Bladerunner Кънки за лед

(5 продукта)
 Филтри

Несравними са мирисът на ледената пързалка и хрущенето на леда, докато острието на кънката... Покажи повече

Параметри

Какъв вид кънки търсите?
● Доколко опитен скейтър сте и с каква цел купувате кънки?
● За какво ще използвате кънките - за хокей на лед, фигурно пързаляне или от време на време за развличение?
● Какво качество очаквате и следователно колко пари искате да инвестирате във вашите кънки?

Има значение дали сте начинаещ или опитен скейтър. Ако сте любител, Вие използвате предимно кънките за развлечение и може да се интересувате предимно от удобство на ниска покупна цена. Ако сте професионалист, искате по-солиден скейт с по-малко тегло и по-добра вентилация. Във всеки случай потърсете модел, който предлага най-добрата поддръжка и напасване към глезена.

Здравината и общата стабилност на кънката
Това е най-важният параметър при избора на всички видове кънки, който зависи от използвания материал. Недостатъчно подсиленият, евтин материал причинява клатене на глезена и нарушава цялостната стабилност на тялото.

Размерът и формата на скейта
На първо място, обувката трябва да пасва идеално на крака и областта на глезена също трябва да е твърда. Ако търсите развлекателни кънки за ежедневна употреба, помислете за по-големи с половин размер, за да има място за топли чорапи, без които не можете при ниски температури. От друга страна, за спортно пързаляне е по-добре кънките да пасват точно. Най-многото, което можете да си позволите, е половин размер повече.

Ширината на кънката
Най-често на пазара ще намерите две версии. Кънките EE или 2E са по-широки и имат по-ниско стъпало. Маркировката D е по-често срещана, когато скейтът има по-тесен дизайн и по-голямо пространство за краката.

Тегло на кънките
Колкото по-лека е кънката, толкова по-лесно е управлението. За спортни цели кънките са изработени от по-леки материали или са перфорирани за по-малка тежест.

Материал и комфорт на употреба
Подходящото облекло е ключът към успеха и удоволствието от пързалянето. Вътрешният материал влияе върху цялостното усещане на обувката и комфорта при каране. В идеалния случай материалът прилепва до глезена, като същевременно го топли на студения лед. Материалът на горната част е важен от гледна точка на дишането на обувката и нейната устойчивост на външни влияния, както и при хокейните кънки срещу удара на шайбата. Подплатата влияе върху дишането и комфорта по време на каране. Връзката днес е стандартна връзка, катарама, велкро или бързо притягане. В спортни състезания обикновено се допуска само завързан тип.

от 129,00 лв
3 оферти
от 155,00 лв
2 оферти
124,00 лв
sportano.bg
Подробно
172,00 лв
sportano.bg
Подробно
124,00 лв
sportano.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Кънки за лед

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.