Как да си купите пералня?

Пералните машини са част от ежедневието в домакинствата, но изборът на подходящ продукт може да бъде голяма задача за всеки, в зависимост най-вече от коя от многото функции и фактори имате най-голяма нужда.

По принцип има много видове перални. В зависимост от най-важните аспекти, можете да изберете версия с горно или предно зареждане, свободностоящ или вграден дизайн, дори и такава, която има вградена сушилня. Освен това при избора трябва да се вземат предвид размерът, капацитетът на измиване, ефективността на центрофугирането, консумацията на енергия.

За да можете да решите какъв тип пералня искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете от какво се нуждаете във Вашето домакинство, какви са характеристиките и функциите, които са съобразени с размера, начина на живот и честотата на пране на Вашето семейство. Може също да попитате приятелите си какви видове машини са cе оказали добри за тях, или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да разгледате данните на някои от моделите, за да разберете какво повече могат най-търсените продукти.

Организирайте идеите си

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Направете списък с най-необходимите функции, които Вашата пералня непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Перални и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Непременно проверете колко място имате на разположение, къде ще сложите пералната машина и как са подредени мебелите. Въз основа на това е по-лесно да решите дали искате вградена или свободностояща пералня, машина с горно или предно зареждане, и дали по-късно да поръчате отделно сушилня, за която също се изисква голямо пространство. Ако можете грубо да определите бюджетния максимум, който бихте отделили за машината, вече можете да разгледате предлаганите модели, да прочетете отзиви за различните марки и конкретни варианти. Също така си струва да прецените дали да не закупите вече доказан сред клиентите висококачествен продукт, защото може би инвестицията ще Ви се изплати в дългосрочен план.

Обърнете специално внимание на размерите на пералната машина, не забравяйте, че трябва лесно и удобно да я поставите на избраното място. Трябва също така да се внимава новата пералня да има подходящ капацитет за пране, пропорционален на броя на хората, живеещи в домакинството.
Струва си да разгледате електронните параметри на продукта: към какъв енергиен клас принадлежи, колко е консумацията на енергия (в описанието на продукта ще намерите консумацията на енергия както за едно пране, така и годишната й стойност), с каква мощност работи и колко е консумацията на вода (за едно пране и годишно). След това научете технологията на пералната машина: параметри на двигателя и барабана, както и програмите.
Ако основните технически параметри са в ред, можете да разгледате външните естетически качества, дизайнът и размерите: пералната машина трябва да се побира удобно в помещението, и не на последно място, тя трябва да бъде естетична и да се вписва в обзавеждането. Не е за пренебрегване примерно също въпросът за нивото на шума: важно е да изберете пералня, която няма да Ви пречи в ежедневието, докато е включена.


Най-важните аспекти

Цена
Дизайн
Размери
Вградена или свободностояща?
Автоматична или полуавтоматична?
Капацитет
Енергиен клас
Ефективност и скорост на центрофугиране

Други важни параметри

Ниво на шум
Отложен старт
Материал на барабана
Програми и настройки за пране

Допълнителни функции

● Контрол на температурата

Тази функция помага да се контролира температурата на водата, ако пералнята има вграден нагревател. Топлата вода почиства дрехите Ви по-добре от студената, така че в зависимост от това колко мръсни са дрехите, можете да изберете програма, която работи при по-висока температура, ако искате да постигнете по-ефективно почистване. Съществуват и редица машини с функции за пара, които също помагат за борба с петна и замърсявания.

● Функция за сушене

Ако търсите пералня с функция за сушене, собствените параметри и точната работа на тази функция също не могат да бъдат пренебрегнати. Разбира се, цикълът на пране е най-важният в процеса, но също така си струва да разберете за параметрите на сушене: колко дълъг е цикълът на сушене и с каква консумация на енергия и ефективност работи уредът.

Капацитетът на сушене показва теглото на дрехите, които могат да бъдат поставени в пералнята едновременно по време на сушене. За големи семейства, дори за семейна къща, пералня с по-голям капацитет и тегло на зареждане над 8 кг е по-добър избор, с помощта на функция за сушене пък спестявате и времето за простиране. За самотни хора или живеещи в апартаменти под наем се препоръчва пералня с по-малък капацитет от 6-7 килограма, с което можете да спестите пари, но дори и в случай на преместване, ще бъде по-лесно да преместите пералнята. Тази функция може да бъде много полезна и за тези, които живеят в по-малък апартамент и поставят пералнята в малко помещение, така че не е необходимо отделно място за простиране. Евентуално, ако жилището или къщата трудно се проветряват, може да е добър вариант за избягване появата на мухъл.

