Как да си купите вградена фурна?

Качествената вградена фурна може да Ви бъде надежден спътник в продължение на много години, така че е важно да изберете типа, който най-добре отговаря на вашите нужди. На пазара се предлагат много видове и стилове, така че можете да намерите модела, който идеално подхожда на вашата кухня и стил на готвене.

Съвременните фурни имат много нови функции, така че трябва да се запознаете с основните им характеристики, преди да я купите. Например, най-добрите модели достигат зададената температура за кратко време и разпределят топлината равномерно във фурната, да не говорим за модерния, елегантен външен вид, който повдига атмосферата на вашата кухня..

Независимо дали искате да използвате стилна комбинирана фурна на пара или газов модел, на нашия уебсайт ще намерите цялата информация, необходима за избора ви.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва една вградена фурна днес и какви функции има всеки уред?
  • Какво да вземете под внимание при определяне на цената, вида или начина на почистване?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни функции за безопасност може да има вградената фурна?

Прочетете нашото задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип вградена фурна искате да купите, първо помислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри сте обичали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди; вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда; или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт и прочетете за някои модели, за да разберете кои продукти са най-търсени.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата вградена фурна непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Фурна за вграждане и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

В зависимост от дизайна на дома ви, не винаги ще имате възможност да избирате между електрически и газови фурни. При това, освен ако не преработите цялата си кухня, физическите размери на фурната ще бъдат от решаващо значение. По-долу представяме възможностите за избор, техните предимства и недостатъци. Въз основа на тях вече можете по-лесно да решите, струва ли си инвестицията във фурна със сериозни допълнения спрямо традиционния тип, или просто да замените настоящата си фурна с по-модерна версия.

Заслужава си да се задават повече практически въпроси от ежедневието преди пазаруване, като например колко лесно е да погледнете във фурната? Лесно ли се вижда храната по време на печене? Ако вътрешното осветление трябва да бъде заменено, то лесно ли става? Някои фурни имат един източник на светлина в задната част на фурната, който трябва да се подменя от време на време. LED източниците на светлина са по-трайни, което гарантира много по-дълъг експлоатационен живот и може да се инсталира на различни места във фурната. Полезна функция е примерно, ако вратата на фурната може да бъде премахната. Много вградени фурни са проектирани така, че вратата на фурната да може да се сваля по време на почистване. Ако изберете такава, винаги бъдете внимателни по време на отстраняването и сглобяването, като обръщате особено внимание на ъглите на стъклото. Въпреки че стъклото на вратите на фурните е закалено и издържа на топлина много добре, то все още е крехко. Една малка пукнатина, която може да не се забелязва за окото, с течение на времето може да доведе до счупване на стъклото.

Колко тави се доставят с фурната? По-евтините фурни за вграждане в повечето случаи се доставят с по-малко аксесоари, така и с по-малко тави. Това обаче не важи само за по-евтините версии. По-скъпите модели също не гарантират голямо количество аксесоари, така че преди да я купите определено си струва да проверите списъка с аксесоари.

Струва ли много поддръжката на вградена фурна? Сред домакинските уреди вградените фурни попадат в категория по-малко жадна за енергия. По отношение на икономичността, газовите фурни струват приблизително наполовина по-малко от електрическите версии.


Най-важните аспекти

Цена
Електрическа фурна или газова фурна?
Единична или двойна фурна?
Почистване, самопочистване
Конвенционална или смесване с горещ въздух?

Други важни параметри

Размер
Статично, вентилаторно или многофункционално изпичане?
Дизайн
Други характеристики

Новости, за които непременно трябва да знаете

Както е описано по-горе, сред методите за почистване, функцията за самопочистване е най-примамливата характеристика при закупуване на фурна. Нейните предимства включват енергоспестяване, безопасност и естествено спестяват време. И от екологична, и от материална гледна точка е оправдано, тъй като не е необходимо да търсите допълнително препарат за почистване на фурната.

Вратата на фурната с три слоя закалено стъкло е по-безопасна, по-трайна, тъй като е по-устойчива на високи температури и има много по-малък шанс за напукване, или счупване.

Вградените фурни с плъзгащи се тави помагат да се предотврати изгарянето и позволяват лесно почистване.

Бъдете внимателни

Когато използвате фурната в зависимост от вида й, обръщайте голямо внимание на използването на газ и електричество. Преди инсталиране се уверете, че връзката към газопровода или електрическата мрежа е правилна. Освен това внимавайте в близост до фурната да няма запалим материал или предмет.

Ако в домакинството живее малко дете, трябва да обърнете специално внимание на работата с фурната, ето затова е добре семействата с малки деца да избират фурни с опция заключване, а също можете да допринесете още за безопасността с функцията автоматично изключване.

Преди да закупите вградена фурна, важно е да се уверите в точните размери на фурната, монтажа пък да бъде извършен от професионалист, както и да сте сигурни, че винаги използвате съдове, подходящи за печене във фурната, или постепенно ги загрявайте.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме вградените фурни, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.
След това остава да огледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава освен по описанията на моделите можете нагледно да съпоставите основните параметри на продуктите чрез функцията за сравнение.

Почти сме готови :)

Надяваме се, че сте успели да намерите най-идеалната за Вас вградена фурна, така че остава само да изберете магазина, от който искате да закупите продукта.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще ви помогне
  • Потърсете етикета Надежден магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано, и нямате повече съмнения коя вградена фурна е най-подходяща за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!