Plustek скенери

(3 продукта)
Размер на хартията
Дълбочина на цвета
Сензор тип

Работите често с печатни материали или искате просто да ги архивирате? Скенерът е подходящо... Покажи повече

Параметри

Скенерът се използва за конвертиране на печатни документи към дигитален формат. Днес дори смартфоните имат тази опция, но те често са по-скоро временно решение, което не отговаря на качеството на истинските скенери. Последните са способни на много повече от конвертиране на обикновени черно-бели документи. Съвременните устройства безпроблемно сканират снимки и по-взискателни графични материали, като плакати или флаери. Дори не е нужно да се занимавате с инсталиране на ненужен софтуер на компютъра – новите устройства се свързват просто чрез Wi-Fi, USB или HDMI.

Максимален размер на шаблона
Това число показва какъв формат може да чете устройството. Размерът A4 е стандартът сред настолните и офис скенери. По-добрите устройства обаче поддържат и по-големия формат А3, който се използва предимно за графични материали. В случай на фотоскенери обаче не очаквайте те да могат да сканират по-широкоформатна хартия.

A4 - традиционният формат на писмените документи
A3 - по-голям формат за постери и флаери
А5 и А6

Оптична резолюция
Оптичната резолюция е индикатор за качеството на полученото сканиране. Колкото по-висока е, толкова по-подробен ще бъде резултатът. Ако сканирате само черно-бели текстови документи, 300 x 300 DPI е достатъчно. За по-сложни документи стандартът е около 1200 x 2400 DPI. За професионално конвертиране на снимки изберете размер на изображението 7200 x 7200 или по-голям.

Сензорна технология
Най-разпространените сензорни технологии на пазара са CCD и CIS сензори за изображението, както се срещат и LED версии. Въпреки че двете версии сами по себе си не определят качеството на устройството, добре е да знаете разликите:

CCD - по-сложен метод, който включва осветяване с лампа със студена светлина. Тестовете, проведени с помощта на този метод, обикновено са по-сложни и подробни, но и по-енергоемки. Подходящ е и за сканиране на прозрачни повърхности (слайдове/негативи).
CIS - Компактен сензор за изображения, осветява документа със светодиоди. Той е по-прост и по-евтин за работа. Най-често се среща в компактни и по-тънки скенери, които могат да се захранват директно от USB.

651,72 лв
ultra.bg
Подробно
231,50 лв
ultra.bg
Подробно
744,99 лв
ultra.bg
Подробно

Pъководство за пазаруване на Скенери

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.