Как да си купите телевизор?

Купуването на нов телевизор обикновено е голям разход, така че е добре да го обмислите внимателно, защото става въпрос за устройство, което ще използвате почти всеки ден в продължение на години.

Телевизионната технология претърпя огромно развитие и трансформация през изминалите години, и ако сте на път да си вземете нов телевизор, най-новите устройства с многото им функции и възможности могат да бъдат направо изумяващи.

Телевизорите се промениха много не само по отношение на качеството на картината (с изключение на най-малките, най-евтините модели, повечето телевизори вече имат резолюция от поне 4K), но се появиха и чисто нови технологии като HDR, OLED и QLED. В добавка, основните параметри също остават важни в съвременните телевизори, като размерът на екрана, разположение на телевизора, брой входове, както и поддръжка за онлайн стрийминг платформи като Netflix, Amazon Prime или Apple TV.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва един телевизор и какви функции има избраният модел?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, вида на екрана и размера?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни функции и здравословни отражения може да има един телевизор?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете телевизора, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип телевизор искате да купите, първо измислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашето ново устройство.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.
Първо направете списък с най - необходимите функции, които Вашият телевизор непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория LED, LCD и OLED телевизори и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.


Най-важните аспекти

Цена
Диагонал на екрана
Резолюция
Тип на екрана

Други важни параметри

Монтаж на телевизора
Възможности за свързване

Новости, за които непременно трябва да знаете

Благодарение на постоянно наличната интернет връзка и стартирането на приложения, повечето телевизори днес могат да се считат смарт телевизори, макар и не всички. Интелигентните телевизори, подобно на смартфоните и интелигентни домашни уреди, предлагат интернет връзка и поддръжка на много приложения. Той отваря цял нов свят на забавление, от видео стрийминг до игри, до социални медии, до управление на къща, пълна със свързани устройства. Все повече модели съдържат опции за гласово разпознаване като Amazon Alexa и Google Assistant, както и са способни за превключване на канали и търсене на програми. Смарт телевизорите също получават все по-интегрирани функции за интелигентен дом. Много телевизори са съвместими с други свързани устройства в къщата, включително интелигентни светлини, интелигентни брави и други сензори и оборудване.

Свързващите се към мрежата/интернета така наречени „интелигентни телевизори“, модели на производителите, също както различните смартфони и таблети имат достъп до множество интернет услуги, игри и съдържание чрез приложения. На такива устройства можете също да използвате интернет браузър за четене на уеб страници, комуникация чрез социални мрежи и достъп до платформи за споделяне на видео, снимки, интернет новини и информация.
Много производители на телевизори използват операционната система Android TV. Samsung, LG и Panasonic използват разработените от тях платформи за смарт телевизори Tizen, webOS и My Home Screen, въпреки че Panasonic вече предлага телевизори с платформата Android TV. Разбира се, можете да намерите и други интелигентни платформи на телевизори, но споменатите тук са сред най-прилаганите.
Смарт телевизорите могат да споделят съдържание на Вашия смартфон, таблет и компютър чрез безжична връзка, и могат да бъдат контролирани с приложения за iOS и Android.

Можете да изберете телевизор, който предлага 3D телевизионно изживяване. 3D телевизорите Ви позволяват да гледате съраунд филми и предавания. Поради недостатъчното 3D съдържание правим разлика между 3D-Ready и 3D телевизори. 3D-Ready също е с 3D съвместимост, но за този тип трябва да бъдат закупени отделен предавател и специални очила.

Също така е важно да споменем потребителите, които използват игрова конзола, свързана към техния телевизор - те могат да изберат примерно Gaming TV, който предлага отделен режим на игра. В този случай необходимите настройки ще бъдат автоматично активирани, примерно оптимален режим на екрана и звука или по-добро качество на картината, също подходящ цвят и контраст, които могат значително да повлияят на игровото изживяване. Разбира се, големият екран също Ви помага да се насладите на игрите си, особено в мултиплейър режим. Много модели също разпознават свързаната конзола, което прави стартирането бързо и лесно.

Бъдете внимателни

Когато поставяте уреда в дома си, уверете се, че е добре вентилиран. Не го поставяйте на място, където може да бъде изложено на повече топлина или слънчева светлина за продължителни периоди от време.

Уверете се, че кабелите са прокарани правилно и сигурно, така че да не се повредят, и че устройството е инсталирано на стабилно място. Ако е поставено върху стенна стойка, също обърнете внимание на стабилността и правилния монтаж.

Ако финансовите Ви възможности позволяват, изберете един от телевизорите с възможно най-добрия дисплей, който отговаря или надвишава стандартите за синя светлина и качество на картината. Освен това, разбира се, имайте предвид препоръчителното разстояние, докато гледате телевизия.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме телевизорите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства чрез функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалния за Вас телевизор, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Изберете най-доброто предложение за Вас!

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой телевизор е най-подходящ за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания телевизор!