Как да си купите метеорологична станция?

Прогнозите за времето в медиите и в интернет обикновено са само за информационни цели и може да не отразяват действителната Ви околност. Можете да получите по-точни данни с домашна метеорологична станция, която дава основна информация като външна температура и атмосферно налягане. В повечето случаи устройствата разполагат с допълнителни функции, които не само са подходящи за прогноза за времето, но могат да бъдат полезни и в ежедневието. Научете за важните характеристики на метеостанцията, които трябва да имате предвид, когато избирате модела за дома.

Прогнозите за времето в медиите и в интернет обикновено са само за информационни цели и може да не отразяват действителната Ви околност. Можете да получите по-точни данни с домашна метеорологична станция, която дава основна информация като външна температура и атмосферно налягане. В повечето случаи устройствата разполагат с допълнителни функции, които не само са подходящи за прогноза за времето, но могат да бъдат полезни и в ежедневието. Научете за важните характеристики на метеостанцията, които трябва да имате предвид, когато избирате модела за дома.

Време за четене 7 мин.
Диа, редактор, Pazaruvaj.com

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?

  • Колко струва метеорологичната станция и какви параметри има всеки модел?

  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, броя на сензорите в метеорологичната станция и техния обхват?

  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?

  • Каква прогноза за времето може да прави метеорологичната станция? Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете каква метеорологична станция искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов модел. Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти. За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата метеорологична станция непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Метеорологични станции и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Най-важните аспекти

Измежду най-евтината модели можете да намерите метеорологична станция за по-малко от 38 лв. Популярните производители в този ценови клас са TFA, EMOS, Sencor и Hama. Тук можете да намерите и устройства с функция за прогноза за времето, чиито външни сензори имат голям обхват и са трайни.

В ценовия обхват от 38 до 100 лв можете да намерите по-солидни и устойчиви метеорологични станции с повече сензори и цветни дисплеи. Тук предимно TFA или EMOS дават най-широк избор.

Можете да намерите метеорологични станции в по-високите ценови граници от 100 до 200 лв и повече. В допълнение към здравата изработка, имате възможността да получите и различни екстри и функции към тези устройства, като Wi-Fi връзка или измерване на скоростта на вятъра и неговата посока. Ако желаете да измервате различни метеорологични параметри по професионален начин, разгледайте продуктите TFA, Bresser, Sencor или Levenhuk.

Важен аксесоар за всяка метеорологична станция е външният сензор, който позволява на устройството да измерва метеорологичните величини на открито. В зависимост от типа сензорът може да бъде кабелен или безжичен. Кабелните версии са свързани към основното устройство с кабел и обикновено не могат да бъдат поставени на повече от няколко метра от устройството. Безжичните версии може да са по-добро решение, ако искате да поставите сензора на десетки метри от основното устройство.

Това е основната функция на всички метеорологични станции. Устройствата измерват външната температура чрез сензор, разположен на открито, докато вътрешната температура се измерва от сензор, вграден в основното устройство. Някои устройства също имат анемометър и сензор за измерване посоката на вятъра.

Прогнозата за времето се основава основно на стойностите на влажността и атмосферното налягане. Някои устройства показват само различните стойности, така че са необходими известни метеорологични познания за интерпретиране на показаните данни. Повечето метеорологични станции обаче предоставят данни, които могат лесно да бъдат възприемани от всеки, под форма на различни икони и графики.

По-специализираните устройства имат радио и интернет връзки. За този тип метеорологични станции можете да сте сигурни, че устройството винаги ще Ви показва точни данни.

Повечето метеорологични станции също показват часа и датата, така че може да замени ролите на домашните часовници и календари. Ако Вашето устройство би могло да се свърже към домашната Wi-Fi мрежа, можете да сте сигурни, че то автоматично ще Ви покаже правилния час и дата след настройката.

Други важни параметри

Ако искате да закупите метеорологична станция заради прогнозата за времето, моделът с барометър или сензор за налягане ще бъде идеален избор за Вас. Повишаването на атмосферното налягане показва, че ще бъде слънчево, а намаляването ще показва облаци и дъжд.

Влажността е една от специалните данни, чиято стойност може да не е най-важната за Вас. Количеството влажност във въздуха е една от най-важните стойности, които метеорологичната станция използва при прогнозиране на времето. Ако искате да знаете какво ще бъде времето на следващия ден, ще Ви трябва устройство, което има една от основните функции за измерване на външната влажност. Когато влажният въздух се охлади, влагата във въздуха кондензира в дъжд. В допълнение към външната влажност, някои устройства могат да измерват и вътрешната влажност.

Някои метеорологични станции могат да показват кога изгрява и залязва слънцето, както и фазите на луната. За да се гарантира точността на функцията, се препоръчва предварително да се уверите, че топографските данни са правилно настроени.

Тази функция подобрява видимостта на дисплеите, но не всички устройства имат тази функция. Препоръчително е да изберете устройство, което има осветление. Метеорологичните станции с подсветка обикновено са оборудвани с технология LED или EL Backlight, която осветява дисплея равномерно. В повечето случаи можете да решите какъв цвят на подсветката искате, а много продукти имат и цветен дисплей.

За някои устройства можете да зададете аларма, която да Ви уведомява, ако измерените по-рано стойности се променят. Тази функция обикновено се активира, когато температурата, влажността, дъждът или скоростта на вятъра се променят внезапно.

Новости, за които непременно трябва да знаете

Някои метеорологични станции имат интернет връзка, и могат да бъдат свързани към смартфони и таблети. Вие само трябва да изтеглите съответното приложение за избраното устройство. С помощта на различните приложения, измерените стойности ще бъдат достъпни за Вас, дори ако не сте близо до метеорологичната станция. Освен информацията за времето, можете да използвате приложението за наблюдение на състоянието на батерията и сензорите на Вашето устройство.

Бъдете внимателни

В зависимост от вида на метеорологичната станция, безжичните сензори могат да бъдат разположени на разстояние до 30 - 150 метра от основното устройство. Когато инсталирате, обърнете внимание на статичните препятствия, които забавят преноса на данни. Някои сензори са оборудвани с малък дисплей, така че можете дори да видите текущите стойности в градината. Прочетете инструкциите за експлоатация и следвайте препоръките на производителя, преди да инсталирате сензора. Ако външният сензор е изложен на атмосферни влияния, той може да има по-кратък живот от очакваното, така че се препоръчва да изберете място защитено от дъжд и слънчева светлина. Външните сензори за температура, влажност и атмосферно налягане са най-идеално разположени под навеса.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме метео-станциите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко. След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови :)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас метеорологична станция, така че остава само да изберете магазина, от който искате да закупите продукта.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие

  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтината

  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта

  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне

  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя метеорологична станция е най-подходяща за Вас. Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било полезно. Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!