Как да си купите парфюм?

Изборът на парфюм винаги е вълнуващ, независимо дали го купувате за себе си или за подарък. Даден аромат може да промени настроението Ви, да бъде Ваша запазена марка или просто да Ви достави малко допълнителна радост в ежедневието. Със сигурност много от нас си имат любими индивидуални аромати, даващи комфорт и самочувствие всеки път, или пък ревностно скътани ухания, запазени само за специални поводи. Както чисто новите, така и добре познатите парфюми могат да събудят спомени и да развихрят Вашата фантазия, затова понякога си струва да експериментирате.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва един парфюм и какви параметри има всеки парфюм?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, аромата и стила на парфюма?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип парфюм искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да откриете в новия аромат.
Помислете кои елементи са Ви допадали и какво евентуално сте намерили по-малко убедително в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои аромати, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите качества, които Вашият парфюм непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Парфюми и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Кой ще използва парфюма?

Когато купувате аромат за собствена употреба си заслужава да потърсите аромати, които сте харесвали досега, или да изберете марка, която вече се е доказала. Когато купувате парфюм като подарък, можете също да изходите от характера на получателя - какви аромати биха му харесали или какви е използвал досега. Съставките и описанията на парфюмите могат да Ви помогнат много да си представите аромата, така че препоръчано е да прочетете и тях. А ако търсите вече съществуващ, добре доказан аромат, сравнете цените и изберете най-подходящия!


Най-важните аспекти

Цена
Вид
Състав на ароматите

Други важни параметри

Концентрация
Опаковка

Новости, за които непременно трябва да знаете

Трайност

За съжаление, както почти всичко, парфюмите също могат да имат срок на годност. Това може да е тъжна новина за всички, които от години събират отворени парфюми в шкафа си за баня, но за щастие повечето аромати могат да се използват дори 2 години след отварянето. Можете да удължите живота на Вашите аромати, като не ги излагате на пряка слънчева светлина или топлина.

Като цяло, най-лесния начин да разберете дали годността на Вашия парфюм е изтекла, е да проверите дали ароматът е по-кисел. Ако основните му аромати са се окислили, той ще има метален, остър аромат. Като цяло, цитрусовите, плодовите, по-ароматните зелени аромати и пачули са най-подложени на окисляване. Трайността може да се провери като пръснете малко върху лист хартия – ако видите някакво непривично оцветяване, вероятно парфюмът е развален. С това можете да предотвратите носенето на неприятна миризма през целия ден.

Същите ли са старите парфюми днес?
Международната асоциация на ароматите, сертифицираща парфюмите, забрани много парфюмни съставки, като защитени растения или екстракти от животински произход, затова съставът на традиционните потребителски аромати вече често включва синтетични компоненти, така че не очаквайте същия аромат, с който сте свикнали през 80-те и 90-те години.

Как да купите парфюм за подарък?
Няма нищо по-добро от това да получите за подарък супер перфектен парфюм, пасващ на Вашия стил и вкус, но носи още по-голямо удовлетворение да изберете нов аромат, който да се хареса на този за когото го купувате. При избора на парфюм за подарък си струва да обърнете внимание, какви аромати е използвал досега човекът, какви марки или видове аромати харесва и разбира се дали купувате за мъж, жена, дете или просто търсите унисекс аромат.
Ориентирайте се по цветовете и описанията! Златна кутия или бутилка най-често загатва за нощно използване, богат и луксозен аромат. По-светлите зелени и сини опаковки излъчват естественост и свежест, което е летен и дневен аромат. Розовата опаковка обикновено крие флорален парфюм, който има женствени нотки.

Въпреки че даден парфюм се предпочита главно заради уханието си и изборът се базира основно върху него, все пак отзивите на клиентите и подробното описание на аромата, което обикновено се предоставя от производителя, може да даде много изчерпателна картина за парфюма. Потърсете ключови думи в описанията, като: интензивен, съблазнителен, чувственост. Ако видите тези думи, шишенцето вероятно крие дървесен, ориенталски аромат, който е подходящ, когато искате да направите добро впечатление или когато ще носите аромата вечер. Изригващите, експлодиращи, блестящи аромати обикновено издават флоралния, плодов, женствен аромат.

Следователно в обобщение: помислете какъв стил има лицето за когото купувате подарък, каква е неговият характер, какви аромати харесва по принцип и каква марка, както и дали предпочита да го носи през деня или вечерта, и накрая кой тип аромат най-добре му подхожда.
Ако все още не сте сигурни, тогава най-добрият избор би бил или изчистен аромат, или парфюмна вода. Можете да разгледате и нашите ТОП продукти измежду тях, тъй като е трудно да сгрешите с популярните парфюми.
Можете дори да поискате декоративни опаковки в някои магазини, така че ако не разчитате на сръчността си или нямате време да ги опаковате, не е задължително да се занимавате с това!

Бъдете внимателни

Ако искате да закупите парфюма като подарък, не забравяйте да проверите дали го има на склад и какъв е срокът за доставка, за да сте сигурни, че ще пристигнете в желания от Вас ден. Прочетете ревюта и описания на парфюми, за да вземете правилното решение и се надяваме да бъдете доволни от крайния резултат, независимо дали ще го вземете за себе си или за подарък.

Разгледайте ароматните нотки, Вашите досегашни парфюми, любимите Ваши марки и изберете от предпочитаните варианти!

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме парфюмите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалния за Вас парфюм, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най– евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой аромат е най-подходящ за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!