Кънки за лед

(35 продукта)
 Филтри

Несравними са мирисът на ледената пързалка и хрущенето на леда, докато острието на кънката... Покажи повече

Параметри

Какъв вид кънки търсите?
● Доколко опитен скейтър сте и с каква цел купувате кънки?
● За какво ще използвате кънките - за хокей на лед, фигурно пързаляне или от време на време за развличение?
● Какво качество очаквате и следователно колко пари искате да инвестирате във вашите кънки?

Има значение дали сте начинаещ или опитен скейтър. Ако сте любител, Вие използвате предимно кънките за развлечение и може да се интересувате предимно от удобство на ниска покупна цена. Ако сте професионалист, искате по-солиден скейт с по-малко тегло и по-добра вентилация. Във всеки случай потърсете модел, който предлага най-добрата поддръжка и напасване към глезена.

Здравината и общата стабилност на кънката
Това е най-важният параметър при избора на всички видове кънки, който зависи от използвания материал. Недостатъчно подсиленият, евтин материал причинява клатене на глезена и нарушава цялостната стабилност на тялото.

Размерът и формата на скейта
На първо място, обувката трябва да пасва идеално на крака и областта на глезена също трябва да е твърда. Ако търсите развлекателни кънки за ежедневна употреба, помислете за по-големи с половин размер, за да има място за топли чорапи, без които не можете при ниски температури. От друга страна, за спортно пързаляне е по-добре кънките да пасват точно. Най-многото, което можете да си позволите, е половин размер повече.

Ширината на кънката
Най-често на пазара ще намерите две версии. Кънките EE или 2E са по-широки и имат по-ниско стъпало. Маркировката D е по-често срещана, когато скейтът има по-тесен дизайн и по-голямо пространство за краката.

Тегло на кънките
Колкото по-лека е кънката, толкова по-лесно е управлението. За спортни цели кънките са изработени от по-леки материали или са перфорирани за по-малка тежест.

Материал и комфорт на употреба
Подходящото облекло е ключът към успеха и удоволствието от пързалянето. Вътрешният материал влияе върху цялостното усещане на обувката и комфорта при каране. В идеалния случай материалът прилепва до глезена, като същевременно го топли на студения лед. Материалът на горната част е важен от гледна точка на дишането на обувката и нейната устойчивост на външни влияния, както и при хокейните кънки срещу удара на шайбата. Подплатата влияе върху дишането и комфорта по време на каране. Връзката днес е стандартна връзка, катарама, велкро или бързо притягане. В спортни състезания обикновено се допуска само завързан тип.

от 99,00 лв
4 оферти
от 105,95 лв
2 оферти

Pъководство за пазаруване на Кънки за лед

от 94,39 лв
6 оферти
от 112,00 лв
13 оферти
от 94,00 лв
2 оферти
от 129,39 лв
4 оферти
от 141,00 лв
3 оферти
от 129,00 лв
3 оферти
от 103,00 лв
2 оферти
от 150,00 лв
2 оферти
-10%
от 900,00 лв
4 оферти
от 85,88 лв
2 оферти
117,00 лв
varriosport.bg
Подробно
164,00 лв
sportano.bg
Подробно
209,00 лв
varriosport.bg
Подробно
108,00 лв
varriosport.bg
Подробно
99,00 лв
varriosport.bg
Подробно
215,00 лв
sportano.bg
Подробно
89,00 лв
sport-mag.eu
Подробно
115,00 лв
varriosport.bg
Подробно
155,00 лв
sportano.bg
Подробно
164,00 лв
varriosport.bg
Подробно
167,00 лв
sportano.bg
Подробно
172,00 лв
sportano.bg
Подробно
152,00 лв
varriosport.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Кънки за лед

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.