Как да си купите електрически скутер?

Градският трафик понякога може да извади от равновесие дори и опитните водачи. Електрическите скутери се оказват идеален избор, за да направят пътуването на работа по-приятно и дори по-бързо. Тези чудновате двуколесни обаче могат да се впишат добре и извън града - с офроуд версията, например, можете лесно да изкачвате дори стръмни склонове.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва един електрически скутер и какви параметри има всеки модел?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, типа колела или дизайна на шасито / рамката?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни функции за безопасност може да има електрическият скутер?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв електрически скутер искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов продукт.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите параметри, които Вашият електрически скутер непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Електрически скутер и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Къде ще използвате превозното средство?

Първо помислете къде най-често ще използвате скутера. Помислете за терена, по който ще карате и средно колко далеч искате да стигнете наведнъж с него.

Градски електрически скутери

Ако ходите най-често на работа, училище или други градски дейности, мощността и животът на батерията ще бъдат по-малко важни за Вас. Скоростта на офроуд моделите може да не е така висока, но вероятно и няма да има възможност за такъв стил каране в града така или иначе, даже и от гледна точка на безопасността.

За решението си преценете най-вече теглото и размерите на цялата конструкция. Сгъваемият електрически скутер улеснява пътуването в града по много начини, когато извършвате част от пътуването си с обществен транспорт. Следователно при градските модели не е проблем да ги носите в ръка. Колелата с по-малък диаметър също позволяват по-лесно маневриране.

Електрически скутер за полеви условия

Чудите се как да направите по-приятни пътуванията си? С офроуд скутер можете да се отправите към провинцията и да правите обиколки с часове. За Ваша помощ в това ще бъдат високата мощност и големият капацитет на батерията. За да не губят стабилността си дори при по-високи скорости, тези модели са оборудвани с по-големи балонни гуми, които са полезни и за поглъщане на вибрациите. В сравнение с градските версии, офроуд скутерите имат много по-високо окачване. По-високата товароносимост се осигурява от здрава конструкция, което намалява и степента на износване.

Въпреки че се твърди, че офроуд вариантите могат да се използват по нагорнище, това не е задължителна опция. Проверете допустимия наклон за конкретния електрически скутерен мотор.

За кого купувате електрически скутер?

Един опитен водач ще оцени по-високата мощност дори и в града, докато потребител на разходка ще се задоволи с версия от по-ниска ефективност. Затова винаги имайте предвид опита на потребителя и необходимостта от движение, тъй като това ще бъде решаващо при избора на контролния панел на скутера.

Основната разлика между електрическите скутери за деца и версиите за възрастни е в общата мощност на задвижване, която не трябва да надвишава 300 W, обикновено е около 100 W (в зависимост от препоръчителната възраст). По-малкото тегло и регулируемата дължина на кормилото са важни характеристики на скутерите, предназначени за деца.


Най-важните аспекти

Цена
Колела
Спирачки

Други важни параметри

Кормило
Двигател
Рамка

Новости, за които непременно трябва да знаете

Популярен материал при производството на електронни скутери е алуминият, което води до лека и надеждна конструкция. Освен това е гъвкав на неравни повърхности и издържа на слаб дъжд, така че можете да пътувате удобно и по не толкова идеален терен.

В допълнение към леките материали, все повече производители предлагат елегантен, минималистичен дизайн и сгъваеми конструкции, стабилни волани или, например, пневматични амортисьори, които поддържат приятно и безопасно пътуване със скутера.

Бъдете внимателни

Каските са основата за безопасно движение, независимо дали в провинцията или при градско каране. Ако искате да пътувате на терен или в натоварени градове, помислете също така за купуване на протектори за китките, лакътя и наколенките. Осветлението е от съществено значение за нощните пътувания, по-добрите скутери имат интегрирани предни и задни светлини, които се стартират автоматично и работят от батерията. Не забравяйте и звънеца, особено в градския трафик той е незаменим.

Ако искате да носите храна или други предмети на скутера Ви, проверете дали можете да закупите допълнителни чанти или кошници за Вашия модел. Просто внимавайте да не превишите максималното натоварване. Не само възрастните хора намират скутерите със седалки за полезни: те обикновено се продават отделно, така че ако се интересувате от тази опция, уверете се, че е възможно да инсталирате седалка.

Скутерите в по-високия ценови клас често имат вграден скоростомер, обикновено под формата на цифров дисплей на кормилния възел. Това може да показва и други данни, като обхват или изминати километри. Моделите без скоростомер могат да бъдат оборудвани с безжични скоростомери, предназначени за велосипеди или велосипедни компютри.

Трябва малко да свикнете да карате електрически скутер, особено ако сте купили по-мощен скутер. Следователно първият път в идеалния случай трябва да се проведе на гладка повърхност с минимален трафик. Някои скутери предлагат множество режими, така че в началото опитайте да шофирате по-бавно. Що се отнася до колелата, винаги следете терена и избягвайте преминаването на по-големи неравности при по-високи скорости. Трябва да се внимава и при преминаване през мокри пътни настилки или през релсите на трамваи, където колелата могат да заседнат в процепите.

Въпросът с поддръжката се отнася преди всичко за колелата. Твърдите полиуретанови колела трябва да се почистват и шлифоват редовно, за да бъдат възможно най-гладки и без неравности. За балонните гуми редовно проверявайте налягането и състоянието на материала. В допълнение към спирачките периодично проверявайте здравината на конструкцията и затегнете разхлабените болтове, ако е необходимо. Батерията също се износва, така че не я разреждайте напълно и я изключвайте от електрическата мрежа напълно заредена за възможно най-дълъг живот.

Градско шофиране и законодателство

На тротоара не превишавайте 6 км/ч, което съответства на скоростта на ходене. По велосипедните пътеки разрешено е да се движите със скорост до 25 км/ч, а по междуградските пътищата дори по-бързо. Според закона обаче по-бързите от това скутери трябва да бъдат хомологизирани, тоест да имат регистрационен номер, разрешение за регистрация и съответния лиценз. Също така имайте предвид, че ако скутерът е оборудван със седалка, не трябва да надвишавате 6 km/h, когато седите, в противен случай той отново трябва да бъде хомологизиран и ще имате нужда от съответните документи.

Какво да направите, ако батерията е изтощена?

Най-доброто, което можете да направите, за да избегнете тази ситуация е, винаги да тръгвате на път с достатъчно заряд. Въпреки това, когато не можете да избегнете разреждането, не се опитвайте да рестартирате скутера и да разреждате изцяло батерията при никакви обстоятелства, в противен случай тя може да бъде непоправимо повредена. В този случай е идеално да сгънете скутера и да го транспортирате до местоназначението на ръка. Повечето електрически скутери могат да се управляват без задвижване, но поради теглото на скутерите това е много по-натоварващо физически.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме електрическите скутери, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалния за Вас електрически скутер, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой скутер ще е най-подходящ за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!