Звукови карти

(1 продукта)
 Филтри
Свързване
Максимална конфигурация говорители
Максимална степен на семплиране

Звуковата карта е устройство, което обработва звуковия сигнал както на изхода, така и на... Покажи повече

Параметри

Тип звукова карта и управление
Звуковите карти са разделени на две основни категории не само по входен интерфейс, но и по тип:

Външна звукова карта - свързва се към лаптопа чрез USB кабел.
Вътрешна звукова карта - свързва се към слота на дънната платка на компютъра.

Звуковите карти се управляват с бутони. В идеалния случай картата трябва да се управлява отпред. Колкото по-професионална звукова карта изберете, толкова по-сложни могат да бъдат тези бутони, тъй като предлага повече функции.

Брой и тип изходи
За начинаещи два входа са достатъчни, но ако ще записвате повече от един инструмент, тогава звуковата карта трябва да има повече входове. Към картата могат да се свързват всякакви микрофони и инструменти. Микрофонните входове осигуряват и така наречената фантомно захранване, така че към картата може да се свърже и кондензаторен микрофон. При употреба също понякога можете да превключите един от входовете в режим с висок импеданс Hi-Z, който се използва за запис на електрическа или бас китара.

Обикновено можете да получите звукови карти с 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 или 8 входа. Понякога се предлагат карти с 14, 16 или дори 38 входа.

Входове и изходи
Помислете внимателно какво искате да свържете към Вашата звукова карта.

Оптичен вход - позволява Ви да разширите броя на свързаните устройства
IN - към входа могат да се свържат инструмент (INSTRUMENT/LINE) и микрофон (MIC).
Phantom - позволява Ви да свържете захранване
MIDI - използва се за свързване на по-стари устройства

Честота
Честотата на семплиране записва колко проби се четат в секунда, когато аналоговия сигнал се преобразува в цифров сигнал. Честотата, която обикновено се използва за CD записи, е 44,1 kHz. Тази честота използва само горните и долните пикове на звуковата крива. Запис, съхранен при 44,1 kHz, може да възпроизведе честота до 22 kHz. Звуковите карти с максимална честота на дигитализация са най-често срещаните на пазара:

По-малко от 96 kHz
96 kHz
192 kHz
384 kHz

Битова дълбочина
Този параметър е важен за динамиката на звука. Той определя количеството шум в аудио предаването, което се измерва в децибели (dB). На практика един бит отговаря на 6 dB. Типичният CD е 16-битов, така че динамичният обхват на записа, записан на този носител, е 96 dB. Дълбочината на битовете е разделена на две категории:

16 бита - стандартна битова дълбочина; не толкова добро качество
24 бита – повишена над стандартната битова дълбочина; записите са на професионално ниво

Какво е важно, когато правите звукозаписи? Не забравяйте за избора на микрофон, на слушалки и подходящия музикален инструмент.

70,00 лв
ardes.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Звукови карти

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.