Как да си купите велосипед?

Изборът на велосипеда отговарящ най-добре на нуждите Ви е сериозна задача. Независимо дали искате да се придвижвате ежедневно, да поддържате тялото си във форма или просто да направите приятна разходка извън града, можете да избирате от многобройни варианти. От страна на клиентите възникват все по-разнообразни изисквания, и също така производителите непрекъснато добавят нови разновидности към съществуващите вече велосипеди.

Затова, ако вече сте сте стигнали до въпроса „кой велосипед да избера?“, четете нататък и ние ще се опитаме да направим картината ясна за различните варианти велосипеди.

Изборът на велосипед ще зависи от Вашия вкус, разстоянието, което искате да изминете, както и от терена, по който обикновено пътувате.

Независимо дали искате да пътувате в града, да карате с високи скорости по шосета или да се спускате по най-стръмните склонове, ще можете да откриете оптималния избор за Вашите нужди.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:

  • За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
  • Колко струва един велосипед и какви функции има всеки уред?
  • Какво да вземете под внимание при определяне на цената и типа на велосипеда?
  • Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
  • Какви превантивни опции за безопасност може да има велосипедът?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре пасва на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип велосипед искате да купите, първо размислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашия нов уред.
Помислете кои параметри сте обичали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди; вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда или разгледайте ТОП продуктите на нашия сайт. Можете да прочетете за някои модели, за да разберете кои продукти са най-търсени.
За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият велосипед непременно трябва да притежава.
Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Велосипеди и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.


Най-важните аспекти

Цена
Тип

Други важни параметри

Тенденции

Бъдете внимателни

Изберете велосипеда си според ръста си. Между застанал на земята потребител и горната тръба на рамката трябва да има междина от поне 25 мм над рамката. След като изберете размера на рамката, обърнете внимание и на регулирането на подходящата височина на тръбата на седалката и кормилото.
По същия начин седалката може лесно да се регулира нагоре или надолу. Регулирайте я така, че кракът Ви, стоящ на педала да е леко огънат дори в най-ниското положение на педала. Кормилото пък регулирайте на височината на седлото или малко по-ниско.

Редовно проверявайте дали частите на велосипеда и бързото освобождаване са правилно поддържани и не са повредени. Позицията за сядане трябва да е удобна, кормилото да се движи лесно, да няма луфт. Спирачките трябва да бъдат задействани правилно, колелата и педалите трябва да бъдат обезопасени, а гумите да са в добро състояние. Важно е също така скоростите да са настроени правилно, винтовете да са закрепени и жилата да се движат равномерно, да не са усукани и да не закачат нищо, като по този начин си спестявате неприятности. Проверявайте редовно трансмисионната система и смазвайте веригата, така че велосипедът Ви да работи безопасно в дългосрочен план.

Препоръчваме Ви да носите каска по време на колоездене! Тя е важен аксесоар както в офроуд, така и в градския трафик.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме велосипедите, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичния от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава освен по описанията на моделите можете нагледно да съпоставите основните параметри на продуктите чрез функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите най-идеалния за Вас велосипед, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие.
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най–евтиния.
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта.
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне.
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори.

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано, и нямате повече съмнения кой велосипед е най-подходящия за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!