързване
Аксесоари

Новости, за които непременно трябва да знаете

Key off - симулира ефекта на ехо, клавишите (подобно на класическото пиано) не изчезват веднага след освобождаване.

Escapement - имитира характера на пианото: ако клавишът не е натиснат с правилния интензитет, струната не вибрира и не се чува звук.

Динамика на клавишите - отговаря на различна тежест на клавиши, засягащи силата на звука. Колкото повече степени предлагат за динамиката на пианото, толкова повече звукът прилича на истинско пиано.

Заглушен резонанс - имитира пускането на десния педал, струните не са заглушени и звуците са много по-дълги.

Stereo Optimizer - регулира звука, когато свързвате слушалки, като Ви дава съраунд звук, сякаш звуците идват директно от тялото на инструмента.

IAC (Intelligent Acoustic Control) - автоматично настройва звука към зададената сила на звука, така че басите и високите тонове да не изчезват дори при ниска ниво на звука.

Придружаващи звуци и ефекти - предлага репертоар от звуци на органи, струнни, медни и други инструменти за възпроизвеждане на всякакъв стил музика.

Бъдете внимателни

Как да избегнем болки в гърба?

Правилното и плавно свирене зависи от правилно седене. Когато свири на пиано, човек често забравя времето и изобщо не забелязва, че е прекарал няколко часа в една и съща поза. За да предпазите гърба си от изкривявание с течение на времето, обърнете внимание на някои основни съвета, които ще направят свиренето Ви много по-ергономично, и с това – истинско удоволствие:

 1. Дръжте краката си в естествено положение под прав ъгъл пред тялото си.
 2. Не се облягайте назад, напротив, фиксирайте таза си, докато притискате леко крака си към земята, докато свирите.
 3. Седнете на ръба на стола, а не на цялата повърхност.
 4. Отпуснете раменете си назад, а не ги свивайте към ушите. По време на свирене раменете често се напрягат, причинявайки болка във врата.
 5. Позволете на лакътя си да виси свободно, позволявайки на ръката Ви да се отпусне, така че свиренето да е по-леко.
 6. Ако след известно време почувствате напрежение в която и да е част от тялото си, направете почивка, като включите някои релаксиращи упражнения.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме цифровите пиана, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалното за Вас дигитално пиано, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най– евтиното
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кое дигитално пиано е най-подходящо за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!