Твърди дискове Hitachi

(5 продукта)
Диаметър
Максимален пренос на данни

Никой потребител на компютър или лаптоп не може без вътрешен твърд диск. Това е необходимо... Покажи повече

Параметри

Скорост и време за достъп
Използваме два основни показателя, а именно мегабайта в секунда (MB/s) и операции в секунда (IOPS). Ако търсите устройство за домашна употреба, мегабайтите в секунда също са подходящи. Ако търсите устройство за сървърна употреба, проверете преди всичко броя на операциите.
Времето за достъп (ms) показва колко време е необходимо, за да бъде достигнат тъсетният блок от така наречената глава. Това също посочва колко време е необходимо на тези глави да достигнат до определена пътечка или цилиндър. Скоростта на дисковете от висок клас е 4 ms, не толкова бързите изискват обикновено над 10 ms.

Кеш и капацитет
Кешът или буферът влияе на производителността на диска. Основната му цел е временно съхранение на данни. Кешът служи за бързо зареждане на данни в кеша, а след това за прехвърлянето им от кеша към дестинацията. Този принцип за запис на данни се прилага както за HDD, така и за SSD. Обичайните размери на кеша варират от 64 до 128 MB.

до 64 MB
128MB
256MB
над 512 MB

Капацитетът на диска също играе важна роля. Очевидно колкото по-голям е капацитетът на устройството, толкова повече данни може да побере. Един типичен потребител може да оползотвори около 2 TB.

до 600 GB
600-1000 GB
1000-2048 GB
2048-10 000 GB
над 10 000 GB

от 62,16 лв
5 оферти
100,90 лв
computermarket.bg
Подробно
79,00 лв
ardes.bg
Подробно
98,90 лв
computermarket.bg
Подробно
677,00 лв
ardes.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Вътрешен хард диск

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.