Как да си купите смесителна батерия?

Планувате да обзаведете нова баня или да смените мивката във Вашата кухня? И в двата случая ще е необходима и подходяща смесителна батерия. На първо място, трябва да изберете смесителя според мястото, където искате да го инсталирате. Помислете как да бъде управлението, евентуално при нужда какви други функции трябва да притежава. В нашето ръководство ще Ви помогнем да изберете смесителя, който работи най-добре за Вас, и да го поставите на правилното място.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

 • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
 • Колко струва смесителната батерия и какви параметри има всеки модел?
 • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, разположението и материала?
 • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
 • Какви превантивни функции за безопасност може да има смесителя?


  Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв смесител искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов модел.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият смесител непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Смесителна батерия и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.


Най-важните аспекти

Цена
Тип
Монтаж
Материал
Касети

Други важни параметри

Контрол
Размер
Дебит на водата

Новости, за които непременно трябва да знаете

Допълнително оборудване за избрания смесител:

Вграден маркуч за душ: отлично допълнение, особено за миене на съдове. Можете просто да наклоните душа от смесителя и лесно да измиете по-големи съдове или чинии, които трудно се побират в съдомиялната машина.

Гъвкави лостове и чучури: полезни при миене на труднодостъпни места в ръба на по-голяма чиния, дъното на бутилка и др.

Филтриране на вода: не сте убедени за качеството на водата? Моделите с филтър почиства водата дори от най-малките песъчинки и Ви позволява да я консумирате без допълнителна нужда от пречистване.

Сензор за старт на водата: вградената фотоклетка засича движението на ръката и автоматично стартира водния поток. Това е просто и полезно решение, ако например ръцете Ви са често мръсни.

Елементи за управление на решетката на канала: Ако не искате да намествате сами решетката за отпадъци на канала, изберете смесител, който има ръчка или връзка за тази цедка.

Електрически отопляеми смесители: във ваканционната вила, гараж, къща с градина и на всички места, където няма централно подаване на топла вода.

Еднопосочен смесител: еднопосочният кран лесно регулира подаване на питейна вода.
Смесители с три изхода: имат отделни изходи за смесената, както и несмесената студена и топла вода.

Бъдете внимателни

Вашия вкус ще бъде решаващия, дали да изберете ретро смесител или да предпочетете модерна, елегантна линия. Въпреки това, когато правите своя избор, вземете решение за общия стил на Вашата кухня или баня. Преценете не само цветовата хармония на всички елементи, но и общата визия от формите. Например, в кухня с преобладаващо заоблени елементи е по-подходящ смесител със заоблени рамена или кранове. Също така си струва да се придържате към дадена продуктова линия, така че домът Ви да изглежда завършено.

Когато почиствате, стремете се да използвате инструменти и почистващи препарати без надраскване, тъй като повечето повърхности на смесителите може да са чувствителни към това.

Моделите от хром и неръждаема стомана могат да се почистват и с лимонов сок, оцет или обикновен препарат за отстраняване на котлен камък.

Използвайте мека кърпа, сапун, вода и, ако е необходимо, дезинфектант, за да почистите полирания месинг. Можете също да опитате домашно приготвена смес, състояща се от едросмляно брашно, сол и оцет (в пропорция 1: 1: 3).

Сменете компонента (патрон, амортисьор, уплътнение), веднага щом усетите затруднена работа, капене на вода и други признаци на износване. Това удължава живота на целия смесител.
Ако не сте подходящо квалифицирани и оборудвани, не се опитвайте сами да инсталирате или ремонтирате смесителя. Това винаги е работа за водопроводчик.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме смесителите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови :)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалният за Вас смесител, така че остава само да изберете магазина, от който искате да закупите продукта.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

 • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
 • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
 • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
 • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
 • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кой смесител е най-подходящият за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!