Как да си купите преносима тонколона?

Bluetooth колоните са чудесен избор за плаж, колоездене или къмпинг. Поради начина, по който се използват, има много различни дизайни, които ще задоволят всяка нужда в дадена ситуация, било то стая в общежитие, къща с градина или дори автомобил. Това са устройства, разработени за всякакви цели. Научете повече за тези устройства и техните важни характеристики, които трябва да знаете, преди да изберете своята бъдеща преносима колонка.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струва една преносима колона и какви параметри има всеки модел?
 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, качеството на звука, и живота на батерията?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви превантивни функции за безопасност може да има една преносима колона?


  Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв преносима колонка искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в уреда, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият преносима колонка непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория преносима тонколона и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Какво е Bluetooth колонка?

Bluetooth колоната е аудио периферно устройство, което се свързва с музикален източник, примерно телефон, лаптоп или друго смарт устройство, чрез Bluetooth. Някои Bluetooth колони могат да се свържат към системата чрез Wi-Fi или кабел, но най-важното е тяхната преносимост.

Вие не искате да се свързвате само чрез Bluetooth?

Всички Bluetooth колони могат да бъдат свързани чрез Bluetooth, но това не е единственият начин за свързване. Някои модели имат добрият стар тип жак, с който можем да ги свържем с нашия телефон чрез кабел. Интелигентните високоговорители могат да се свързват и чрез Wi-Fi. Всеки метод има своите предимства и недостатъци, но Bluetooth е най-добрия за пътуване.

Първата стъпка преди да изберете най-добрия преносима колонка за Вас е да решите при какви условия искате да го използвате. За спорт, пътуване или просто събирания у дома. Има много производители, които обикновено предлагат няколко модела.

Това, което може да бъде много важен фактор и си струва да се има предвид, е животът на батерията. Например, цяла уикенд програма ще изисква дълготрайна батерия. Като цяло правилото е, че по-големият високоговорител ще издържи по-дълго с едно зареждане от по-малките видове поради по-голямата батерия. Разбира се, това не винаги е така, тъй като по-новите версии на Bluetooth могат да окажат голямо влияние върху живота на батерията. Например, по-голям високоговорител само с Bluetooth 4.0 може да не издържи толкова дълго, колкото продукт със среден размер с 5.1 или по-нова версия. Този фактор може да бъде повлиян дори от вградения светодиод, броя и размера на високоговорителите.


Най-важните аспекти

Цена
Тип
Честотна характеристика
Стерео звук?
Живот на батерията
Размер
Дизайн

Други важни параметри

Входове и изходи
Аудио конектори и докинг станция
Дистанционно управление и гласово разпознаване
Онлайн музикални услуги

Новости, за които непременно трябва да знаете

Какво е Bluetooth кодек?

Bluetooth кодекът определя как съдържанието се предава от източника към устройството. Висококачествените кодеци осигуряват по-добро и по-бързо предаване на данни, което води до по-добро качество на звука. Не всички Bluetooth устройства поддържат един и същ пакет кодеци, но всички Bluetooth аудио устройства поддържат кодировката с името SBC като най-широкоразпространена. Препоръчваме системи с поддръжка на aptX за потребители на Android и AAC за собственици на iPhone.

Софтуерна поддръжка, с която получавате повече от колонката

За безжичните колонки мобилното приложение може да отвори изобилие от възможности. Повечето реномирани производители имат безплатно мобилно приложение, което Ви дава достъп до актуализации, за да можете например да изпробвате най-новия еквалайзер на Вашия високоговорител. Решението „намери моята колонка“ също може да бъде изключително полезно, например, ако сте забравили къде сте оставили устройството.

Функция за свободни ръце

Тази функция Ви позволява да получавате телефонни обаждания през колонката. Високоговорителят не е най-добрият инструмент за провеждане на конферентен разговор, но ако няма друг начин, той също е опция. Изненадващо малко устройства имат вграден микрофон.

Бъдете внимателни

Водоустойчивостта е важно и често срещано свойство. Технически, нито едно електрическо устройство не е напълно водоустойчиво, след достатъчно време и потопяване достатъчно дълбоко във вода, всяка колонка може да се повреди, но има Bluetooth колонки, които са проектирани и конструирани да бъдат по-издръжливи от останалите. Защитените варианти обикновено са маркирани с официалната класификация „IP“ (защита от проникване). Тази класификация показва дали въпросният продукт е бил достатъчно тестван, за да получи официален сертификат за устойчивост на прах и вода. Стандартният рейтинг на водоустойчивост е IPX4. Всичко, което работи при IPX7 или по-високо, няма да има проблем при потапяне. Ако отговаря на IP44, това означава, че продуктът има начална устойчивост на прах и вода.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме преносимите колонки, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас преносима колонка, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя преносима колонка е най-подходящия за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!