Как да си купите готварска печка?

Кухнята често e определяща за организацията на дома, и един от най-важните уреди в нея е готварската печка. Ако Вие също прекарвате значително много време в готвене вкъщи, ще бъде е важно да изберете правилния уред за Вашия дом и житейски навици.

Независимо дали сменяте стар модел за нов или купувате готварска печка за първи път, това ръководство обяснява най-важните аспекти, функциите и технологиите, срещани в съвременните готварски печки, правещи готвенето възможно най-ефективно и удобно.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва една готварска печка и какви функции има всеки уред?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, вида на печката или на котлона и другите й характеристики?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни функции за безопасност може да има една готварска печка?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете печката, която най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип готварска печка искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в уреда, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата готварска печка непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Фурни, готварски печки и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.
Така че, преди да купите новия продукт, си струва да помислите кои са най-важните аспекти за Вас:

Колко души живеят в домакинството и в даден случай колко ястия трябва да се приготвят на котлоните едновременно, или колко души биха използвали домакинския уред наведнъж? С това е свързан и броят на зоните за готвене, размерът на пространството във фурната, което си струва да се определи, за да може дори по-голяма тава за печене или любимият Ви съд за готвене да се побере в нея безпроблемно.

Какъв размер печка трябва да закупите в зависимост от размера на кухнята? Ако размерът на помещението позволява, можете да избирате и от по-широки модели, но си струва да внимавате да не получите неочаквана изненада при свързване на ново устройство, ако размерът му се различава значително от предишното. Имайте предвид, че кабелът трябва да достига до контакта, но ако е необходимо, газовата тръба трябва също да бъде удобно и безопасно достъпна по време на монтажа.

В зависимост от начина Ви на живот има няколко аспекта, които трябва да имате предвид. Колко време отнема почистването и поддръжката на печката? Ако се използва много (многократно всеки ден), не може да се пренебрегне и въпросът за енергийния клас и консумацията. Скоростта на загряване или други допълнителни функции също могат да бъдат важен фактор при избора.


Най-важните аспекти

Цена
Тип
Котлони
Почистване, самопочистване

Други важни параметри

Вместимост на фурната
Други характеристики

Новости, за които непременно трябва да знаете

Котлоните с дисплей за остатъчна топлина показват, когато температурата на зоната за готвене на стъклокерамичния котлон е достигнала температура над 60°C. Тази функция е основно за безопасност, дори и като плотът не изглежда горещ, за да можете да предотвратите изгаряне. Остатъчната топлина е подходяща за поддържане на топла храна.

С функцията за искрово запалване не е необходим отделно кибрит или газова запалка, за да запалите зоните за готвене, когато използвате газови котлони. Електрическото искрово запалване вече е интегрирано в няколко вида, които могат да се управляват с отделен бутон. А за по-модерните уреди всичко, което трябва да направите, е да натиснете и задържите бутоните за всяка газова роза за няколко секунди, и това може да се извърши с една ръка.

Готвенето е по-лесно, удобно и приятно всеки ден, когато модерният електрически котлон има практични функции в допълнение към традиционните. Те могат да включват например управление с докосване, LED дисплей или функция за разпознаване на съдове.

Котлоните могат да бъдат опасни, ако се използват неправилно, така че е важно те да разполагат с функции за безопасност, когато е възможно. Например функцията за заключване за деца е полезна, а добрата новина е, че производителите вече оборудват по-модерните модели с допълнителни функции за безопасност. При безопасното изключване, например, в зависимост от зададена настройка, устройството се изключва автоматично след определено време, ако през този период няма потребителска намеса.

Както е описано подробно по-горе, сред методите за почистване, функцията за самопочистване на фурни е това, което може да бъде най-примамливата функция, когато се купува печка. Предимствата й включват икономия на енергия, безопасност и, разбира се, експедитивност. Това щади както околната среда, така и финансовите разходи, тъй като отпада нуждата да купувате почистващ препарат за поддържане на фурната.
Вратите на фурната с три слоя закалено стъкло са по-безопасни, по-издръжливи, защото са по-устойчиви на високи температури и имат много по-малък шанс за напукване или счупване.

Бъдете внимателни

Когато използвате готварската печка, в зависимост от типа, бъдете внимателни при употребата на газ и електричество, за да избегнете инцидентите.

За защита от пожар вследствие на токов удар, препоръчително е да се консултирате с електротехник, за да се уверите, че мрежовата консумация на избрания уред е безопасна. При газовите печки непременно се изисква съдействието на специалист за свързването, тъй като в много случаи гаранцията може да бъде загубена, ако монтажът не бъде извършен правилно.

В случай на неизправност (особено при газови уреди, където има опасност от експлозия в екстремни случаи), винаги се консултирайте със специалист.

Ако в домакинството живее малко дете, трябва да обърнете специално внимание на печенето, за да избегнете изгаряния, и да използвате продукт с функции за безопасност като заключване от деца.

Използвайте съдове, които са подходящи за дадения тип котлон (например, в случай на индукционен котлон, тигани с магнитно активни материали). Бъдете внимателни, когато почиствате стъкло или други чувствителни повърхности, за да може да използвате продукта безпроблемно и безопасно за дълго време.

Важно! За хора с пейсмейкъри магнитното поле може да повлияе на пейсмейкъра, така че използвайте индукционен котлон само ако предварително сте се консултирали с Вашия лекар!

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме готварските печки, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас готварска печка, така че остава само да изберете магазина, от който искате да я закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтината
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя готварска печка е най-подходяща за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!