Как да купите SSD устройство?

SSD диск с добро качество е ключов компонент за бърз компютър, така че ако планирате да закупите или подновите компютър или лаптоп си заслужава да помислите за инсталиране на SSD диск.

Можете също така да увеличите производителността на Вашия процесор, като използвате SSD устройство, така че ако искате възможно най-високата скорост, добре е да комбинирате компютъра си със SSD твърд диск. Иначе мощният процесор ще се забави, ако трябва да работи с въртящ традиционен твърд диск (известен също като HDD = твърд диск). Процесорът е в състояние да извършва милиарди операции в секунда, но често чака системата да предаде изчисленията на устройството, което съхранява данните. Традиционните твърди дискове са бавни в сравнение с SSD, тъй като при обработката на данни те трябва да се въртят по време на всяко четене и четящите глави да се преместят до сектора, съдържащ желаната информация. Това са операции отнемащи време, така че е най-добре да изберете SSD диск, за да извлечете максимума от Вашата система.

На първо място, трябва да разгледате следните въпроси, които също са обяснени подробно в това ръководство за пазаруване:
За какво да внимавате, за да вземете най-доброто за Вас решение?
Колко струва един SSD диск и какви функции има всяко устройство?
Какво трябва да имате предвид, когато определяте цената, капацитета, или типа на конекторите?
Кои са най-новите иновации, за които непременно трябва да чуете?
Какви превантивни функции за безопасност може да има SSD диска?

Прочетете нашето задълбочено ръководство за пазаруване, което дава съвети и Ви превежда през всяка стъпка, за да изберете продукта, който най-добре отговаря на Вашите нужди!

Организирайте идеите си

За да можете да кажете какъв тип SSD искате да купите, първо измислете и съберете аспектите, които искате да видите във Вашето ново устройство.
Помислете кои параметри са Ви допадали и какво Ви е харесало по-малко в продукта, който сте използвали преди. Вижте какво използват Вашите приятели и роднини във Вашата среда, или какви уреди има на вашето работно място. Може да разгледате ТОП продуктите на нашия сайт и да прочетете за някои модели, за да разберете кои са най-търсените продукти.

За да разберете лесно кои функции и характеристики какво означават, ние ще Ви помогнем като Ви обясним всичко и ще се опитаме да улесним избора за Вас.

Първо направете списък с най-необходимите функции, които Вашият диск непременно трябва да притежава.

Можете да направите това лесно, като посетите страницата с категория Вътрешен SSD диск и изберете най-важните параметри от филтрите вляво.
Докато SSD дисковете почти винаги са по-бързи от твърдите дискове, има ситуации (като например при големи количества съхранение на данни), при които традиционните твърди дискове все още са по-рентабилната алтернатива.

Въпреки че можете да намерите твърд диск с капацитет 10 TB за около 600 лв, повечето SSD дискове на същата цена ще бъдат с 1-2 TB място за съхранение - така че за тези, които търсят нискобюджетна сделка за избрания максимален капацитет, изборът на твърд диск е по-логичен избор.
Въпреки гореописаното следва да отбележим, че SSD дисковете почти винаги са по-добрия избор от HDD. За ежедневна употреба дори и най-слабият SSD може да осигури до три пъти по-висока скорост от традиционен твърд диск.


Най-важните аспекти

Цена
Какво SSD поддържа компютърът?
Капацитет
Конектори
Дизайн
SATA или PCI Express конектор ли е по-добре?
Консумация
Какъв тип NAND флаш памет е необходима?

Други важни параметри

Продължителност на живота
3D флаш SSD устройство и наслояване

Бъдете внимателни

Имайте предвид, че моделите от висок клас, дори и да са по-бързи на теория, не винаги се усещат по-бързи от по-щадящите портфейла модели при ежедневна употреба.

Ако скоростите на четене и запис не са основния Ви критерий или търсите само за потребителско ползване, често е по-добре да изберете по-изгодното SSD устройство, което, макар и да не достига непременно най-бързите скорости, има повече капацитет.

Когато преминавате от традиционен твърд диск към SSD, винаги има огромна разлика в скоростта, която ще изпитате веднага след подмяната.

Изберете и купете най-добрия продукт за Вас

Може би не с помощта на всички достъпни филтри, но посредством най-важните успяхме да сортираме SSD устройствата, които можете да вземете под внимание, и сега трябва само да изберете най-симпатичното от няколко.
След това трябва да прегледате продуктите според снимките и да прочетете отзивите на клиентите. Броят на звездите е чудесно отражение на отзивите на потребителите, след като са получили стоката и са започнали да я използват. Непременно вземете предвид тези коментари, тъй като те могат да съдържат ценна информация при избора на крайния продукт.

Ако все още харесвате повече от един продукт, тогава в допълнение към описанието на продукта можете да сравните продуктите според техните свойства с функцията за сравнение.

Почти сме готови:)

Надяваме се, че сте успели да намерите идеалното за Вас SSD устройство, така че остава само да изберете магазина, от който искате да го закупите.

Това също зависи само от Вашите предпочитания, но и сега не сте сами, защото ще Ви помогнем с няколко съвета, за да улесним Вашето решение:

  • Можете да изберете такъв магазин, който познавате и на който имате доверие
  • От гледна точка на цената можете да изберете дори и най-евтиното
  • Можете да проверите разходите за доставка и наличността на продукта
  • Можете също да прочетете отзиви за магазините, където броят на звездите също ще Ви помогне
  • Потърсете етикета Коректен магазин при нашите партньори

Вярваме, че Вашето решение сега вече със сигурност е достатъчно обосновано и нямате повече съмнения кое SSD устройство е най-подходящо за Вас.
Надяваме се, че нашето ръководство за пазаруване Ви е било от полза.
Накрая остава да кликнете на бутона към магазина >> и да си купите избрания продукт!