Как да си купите лампа челник?

Колкото дейности на открито и спортове съществуват, толкова са и различните лампи-челници, приложими за тях. Въпреки това, техните параметри могат да бъдат много подобни, затова трябва да знаете базовите стойности по за най-често посочваните данни. Независимо дали отивате на нощен поход или ще вземете челник за вечерно бягане, винаги се информирайте за яркостта, източника на захранване, остатъчната светлина и всякакви допълнителни функции.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струва един челник и какви параметри има всеки модел?
 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, производителя, и типа?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви превантивни функции за безопасност може да има един челник?


  Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв челник искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които челникът непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Лампа челник и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Преди да изберете най-подходящия челник, задайте въпроса: къде бихте го използвали? Ще отидeте ли сами или с повече хора? Дали да бъде подходящ за дълги преходи или кратки разходки? Кой е най-удобен за Вас?

Изберете внимателно, преценете собствените си нужди въз основа на указанията по-долу и съществуващия си опит, за да имате страхотно изживяване.


Най-важните аспекти

Цена
Цел на употреба
Яркост
Светлинно разстояние
Тегло

Други важни параметри

Материал
Удобство
Максимално време за осветление
Захранване
Цвят на осветлението

Новости, за които непременно трябва да знаете

Промяната на обиколката на лентата за глава - малко челници са направени в универсален размер, така че можете да регулирате размера с пластмасова или метална катарама.

Различни режими на осветление - обикновено можете да намерите 3-4 режима, които свободно да превключвате от непрекъснато осветление към мигащо или различни цветове/интензитети.

Запазване на последната използвана настройка - полезна функция, когато челникът се използва редовно от едно и също лице.

Индикатор за зареждане - винаги ще знаете колко дълго ще свети челникът и кога да заредите или смените батерията.

Извъртане на лещата – тази функция се използва основно от катерачи за осветяване на контури, които не се виждат лесно с просто око, а също така може да помогне на автомомонтьори и водопроводчици.

Светлоотразителни елементи - този аксесоар за безопасност е важен, когато ходите по неосветен път през нощта или след потъмняване отивате на места, които рядко се посещават. Идеално е да допълните челника с други отразителни елементи върху облеклото или обувките.

Интегрирана свирка - свирката дава усещане за сигурност и е подходяща също така за сигнализация в случай на нараняване или нападение.

Магнитна капачка - тази функция Ви позволява лесно да прикрепите челника към метални повърхности. След миг той ще се превърне в малък преносим рефлектор, който дори може да служи като лампа за четене или осветление в работилницата.

Защита от прегряване - при достигане на определена температура мощността намалява и автоматично се увеличава след охлаждане.

Zoom - позволява Ви да преоразмерявате лъча – идеално подхожда за дейности като туризъм, колоездене или лов.

Бъдете внимателни

Помислете какъв вид челник Ви трябва, на какъв терен искате да го използвате, колко често ще бъдете изложени на атмосферни влияния, дъжд или по-силен прах и удари по време на употреба. По отношение на функциите, преценете под какъв ъгъл искате да ползвате челника, каква яркост, обхват, промяна на цвета Ви трябва, колко часа искате да го използвате, с колко интензитет и каква сума бихте отделили за него.

Челникът може да бъде много полезен при нощни преходи, в пещери, по време на алпинизъм и друг спорт, може да бъде дори животоспасяващ, така че не забравяйте да изберете модела, който е най-подходящ, най-удобен и обслужва всички Вашите нужди.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме лампите-челници, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалният за Вас челник, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой челник е най-подходящото за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!