Как да си купите съдомиялна машина?

Днес съдомиялните машини също се вместват като стандартно оборудване във все повече домакинства, макар и да не са първото устройство, което клиентите прибавят към живота и бюджета си.


Като цяло обаче това е много полезно решение за спестяване на енергия и вода спрямо ръчното миене на съдове. Освен повишен комфорт, това спестява и време, особено за големи домакинства, многочленни семейства или онези, които често приемат гости у дома.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва една съдомиялна машина и какви функции има всеки уред?
  • Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, размера или дизайна?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни функции за безопасност може да има съдомиялната машина?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип съдомиялна машина искате да купите, първо обмислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри сте обичали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт, и прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашата съдомиялна машина непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Съдомиялна машина и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.

Производителите определят капацитета на съдомиялните машини по отношение на броя на комплекти за миене, така че за добър избор е важно да можете да определите приблизително колко немити съдове се събират за един ден. Подобно на повечето големи домакински уреди, когато купувате съдомиялна машина, препоръчваме да наблюдавате, евентуално през няколко дни, от какво имате нужда: колко и какъв вид немити съдове се натрупват във Вашия дом. Мнозина правят грешката да изберат по-малко устройство, за да спестят пари. Обаче многократното стартиране на съдомиялна машина с по-малък капацитет консумира много повече енергия и вода в дългосрочен план от по-голям уред, с който наведнъж можете да измивате повече съдове, но по-рядко. Не е без значение, дали обикновено хапвате само набързо и по нещо дребно вкъщи, или редовно печете и готвите за много хора, с което се умножава и количеството немити съдове.

Ако сте решили да купите съдомиялна машина, друг важен аспект е размерът, както и намирането на най-оптималното място за нея във Вашия дом или кухня. След това трябва да определите приблизителната сума, която можете да отделите за покупката си – заслужава си и да надбавите 10%, ако откриете допълнителна функция в по-скъп модел, която със сигурност ще използвате. След това проверете консумацията и енергийната ефективност, тъй като това също е много важен фактор в днешно време.

Проучете какви допълнителни функции или програми все още ще Ви бъдат необходими. Например, определено си струва да изберете модел, където можете да използвате най-добре вътрешното пространство. По отношение на програми и функции, препоръчваме да дефинирате предварително Вашите нужди и навици. Какви съдове използвате най-често, колко често миете чинии, колко важна е ниската консумация за Вас и колко бързо трябва да измиете съдовете. Според нас например наличието на автоматични функции, икономични и интензивни програми, както и наличието на бърза и тиха програма могат да бъдат важни.


Най-важните аспекти

Цена
Размер
Дизайн
Капацитет
Програми

Други важни параметри

Разделяне на вътрешността
Консумация на енергия и вода
Ниво на шум
Дизайн
Допълнителни функции

Новости, за които непременно трябва да знаете

Новият мощен безчетков контрол на скоростта при инверторните двигатели осигурява висока производителност при забележимо по-тиха работа, по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот.

Благодарение на системата AirDry, вратата на съдомиялната машина се отваря автоматично в края на цикъла на сушене, което позволява на съдовете да изсъхнат напълно и машината да се проветри. В допълнение към спестяването на енергия, тази функция също осигурява сушене на съдове без капене.

Бъдете внимателни

Бъдете внимателни при монтиране на новата си съдомиялна машина, когато я свързвате с водопровода. Освен това системите Aquastop, AquaSafe, AquaControl, WaterStop са важни предпазни мерки в случай на повреда на дренажната тръба.
Един предпазен клапан, монтиран директно на връзката за водата, незабавно изключва водата при повреда на тръбата, като по този начин предотвратява евентуални щети от наводнение. Тази защитна система работи независимо от електрическото захранване.

Бъдете внимателни при зареждането на съдове за миене, и подреждайте съдовете в съдомиялната машина така, че да не пречат на въртенето на лоста разпръскващ водата, особено по-големите съдове отдолу. С това ще предотвратите повредите в машината.

Почиствайте редовно машината и филтъра, както от хигиенична, така и експлоатационна гледна точка.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме съдомиялните, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичната от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.
Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалната за Вас съдомиялна машина, така че остава само да изберете магазина, от който искате да я закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтината
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения коя съдомиялна машина е най-подходяща за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!