Bosch Solid 2000 B K32 - 28 KW Отоплителен котел

Bosch Solid 2000 B K32 - 28 KW

Bosch Solid 2000 B K32 - 28 KW Отоплителен котел

Този продукт не присъства сред предлаганите от партньорите ни.
Разгледайте изброените по-долу.
Последно известна цена (16.02.2017): 1 874,40 лв

Още подобни стоки от най-популярните

Още стоки марка Bosch: Bosch Отоплителен котел

Описание
Типна твърдо гориво
Кондензен котелНе
Мощност28 kW

Размери

Ширина700 мм
Височина1060 мм
Дълбочина870 мм
Тегло240 кг

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Производител: Bosch
Модел: Solid 2000 B K32 - 28 KW


Описание:

Стоманените котли Sоlid 2000 B предлагат евтино и същевременно ефективно отопление на дървесина или въглища, особено в едно- или двуетажни еднофамилни къщи. Изпълнението им се отличава с компактни размери, добър външен вид и дълъг експлоатационен период.

Предимства:
 • Съобразена с потребностите мощностна гама от 16 до 45 kW
 • Лесно почистване през широко оразмерената врата на камерата за пепел
 • Увеличена ефективност с терморегулатор за поддържане на избраната температура
 • Добре изолирана горивна камера чрез шамотни тухли
 • Независимост чрез използване на разнообразно гориво: въглища, дърво, брикети
Съчетание от висока мощност и ниски експлоатационни разходи

Изборът на мощност на котела се прави в зависимост от площта на жилището и индивидуалните отоплителни потребности. Като база за сравнение се приема, че жилище с площ около 80 м2 и отоплителен обем 200 м2 се нуждае от около 6 kW изчислителна топлинна мощност, като разбира се точното оразмеряване зависи от броя на външните стени, изолацията, дограмата и други. Така гамата котли Sоlid 2000 B покрива голяма част от възможните приложения.

Котлите имат вграден терморегулатор, с който настройвате желаната температура на котелната вода и по този начин ограничавате максималната и стойност, а това оптимизира експлоатационните разходи. От показанието на термометъра винаги можете да следите температурата в отоплителния котел и налягането на водата.

Гориво

Буквите от типовото обозначение на котлите оказват вида на препоръчваното гориво:- Отоплителните котли от тип "SFU" са предназначени за гориво тип кафяви въглища с размери 20 до 40 мм с отоплителна стойност 16 MJ/кг и водно съдържание до 28%. Като заместително гориво могат да бъдат използвани дърва, брикети, каменни въглища, пресовани горива, кокс.

Отоплителните котли от тип "SFB" са предназначени за дърва, с отоплителна стойност 13 MJ/кг и водно съдържание до 20%, максимална дължина 330 мм респ. 500 мм и максимален диаметър 100 мм. Възможно е приложението на други видове горива като кокс, каменни въглища или брикети, като при това трябва да се синхронизират работните условия и параметрите на отоплителния котел със съответния вид гориво.

Улеснен монтаж и обслужване

Монтажът на котела е изключително лесен, а свързването към инсталацията се извършва чрез стандартни фитинги.

Зареждането на гориво става безпроблемно през разлоположения в горната част на котела капак. За улесняване на почистването спомагат особено големите размери на вратата и камерата за пепел, както и системата за раздвижване на скарата за раздробяване на шлаката, с която пепелта се отстранява напълно.

С Вашия котел получавате също книжка с подробна информация по всички въпроси, касаещи неговата поддръжка и експлоатация, оптималния избор на режим, гориво и т. н.

Димоотвод

Имайте предвид, че изграждането връзката на отоплителния котел към комина трябва да се извършва в съответствие с предписанията на местния строителен надзор. Наличието на комин с добра тяга е основна предпоставка за коректното функциониране на отоплителния котел. От него зависят в голяма степен мощността и икономичността. За това отоплителният котел може да се свързва само към комин с добра тяга - подробни указания са описани в техническата документация на котела.

Характеристики:
 • Отоплителна мощност: 9-32 kW
 • Основно гориво: кафяви въглища
 • Заместително гориво: дърва, брикети, каменни въглища, кокс
 • Отвор за пълнене: 358х175 мм
 • Обем горивна камера: 61 л
 • Тегло: 240 кг
 • Размери: 1060x700x870 мм

Продукт известен още и като Solid 2000 B K 32 28 KW, Solid2000BK3228KW, Solid 2000 B K32 28 KW, Solid2000BK32-28KW
Мнения

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^