Как да си купите слушалки?

Повечето от нас използват аксесоари за своите електронни устройства ежедневно. Когато пътуваме, слушаме музика или гледаме видеоклипове на таблет, лаптоп или телефон. Слушалките са повече от просто аксесоар - те на практика са се превърнали в неразделна част от нашето забавление. Ако сте изкарали години с евтини слушалки, които можете да закупите във всеки магазин, може да помислите за инвестиране в качествен продукт за по-дългосрочно ползване. В днешно време имате много възможности за избор: от малки модели за поставяне в ушите до вариантите покриващи цялото ухо, които звучат първокласно и изолират. Bluetooth се превърна в предпочитаната технология за свързване, но нейните кабелни аналози също си струва да бъдат разгледани.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струват едни наушни слушалки и слушалки и какви параметри има всеки модел?
 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, типа, и преносимостта?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви превантивни функции за безопасност могат да имат едни слушалки?


  Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какви слушалки искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в уреда, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашите слушалки непременно трябва да притежават.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Слушалки и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Има много лични фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате най-добрите слушалки за Вас – чистото качество на звука е важно за повечето хора, но бюджетът, комфортът и други функции също са от значение.

Използвайте филтри при търсене на продукти, за да можем от многото предложения да стесним гамата от продукти до идеалния избор за Вас. Можете да сортирате офертите си по производител, дизайн, кабелни и безжични, размер и, разбира се, цена, само изброявайки няколко примера.Най-важните аспекти

Цена
Размери
Моно или стерео сигнал?
Тип

Други важни параметри

Интерфейс
Честотна характеристика

Новости, за които непременно трябва да знаете

Изберете дизайн въз основа на стила на използване

Моделите, които покриват цялото ухо са чудесни за домашна употреба, но могат да причинят малко неудобство при пътуване. По-малките и по-лесни за носене видове предлагат много по-лесна ежедневна употреба, като жертват минимално от качеството на звука. Когато търсите тиха среда и искате да работите тихо у дома или дори в парк или кафене, помислете за модели с технология за активно шумоподтискане.

За най-добър звук ще Ви трябва кабел

Безжичните устройства са изключително популярни и някои имат страхотен звук, но нито едно от тях не може да надмине яснотата на звука на кабелните варианти. Интерфейсът на кабелите обикновено е във формат на жак. За ежедневна употреба се използва по-малкият 3,5 мм жак, а в студийната и сценична техника се използва по-големият вариант 6,35 мм. Версиите 4,4 мм и 2,5 мм не са толкова разпространени. Този тип конектор има много широко приложение, и на върха му обикновено се виждат два или три контактни пръстена. Коненкторите с три горни пръстена са тези, които включват също и микрофон към слушалките.

Бъдете внимателни

Подобно на високоговорителите, така и различните слушалки могат да подчертават (или изкривяват) различни части от аудио спектъра и вероятно ще дадете предпочитание на даден тип, докато други ще избягвате. Ако можете, пробвайте устройството преди да го купите, и ако го поръчвате онлайн, препоръчително е да се запознаете предварително с правилата за връщане, за да можете да го замените с друг модел, ако все пак не Ви хареса.

Ако използвате слушалките си по време на шофиране, не препоръчваме да покривате и двете си уши от съображения за безопасност.

Прекомерната сила на звука и звуковото налягане могат да увредят слуха Ви в дългосрочен план.

Преди да закупите избрания продукт, уверете се, че е съвместим с устройствата, с които искате да го използвате. Преди да го свържете, следвайте стъпките в ръководството за потребителя, предоставено с продукта, за да избегнете проблеми при сдвояването на устройствата.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме слушалките, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.

След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалните за Вас слушалки или тапи, така че остава само да изберете магазина, от който искате да ги закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кои слушалки са най-подходящи за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!