Как да си купите мобилен телефон?

Може би сега е моментът да смените своя мобилен телефон или да помогнете на някого да избере първия си gsm?

Покупката на нов мобилен телефон може да бъде голям разход, така че е добре да обмислите внимателно това решение, тъй като най-вероятно това ще бъде устройство, което ще използвате всеки ден през следващите няколко години. Затова е важно да изберете правилния!

Смартфоните се превърнаха в неразделна част от живота ни в наши дни.

Използваме ги за комуникация, игри, фотография, слушане на музика, запазване на документи в облак, планиране на маршрут, сърфиране в интернет или дори като захранваща банка за зареждане на други устройства.

Перфектният мобилен телефон замества фотоапарата, предоставя актуална информация, забавлява ви в движение и осигурява достатъчно живот на батерията, докато се приберете у дома.

В морето от възможности за избор, закупуването на телефон може да изглежда като доста обезсърчителен процес и, разбира се, има много въпроси, на които ще отговорим в това ръководство за пазаруване:

 • За какво трябва да помислите, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струва един мобилен телефон днес и какви функции има всяко устройство?
 • Какво трябва да имате предвид, когато избирате размера на дисплея, операционната система, камерата и батерията?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви здравословни ефекти може да има използването на мобилния телефон?
  Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете мобилния телефон, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип телефон искате да купите, първо размислете и съберете опциите, които искате да видите във Вашия нов уред.

Помислете кои параметри сте обичали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди; вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт и прочетете за някои модели, за да разберете кои продукти са най-търсени.

За да разберете лесно кои функции какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият смартфон непременно трябва да притежава.

Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Мобилни телефони и изберете от най-важните параметри сред филтрите вляво.


Най-важните аспекти

Цена
Размер, форма и дизайн
Операционна система
Съхранение
Дисплей
Камера

Други важни параметри

RAM
Батерия

Новости, за които непременно трябва да знаете

5G

Със своите 100 гигабита в секунда 5G е сто пъти по-бърз от 4G. 5G е безжична мрежа от пето поколение, чиито първоначални стандарти бяха определени в края на 2017 г. 5G е важен стандарт не само защото поддържа милиони устройства с изключително бързи скорости, но и защото може да промени живота на хората по света, тъй като напредъкът в технологиите предоставя нови възможности и решения. 5G е по-умен, по-бърз и по-ефективен метод за връзка от 4G. Той гарантира такива скорости на мобилни данни, които далеч надминават най-бързата домашна широколентова мрежа, достъпна понастоящем за потребителите.

Ето затова, ако бързият трансфер на данни е важен за Вас, работите с облачни услуги или изпращате/изтегляте много големи документи, най-добре разгледайте списъка с мобилни телефони, поддържащи 5G връзка.

Препоръчваме Ви да се уверите, че Вашият доставчик на мобилни услуги има 5G покритие, тъй като достъпът може да варира или да бъде ограничен в някои райони на България.

NFC

NFC означава комуникация от близко разстояние и позволява на телефони, таблети, лаптопи и други устройства лесно да споделят данни с други устройства с NFC. Една от най-популярните форми на NFC комуникация в ежедневно е безконтактното плащане. Ако искате / бихте искали да плащате безконтактно с телефона си, непременно изберете телефон с възможност за NFC!
Вижте нашите предложения за смартфони с NFC.

Бъдете внимателни

Здравословни проблеми при използването на мобилен телефон - Добре известно е, че радиочестотното RF излъчване има много висок „топлинен“ ефект, което означава, че повишава температурата на тялото. Съществуват опасения, че ниските нива на радиочестотна радиация от мобилни телефони могат да причинят здравословни проблеми на потребителите, като главоболие, депресия или тревожност.

Общо погледнато може да се каже, че пристрастяването към мобилни телефони и психологическото здраве са пряко свързани. Прекомерната употреба на телефон може да има отрицателен ефект върху психичното здраве на подрастващите: те могат да изглеждат изнервени и преуморени.

Ако искате да закупите мобилен телефон за детето си, трябва да знаете, че средната възраст за това е около 12-13 години, но когато избирате устройство за сина/дъщеря си, това трябва да бъде обосновано, лично решение, което може да се променя в зависимост от зрелостта и потребностите на детето. Затова преди да му купите смартфон, помислете и непременно си задайте въпроса: защо то се нуждае от него?

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме gsm моделите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите най-идеалния за Вас мобилен телефон, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие.
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най–евтиния.
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта.
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне.
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори.

Изберете офертата, която Ви подхожда най-добре!

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано, и нямате повече съмнения кой телефон е най-подходящ за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!

Аксесоари

От калкулатори до камери и много други функции, мобилните телефони вече са способни на почти всичко. Разбира се, винаги има остава поле за подобрение, но за щастие непрекъснато развиващата се индустрия за мобилни аксесоари бързо компенсира допълнителните изисквания.

Един от най-популярните продукти са слушалките - ако слушате музика или говорите дълго, можете да избирате от много разновидности. Ако Вашият нов телефон няма жак или предпочитате да използвате Bluetooth аксесоари, елегантно решение дават съвременните безжични слушалки. Може да се притеснявате да не нарушите красивия естетичен вид на Вашия мобилен телефон? Ще Ви бъде от полза калъф за телефон или протектор на екрана, имате избор от различни материали и оформления. Ако пък използвате енергоемки приложения или играете много, можете да презаредите телефона си по всяко време с външна батерия Powerbank.

В допълнение към горното, разбира се, можете да избирате от много други аксесоари: Gsm поставка за кола, зарядно за gsm, Bluetooth колонки, фитнес тракери и гривни, смарт часовници - от Вас зависи да решите с какви аксесоари ще извлечете максималната полза от избрания телефон.