● Aquastop

Повечето перални машини имат oбезопасителна система Aquastop, която осигурява защита срещу щети при неизправност на водоподаването. Един предпазен клапан, монтиран директно на връзката за водата, незабавно изключва водата при повреда на тръбата, като по този начин предотвратява евентуални щети от наводнение. Тази защитна система работи независимо от електрическото захранване.

● Fuzzy logic

Интелигентната система fuzzy logic Ви помага да зададете най-подходящите параметри за Вашата програма за пране в зависимост от вида плат, който сте поставили в пералнята. При това системата открива теглото на прането и определя колко вода, препарат и време са необходими за изпълнение на програмата.

● Управление от мобилен телефон чрез приложение

Можете да използвате интелигентната функция, вградена в продуктите от производителите с мобилно приложение за тази цел. Приложението Ви позволява да се свържете с пералнята си дистанционно чрез телефона си, с което например можете да стартирате прането, тръгвайки от работа за вкъщи, и когато се приберете трябва само да простирате.
СЪВЕТ: Трябва да имате мобилен телефон, съвместим с NFC, за да използвате тази функция

● SMART TOUCH технология

Можете да използвате технологията с повечето перални машини Candy, пералните машини Samsung използват системата Smart Check на същия принцип, докато пералните машини LG използват технологията ThinQ ™ за дистанционно управление.

Срес предложенията на Whirlpool при някои модели виждаме информация за програмата на интелигентен цифров дисплей.

● FreshCare+ технология

Технологията FreshCare+ на Whirlpool е идеалното решение за поддържане на дрехите меки и свежи вътре в барабана до 6 часа след пране. Опцията FreshCare+ внимателно раздвижва дрехите с бавно, двупосочно вълнообразно движение и обдухване с пара, вентилирана отдолу.

Бъдете внимателни

След покупка и при мотниране на пералнята е важно да обърнете внимание на няколко неща, които обхващат и последващата употреба. Това включва например нивелиране на пералнята, сваляне на държача на барабана преди първото пране (в противен случай пералнята може да се повреди), проверка на филтъра редовно, ако често перете мъхести материи или имате домашни любимци, за да не остават мъхове и косми от животните по дрехите.

Семействата с малки деца могат да използват функцията заключване за деца, за да предпазят детето си от случайно натискане на някой бутон, който влияе на текущата програмата за пране, или пък да спре прането и да отвори вратата по време на пране. Това може да бъде важно за перални машини с предно зареждане, където контролният панел е разположен отпред на машината, което улеснява достъпа на децата.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме пералните, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови :)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас пералня, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най– евтината
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Изберете предложението, което Ви подхожда най-добре!

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя пералня е най-подходяща за Вашето домакинство.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избраната пералня!

Свързани продукти

С няколко кликвания можете да поръчате аксесоари за избраната от вас пералня, независимо дали става въпрос за перилен препарат или друг малък домакински уред.

Препарат и прах за пране
Видовете перилни препарати включват прах за пране, гел за пране, течен перилен препарат и капсула за пране.

Омекотител за пране
Категорията включва различни аксесоари за пране - белина, омекотител за вода, препарат за изплакване.

Сушилни
Повечето сушилни се предлагат във версия с предно зареждане, но се предлага и версия с горно зареждане. Те имат рейтинг на енергиен клас от A +++ (най-добър рейтинг) до B, подобен на пералните машини, и се предлагат с капацитет от 7-15 кг.

СЪВЕТ: Много хора избират сушилня с предно зареждане за своята пералня с предно зареждане, която в повечето случаи може да се постави върху пералната машина (не забравяйте да проверите теглото), за да спестите място в помещението.

Сушилник за дрехи
Удобен за портфейла аксесоар, предлага се в изправена, широко отваряща се или окачена версия.

Ютия
В допълнение към ютията с пара и сухата ютия, можете да гладите дрехите си и с парогенератор или парна станция. В зависимост от материала на плочата, можете да избирате между алуминиеви, керамични, неръждаеми стомани, тефлонови, титаниеви или сапфирени покрития, но се предлагат и продукти с допълнителни и комфортни характеристики, като вертикално гладене или безжично оформление.

Средства за почистване и дезинфекциране
На нашия сайт има много почистващи и дезинфекционни почистващи средства, като например средство против мухъл, почистващ препарат за подове, препарат за отстраняване на петна или гел за отпушване на мивки.