Как да си купите сушилня?

Поради навлизащите все по-нови технологични иновации в сушилните машини и непрекъснато съгласуване на енергийни стандарти, с това ръководство за пазаруване бихме искали да Ви ориентираме как да изберете от непрекъснато разширяваща се гама от продукти. Производителите се стремят да постигнат подобрена мощност, все повече и повече функции, всичко това с възможно най-ниската консумация на енергия, с което не само да опазват околната среда, но и да предложат по-рентабилни уреди на потребителите.

В допълнение към ефективността на сушилнята е важно текстилните изделия сложени за сушене също да запазят използваемостта си задълго, затова добре подбраната сушилня, съобразена с нуждите на Вашето домакинство, макар и на по-висока цена, може за много години наред да бъде сред основните уреди във Вашето домакинство.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва една сушилня и какви функции има всеки уред?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, дизайна, размера и капацитета на сушилнята?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни, безопасни функции и здравни ефекти може да има една сушилня?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете сушилнята, която най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип сушилня искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата сушилня непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Сушилня и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Помислете колко място имате, за да поставите новата си машина. Ако имате пералня с предно зареждане без функция за сушене, имате възможност да поставите сушилнята върху пералнята, като по този начин спестите място. Така че, ако разполагате с малко подово пространство, подреждането една върху друга е препоръчително, ако обаче ги поставите една до друга, можете да използвате горната част на машините, например, за да поставите временно дрехите там.

Затова обърнете специално внимание на размерите на машината и не забравяйте, че трябва да е лесно и удобно да я поставите на избраното място. По същия начин трябва внимавателно да прецените, дали новата машина има капацитет, съизмерим с броя на хората от домакинството, т.е. дали може да суши съответно количество дрехи.

Струва си да разгледате електронните параметри на продукта: към какъв енергиен клас принадлежи, колко е консумацията на енергия (в повечето случаи ще намерите както стойностите за дадена програма, така и годишната консумация на енергия в описанието на продукта) и при каква натовареност постига тази стойност.

Ако основните технически параметри са очакваните, следва да огледате и естетическото изпълнението, с което новата машина може да се впише към домашното оборудване, цвета и оформлението на другите домакински уреди. Въпросът за нивото на шум е комфортен аспект и не е за пренебрегване: важно е да изберете машина, която няма да Ви пречи в ежедневневието по време на нейната работа.

При сушилните, както и при пералните, можете да избирате между различни програми/цикли за сушене в зависимост от количеството и тъканта на дрехите, които сушите, дали искате да забавите стартирането или искате да стартирате изключително бърза или изключително нежна програма. Класическата програма за памук, сушене на кърпи, които абсорбират много вода, програмата Allergy Plus за дрехи без власинки и полени (използвайки високи температури), спортна/фитнес програма за изкуствени тъкани, нежно сушене на ризи/блузи или вълнени материали - производителите влагат многобройни опции в моделите, за да намерите лесно подходящия за Вас уред.


Най-важните аспекти

Цена
Тип
Дизайн
Размер
Капацитет

Други важни параметри

Енергиен клас
Консумация на енергия
Ниво на шума
Дизайн

Новости, за които непременно трябва да знаете

Функцията сензор за влажност помага да се предпази машината от пресушаване на дрехите, тъй като това може да повреди тъканта. Машините със сензор за влага се изключват автоматично, когато дрехите още не са на 100 процента сухи.
Благодарение на щадящата програма за сушене, дрехите се сушат от лек, циркулиращ въздух от всички посоки, така че да не се сплескват в барабана - благодарение на това резултатът е свежа дреха без гънки. Технологията Autodry открива точно съдържанието на влага и температурата на дрехите, така че системата избягва пресушаването на дрехите, което предпазва текстила.

Машините със сензорен дисплей с бутони осигуряват модерно усещане всеки път, когато стартирате програма. Има и устройства, чийто барабан е осветен вътрешно, с което лесно можете да намерите липсващия чорап от чифта или други дребни дрехи след края на програмата.

Прането и сушенето на спално бельо, кърпи или силно замърсени дрехи при ниски температури създава среда за размножаване на бактерии, но има подходящи антибактериални сушилни, които също имат цикъл на дезинфекция.

Функцията за отложен старт, която се среща в много модели, също може да бъде от голяма помощ, особено за натоварените делнични дни, когато е важно докога да бъде завършена програмата.

Бъдете внимателни

Семействата с малки деца могат да използват функцията заключване от деца, за да предпазят детето си от случайно натискане на някой бутон, който влияе на текущата програмата за сушене, или пък да спре машината и да отвори вратата по време на работа.

Когато поставяте машината, не забравяйте да я поставите в помещение, което е добре проветрено. Когато избирате размера, уверете се, че има достатъчно пространство между машините, стената и оборудванията. Правилното проветряване е особено важно при вградените машини - така дрехите, машината и помещението ще се проветряват бързо, и особено през зимата можете да избегнете мухъл в помещението.

Също така е важно да обърнете внимание на няколко неща по време на пускането в експлоатация, включително и при употреба впоследствие. Сред тях са редовно почистване на филтъра, който, подобно на пералните машини, може да събере големи количества мъх, животински косми и други замърсявания, полепнали по тъканите, а някои модели ползват примерно технология AutoClean, която събира в отделен кош власинките, полепнали по дрехите, който може лесно да се изпразни.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме сушилните машини, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас сушилня, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиния
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя сушилня е най-подходяща за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!